Šta je novo?

Crossfire pitanje i problem

ZimaDolazi

Cenjen
Učlanjen(a)
25.03.2011
Poena
151
Pozdrav svima,

Danas sam pokusao da povezem kartice u crossfire ali sam nov u tome i ne znam kako sve da podesim.U Catalist control centru su podatci od primary adaptera i linked adaptera ali kada upalim crysis 2 igra se gore ponasa nego samo sa jednom karticom.Do cega moze biti?Inace jedna kartica je sapphire a druga asus ali to valjda ne bi trebalo da ima veze

Da li je napajanje Antec 650w dovoljno da pogura sledecu konfiuraciju:
plocu i5 750,ga-p55a-udr3 plocu,2 kartice 6870 i 4 hard diska,4gb mushkin memorije 2000hz?

Pozdrav svima,

Danas sam pokusao da povezem kartice u crossfire ali sam nov u tome i ne znam kako sve da podesim.U Catalist control centru su podatci od primary adaptera i linked adaptera ali kada upalim crysis 2 igra se gore ponasa nego samo sa jednom karticom.Do cega moze biti?Inace jedna kartica je sapphire a druga asus ali to valjda ne bi trebalo da ima veze

Da li je napajanje Antec 650w dovoljno da pogura sledecu konfiuraciju:
plocu i5 750,ga-p55a-udr3 plocu,2 kartice 6870 i 4 hard diska,4gb mushkin memorije 2000hz?

Nema veze sto su razlicite karte bitno je da su obe HD 6870.

Napajanje je dovoljno, jel imas instalirane najnovije drajvere i profile ?, trebalo bi da radi ekstra Crysis 2. Za CF je dovoljno da povezes karte, koliko sam ja upoznat ne treba nista naknadno da se aktivira u CCC-u.

Najnoviji drajveri:
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst118DriverPreview.aspx

CF profili:
http://www.rage3d.com/cap/

Poslednja izmena:
ne moraju biti ni obe 6870. bilo koje iz iste serije 6xxx ce da rade. obrishi stare drajvere sa nekim drajver klinerom ili sviperom iz sejf moda, lepo nakachi obe karte, spoj mosticem, instaliraj najnovije drajvere i najnovije cap-ove (11.7), restartuj i cepaj. trebalo bi da radi. ako ne radi neka igra, mozda je i do nje ili do ne podrzavanja cf-a. u ccc imash enable i disable cfx, po defoltu je enable kad lepo instalirash drivere na chisto.

ne moraju biti ni obe 6870. bilo koje iz iste serije 6xxx ce da rade. obrishi stare drajvere sa nekim drajver klinerom ili sviperom iz sejf moda, lepo nakachi obe karte, spoj mosticem, instaliraj najnovije drajvere i najnovije cap-ove (11.7), restartuj i cepaj. trebalo bi da radi. ako ne radi neka igra, mozda je i do nje ili do ne podrzavanja cf-a. u ccc imash enable i disable cfx, po defoltu je enable kad lepo instalirash drivere na chisto.

Mislis 68xx.

koliko znam bitno je samo da je ista generacija. radio mi je cf 5970 i 5850 😀...znam znam cypresi su u pitanju.

Hvala svima na odgovorima.Trazio sam malo po netu i ispostavilo se da poprilicno ljudi ima problem da natera Crysis 2 da radi sa crossfire.Sad cu odraditi svezu instalaciji win 7 pa cemo videti.Da li da instaliram sa obe karte ukljucene ili prvo sa jednom a nakon instalacije drajvera da dodam i drugu?

Podigni sisten sa jednom,pa posle ubaci drugu.Sve samo radi kako treba nema potrebe za bio kakvim podešavanjima.Crysis 2 ce naterati jedino novi CF profili da radi u CF ,ako neradi po defu.

Toliko sam se razocarao u crossfire da cu najverovatnije prodati jednu graficku i uzivati u prosecnim ali stabilnim rezultatima.

sshtoo? jes da ima par igara koje ne rade generalno u multi gpu, ali velika vecina super radi.

Šta se konkretno dobija povezivanjem CF? Pretpostavljam da je grafički mob ponaša kao kod RAM-a, hvata se za slabiju ali šta je sa clock-ovanjem? Treba li što god na tome poraditi?

mala ispravka, mislio sam na grafički mod...

?????
Dobija se ubrzanje u igrama koje podrzavaju CF/SLI, koje nekad ide cak i preko 100%(za neverovati), ali uglavnom varira od 20-70%; zavisi od karte i od igre

Ne, uglavnom je u negde oko 70-80% ubrzanje, radio sam ja test sa dve HD 5750, a negde ide i do 90% i preko skaliranje. Preko 100% nisam primetio. Slicno je bilo i sa dve HD 6870 kada sam probao, znaci generalno je ubrzanje 70-80% u odnosu na jednu kartu, a igre koje ne pdrzavaju CF su retke danas, i bas se radi na tom skaliranju, non stop se izbacuju catalyst profili. Ranije je DualGPU imao slabiju podrsku, danas je sasvim ok resenje za igranje.

