Šta je novo?

Cross-fire 6850

veljaNS

Cenjen
Učlanjen(a)
25.09.2012
Poena
169
Ima li neko da je probao ovu kombinaciju, da bih znao okvirno koliko da ocekujem?
Takodje da li je bitno da mi obe kartice budu od istog proizvodjaca?

Nemoraju da budu od istog proizvodjaca. Cak i ako nemaju istu hercazu u cf ce se same uklopiti i obe ce raditi na taktu sporije kartice. Razmisljao sam i ja jedno vreme o takvoj opciji pa sam gledajuci po netu nasao za najrealniji pokazatelj dobitak od 60-70% fps-a u odnosu na single 6850 u BF3 sa sve pirlozenim snimkom gde se mogu lepo videti podesavanja igre, taktovi kartica itd. Naravno zavisi od igre do igre, u nekima ce dobitak biti i dosta veci u nekima manji ali u najvecem broju slucajeva ce biti u tom nekom okviru.
Racunaj samo na to da retko koju igru ces moci da igras odmah po izlasku kako treba u CF-u vec ces morati uvek da sacekas 1-2 patcha posto vecina igara nije odma optimizovana za dual gpu resenja.
Naravno sacekaj nekog ko ima iskustva cf-om sa istim ili slicnim kartama, ali to bi trebalo da bude to vise manje.

Poslednja izmena:
uh super, vec sam mislio da cu morati da jurim isti model.. hvala na odgovorima :)

Nedavno sam se igrao sa CF-om 6870 - vise se isplati prodati 6850 ili 6870, dodati tih 60-80e koje bi inače dao za drugu kartu, i kupiti noviju kartu.. Skaliranje nije bilo koliko sam očekivao, a kartice su mi napravile priličnu gužvu u kompu.. Ako si u prilici da kupiš 6850 za malo para, tipa 45-50e, onda shvatam želju :) Srećno u svakom sl.

Ukoliko možeš jeftino da uzmes 6850 uzmi skaliranje na 6xxx seriji je odlicno naravno nekad zavisi od igre do igre proizvodjači su nebitni. U svim novim naslovima CF radi odlično nekad mora neki pach ali vrlo retko_Očekuj skaliranje lagano 90 do 99%:p
Imaš amd drajver zove se Cap koji je namenjen za CF snima se dodatno kad imas dve grafe on ispegla dosta stvari. Trebao bi i da ugasiš opciju EnableULPS tj. da je Disableulps da bi mogao da ih odvojeno klokuješ. Pozzz i baci neki rez.

Poslednja izmena:
Imao sam CF ovih kartica i rekao bih da su sasvim solidno odradjivale posao..Na papiru po performansama su malko ispod single 7950 karte ali nazalost u praksi nije sve tako bajno bilo..Recimo,tada je izasao Modern Warfare 3 i secam se da sam se nedeljama patio da CF proradi ali dzaba sve..Takodje je bilo par drugih igara koje jednostavno nisu optimizovane za CF(citaj:skaliranje je bedno)..Mada kazem u sintetici su svega 2-3 procenata sporije od 7950,govorim o default vrednostima..

sto se tica mesta u kompu, imam 4 pci-e slota (sabertooth ftw! :)) i haf kuciste, tako da mi to nije problem. zanima me samo zna li neko gde moze da se uzme roba bez pdva? do sad sam kupovao po radnjama, ali 20% ... sto je puno puno je

Da prodam ovu pa da uzmem neku novu? Ne vidim bas neku opciju koja bi bila bolja a da ne kosta preko 150e..

inace nisam mislio novu da uzmem nego polovnu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno