Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Hteo bih da sastavim CrossFire konfiguraciju
pa me zanimaju neke informacije:
1. da li se isplati praviti nesto takvo 😀
2. koliki su dobici?
3. da li je potrebno imati dve identicne kartice i od istog proizvodjaca?
1. po meni je bolje i isplativije uzeti jednu extra grafu, nego dvije slabije....naravno, ako lova nije problem onda samo naprijed, moze i quad 😀!da bi crossfire ili sli imao smisla treba ti veeellikii😉 monitor
2. progooglaj malo, pa ces vidjeti koji su dobici
3. trebao bi uzeti dve identicne kartice (mada sam sli pravio sa istim karticama razlicitih proizvodjaca, kako bi se crossfire u ovakvoj situaciji ponasao ne znam)
pa sad imam PowerColor 2600XT 256mb ddr4 i planirao sam da uzmem slabiju sa 256mb ddr3,monitor cu da uzmem ili samsung 206BW ili 931BW jedan od ta dva (22 inca mi nekako puno 🙂
Osim ako nije u pitanju high-end karta, uvek je bolje uzeti jednu jacu karticu nego 2 slabije. I obrati paznju da se u SLI/CF sistemima koristi memorija jedne karte, znaci memorije se ne sabiraju. Doduse, cak i u high-end segmentu, psotoje izuzeci, npr. ne bi trebalo uzeti 2x8800GTS 320MB ili 2x8800GT 256MB, upvao zbog male kolicine VRAM-a na pojedinacnim kartama.