Poslednja izmena:
Npr dve GTX 295 ne skaliraju vise od 20%. Jeste dual sli resenje, doduse
A video sam u nekim testovima na Guru3D mislim, da je u necemu 6850 CF skalirao bolje od 100%, ne secam se u cemu.
Tako da-da, moguce je 20%, i moguce je preko 100% ako je 1 karta usko grlo u nekim modovima

Dvije GTX 295 su quadSLI i moguce da je problem tu bio. Ali, moze priviremeno da se desi da ne skalira, dok se ne srede drajveri.

Vala, kad ih do sad nisu sredili nece ni od sad 🙂 ni druge dual karte ne skaliraju dobro kad se upare

Ako pravis Quad-Fire ili Quad-SLI onda tu moze da bude lose skaliranje u dosta naslova, ali sto se tice Crossfire i SLI sa dve karte tu je ok skaliranje u skoro svim novijim igrama...

Kazu da Tri-Fire isto skalira prilicno dobro. Fali mi jedna karta da provjerim:d.

Da, sa 5850 skalira priicno dobro. Inace 5770 je poznata da dobro skalira u 3-cf

da ne otvaram novu temu.... imam pitanje: da li pored 6850 izimati kroz neko vreme (oko nove godine) još jednu grafiku? da uradim cf? to bi bila 6850 ili neka jača (6870, 6950)... i koliko bi mi od prilike 6850 vršila posao na 22 full hd, inače da sve igrice rade na max detaljima i rezoluciji?

Mozes da je uparis smao sa jos jednom HD 6850 ili HD 6870, ne mozes sa HD 6950. Radice posao tta HD 6850 i isplati se dodati jos jednu svakako ako osetis potrebu.

a sad malo glupo pitanje, koliko do prilike dugo bi radile obe? msm da nemaju problema sa igricama?

To ti niko ne moze reci sa sigurnoscu jer to sve zavisi od igara koje budu izlazile ali mislim da se isplati i da ces biti miran

Imam Gigabyte HD5850 sa 1GB memorije iz prve je serije. Juče sam joj promenio hlađenje, stavio artic top mislim sa dva venta i razlika je neverovatna u temperaturama! BFBC2 i Battlefield 3 je u fullu opterete i temp ne prelazi preko 37 kad ne diram vent, a ako ga malko pojačam uvek je na 30, a nema razlike u temperaturi! 😀 Da, zaboravio sam da napomenem da furam igre na 3x22" asus tj. 5040x1080... E, sad, ono glavno tj. pitanje: Koja bi mi grafička bila najisplativija da je uzmem i da ne razmišljam o seckanju sa ultra detaljima u B3? Matična je isto gigabyte p55a-ud3r a napajanje čiftek 750W xD

Zemljak,prvo reci koliko si para spreman da izdvojis😀

pa šta bi bilo najisplativije... Mislim nije meni problem ni da prodam ovu grafu i uzmem drugu ili pak druge dve... ali me živo interesuje sa čim bih mogao da je uparim 🙂
Često pratim oglase pa ako naletim na nešto da znam šta da jurim! 😀

Inače, zemljak, što bi rekli ovi naši od čijih si kuća? xD

Npr dve GTX 295 ne skaliraju vise od 20%. Jeste dual sli resenje, doduse
A video sam u nekim testovima na Guru3D mislim, da je u necemu 6850 CF skalirao bolje od 100%, ne secam se u cemu.
Tako da-da, moguce je 20%, i moguce je preko 100% ako je 1 karta usko grlo u nekim modovima

Jesi li ti to probao ili pricasa napamet? Zmajns je ovde na forumu terao 2x gtx295 u 2560 u WOW i skalira jos nekih 70% u odnosu na jednu kartu, a narocito je primetno u full podesavanjima u velikoj guzvi kda sve prsti po ekranu, e tu se pokaze u ovoj extra velikoj rezoluciji.

Ja imam jednu gtx295 i mogu ti reci da radi isto kao GTX560Ti,a u dosta slucajeva i bolje, a opet posebno izrazeno u WOW gde GTX295 radi vidno bolje od GTX560ti MSI twin frozr u recimo 1920 rezi i full detaljima.
http://www.msi.com/product/vga/N560GTX-Ti-Twin-Frozr-II-OC.html

Poslednja izmena:
Jesi li ti to probao ili pricasa napamet? Zmajns je ovde na forumu terao 2x gtx295 u 2560 u WOW i skalira jos nekih 70% u odnosu na jednu kartu, a narocito je primetno u full podesavanjima u velikoj guzvi kda sve prsti po ekranu, e tu se pokaze u ovoj extra velikoj rezoluciji.

Ja imam jednu gtx295 i mogu ti reci da radi isto kao GTX560Ti,a u dosta slucajeva i bolje, a opet posebno izrazeno u WOW gde GTX295 radi vidno bolje od GTX560ti MSI twin frozr u recimo 1920 rezi i full detaljima.
http://www.msi.com/product/vga/N560GTX-Ti-Twin-Frozr-II-OC.html

I da .. ne moze jedna karta da skalira vise od 100%, ako negde to i vidis znaj da je teran fraps i da je to uzrok takve pojave, odnosno teskoce u merenju, losa ponovljivost testova. Generalno SLi donosi 70-80% u visim rezolucijama tipa 1920 sa 4xAA

Nazad
Vrh Dno