Šta je novo?

Crossfire pitanje hitno?

Ne bi trebalo, karte u CF mogu da rade narazlicitim klokovima.

mozes na obje da stavis isti bios i eto ti na istom kloku ..tako ja uradio

Ne verujem da bi na mojoj karti radio bios sa nekog referntnog modela,imam kartu iz potpisa.A i ne bih smeo da cackam da ne zeznem nesto.Kod ove karte default clock za GPU je 860Mmhz dok je kod referentnih modela ja mislim 850Mhz.

nisam vidio da je nerefernetni model ..i u tom slucaju ne znam moze li

Ja kad sam probap radile su na istom kloku , i to na kloku kartice koji je nizi:type:

dakle ona sa vecim referennim klokom ce se down klokovati

Ne, radice na kloku koji ti postavis nece se jedna downklokovati. Karte ce raditi na klokovima na kojima rade po deafult-u ili ako su razlicito klokovane radice na razlicitim klokovima.

To se desava u SLI-u da se downklokuju ja mislim ako postavis jednu na veci klok ili je fabricki klokovana.

Poslednja izmena:
Znaci moram na obe karte da postavim iste klokove i to ce da cepa bez problema?

Ne moras, obe karte ce raditi na svojim default klokovima. Znaci jedna na 850 jedna na 860 ta tvoja Vapor ako je uparis sa obicnom 5770.

E sad i kad ih klokujes opet mozes da ih postavljas na razlicite klokove, mozda se jedna slabije klokuje pa ne moze da bude na istom kloku kao druga itd.

Znaci nije tacno da se karte u CF downklokuju na brzinu slabije.

Ma slobodno vozi karte na različitim klokovima. Ja sam vozi i totalno različite karte u CF režimu, pa je sve šljakalo. Probao sam razne kombinacije 4830 + 4870 pa 4830 + 4890 i 4870 + 4890. Sve u svemu brža karta bukvalno čeka na sporiju tako da terajući 4870 + 4890 dobijaš 4870 CF.

Cekaj, ja cu potpuno iste rezultate da dobijam sa 5750 cf i 5750+5770...
Koliko sam video na netu, jaca je malo ova druga situacija, tako da mislim da nisi bas u pravu.

Nazad
Vrh Dno