Šta je novo?

Cropovanje MPEG2 i prebacivanje u DVD, PROBLEM !

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mige

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Motorola 68EC020 / 68EC030
Matična ploča
CHANNEL Z A1200 rev 1D.4
RAM
2 MB Amiga Chip RAM / 64 MB Fast RAM
GPU
AGA
Storage
8gb cf card
Zvuk
Paula
Kućište
A1200 case
Ostale periferije
TF1232
Laptop
MacBook Air M1
Mobilni telefon
iPhone 16e
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji je najbolji program za secenja mpeg2 materijala ?
Imam jedan file koji je oko 10 gb snimjen je na Leadtek PVR2000 TV kartici !
Takodje sa kojim programo da ga prebacim u DVD ?
Winavi mi izbacuje gresku , tj puca
kada probam sa TMPEGEnc on mi izbaci poruku da je fajl preveliki !

Pomagajte !

Poslednja izmena:
Ja koristim sledeća dva programa za prvobitnu obradu materijala snimljenog preko Skystar 2 satelitske TV kartice:

Cuttermaran (link) i kompiliranu verziju programa Project X (link).

Cuttermaran mi služi za seckanje video materijala, pre toga mora taj snimljeni fajl da se provuče kroz Project X, koji radi tzv. "Demux", tj. razdvajanje Audio/Video strima. Project X ujedno uz demux automatski ispravi i eventualne greške u materijalu (kojih uvek ima, najčešće se radi o audio/video sinhronizaciji).

Sada taj fajl može bez problema da se secka u Cuttermaran-u, pri eksportovanju gotovog fajla program ponovo sastavlja audio track sa video track-om (eksportovani fajl je u mpeg formatu).

Oba programa prihvataju bez problema ogromne fajlove od više GB, i oba su besplatna.

Na početku možda sve deluje po malo zbunjujuće i komplikovano, ali samo rukovanje se nauči jako brzo, pošto se radi samo o par istih operacija koje se ponavljaju, onda ide sve vrlo brzo i lako, tako da se isplati naučiti rukovanje sa njima. :smoke:

Eksportovani mpeg fajl možeš dalje obrađivati u bilo kom programu koji učitava mpeg fajlove (za DivX/XviD format koristim recimo Auto Gordian Knot), za DVD TMPGenc Plus / TMPGenc DVD Author ili Nero Vision 4.

Kratko upustvo za Project X i Cuttermaran:

Raspakuj Project X, klikni na ProjectX-v0.90.04.00-20060330.jar, klikni u programu gore levo na File -> Add, pronađi fajl koji želiš da obradiš, dupli klik -> prepare -> klikni na Play (pod "Process" -> Action "Demux"). Nakon kratkog vremena imaš demux-ovani fajl u istom folderu gde je bio i prvobitni video fajl.

Startuj Cuttermaran, klikni gore levo u uglu na žuti folder sa strelicom, i otvori prethodno demux-ovani fajl (ima ekstenziju .m2v na kraju).

Dole imaš "scroll bar", pomeri slajder na početnu scenu koju želiš (fina podešavanja po frejmovima možeš uraditi gore desno pod "navigation" pomoću I, P i B). Klikni pod navigation na "in" kada podesiš početnu scenu, pomeri dole slajder na krajnju scenu (fina podešavanja po frejmovima možeš uraditi gore desno pod "navigation" pomoću I, P i B), i klikni na "out". Klkni na + ispod "out", i taj deo je dodat u listu za rezanje. Ovu operaciju možeš dalje ponavljati, tj. dodavati dalje delove u listu za rezanje (ako ima recimo reklama u video materijalu koje treba da izbaciš), na kraju klikni na donji simbol pod "navigation" sa makazama (poruka "cut video and audio" kada pređeš mišem preko njega). Klkni na Start, Cuttermaran reže sve željene scene i spaja u jedan audio/video mpeg fajl (otvara se novi prozor "mplex output"), kada završi, klkni na "Close".

Sada taj fajl možeš po želji dalje obrađivati (DivX, XviD, DVD...).

Poslednja izmena:
mige je napisao(la):
Koji je najbolji program za secenja mpeg2 materijala ?
Imam jedan file koji je oko 10 gb snimjen je na Leadtek PVR2000 TV kartici !
Takodje sa kojim programo da ga prebacim u DVD ?
Winavi mi izbacuje gresku , tj puca
kada probam sa TMPEGEnc on mi izbaci poruku da je fajl preveliki !

Pomagajte !

Ja vec dugo vremena koristim VideoReDo i veoma sam zadovoljan, radi posao i veoma je jednostavan za upotrebu.

Nazad
Vrh Dno