Šta je novo?

crno-beli TV-OUT

melkor je napisao(la):
Hvala na odgovoru. Sada sam se malo zainatio.... gde ima i koji TV da kupim koji ima S-Video ulaz?

Pa pridjes TV - u, sagnes se i ako vidis SVHS konektor, to je to :)

Svaki Tv preko 350 Eura bi morao da ima S ulaz a pogotovo Sony...

melkor je napisao(la):
Kabl i konektor su kupljeni u BG Elektronik prodavnici, i izgledaju koliko-toliko kvalitetno :)

Pitanje: Ako neko ima Radeon karticu i koristi TV-OUT, zamolio bih ga da pogleda koliko zica ima konektor, a koliko kabl?
Ondosno, da li je moguce dobiti PAL signal sa 4 zice, ako kartica ima konektor sa 7 zica?

HVALA!
do malopre sam i ja imao isti problem !!! doduse tv kartica nije ati nego neka sylicon motion za lap-top ali nema veze....
kabl sam takodje kupio u bg elektroniku ....
resenje:
odsekao sam 2 zicice koje su na skart prikljucku, znaci odvrnuo onu plastiku, izvadio konektor i ostavio samo zice na 15-tom i 20-tom pinu druge dve zicice sam isekao...

hajde pa javi sta si uradio...

Nisam hteo da rasturam SCART adapter, tako da sam uzeo zenski S-Video konektor, muski chinch, dvozilni kabl, kondenzator 470pf... i napravio kabl koji mi sluzi kao interfejs na SCART adapter (video in).
Slika je OK, ali ipak gledam da preskocim sve te budzevine od adaptera i ubodem u S-Video TV.

Poz

melkor je napisao(la):
Nisam hteo da rasturam SCART adapter, tako da sam uzeo zenski S-Video konektor, muski chinch, dvozilni kabl, kondenzator 470pf... i napravio kabl koji mi sluzi kao interfejs na SCART adapter (video in).
Slika je OK, ali ipak gledam da preskocim sve te budzevine od adaptera i ubodem u S-Video TV.

Poz
pa zar nije bilo lakse uraditi ovo sto sam ja uradio nego da lemis kondenzator i ostala cudesa...
prelaskom na tv koji ima svideo in neces nista dobiti u kvalitetu slike.

Kazi mi jesi li povezao kondezator na signal ili na masu ?

Posto imam i kompozitni izlaz u vidu zenskog cinca sve mi radi preko njega OK, ali jedino me nervira kada restartujem komp. on malo suzi sliku jer u istom trenutku da sliku i na TV, pa mi poremeti osvezavanja itd.
A na s-video nedobijam sliku, pa reko da probam kao sto si i ti ?

Da napomenem da mi je TV stariji i nema nikakvih video ulaza, pa sliku dobijam preko videa uz pomoc Scart kabla.

Samo da potvrdim sto rece Vladojko:

ATI 7500 Powered by Sapphire:

Situacija 1 - S-Video kabl sa jedne strane u kartici, a sa druge u SCART/S-Video, cinc adapteru = crno bela slika

Situacija 2 - S-Video to cinc adapter u kartici, nastavljen sa klasicnim cincevima kojima je drugi kraj utaknut u pomenuti SCART adapter = fenomenalna color slika

heh, ja sam se registrovao na ovome forumu skoro 6 godina pre nego sto sam rodjen :p :D

Vrh Dno