Šta je novo?

crno beli monitor !?

MMilos

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2002
Poena
619
Drpio sam 486 od d........ sa herkulesom i cb monitorom. Hteo sam da nakacim drugi monitor na ati7200 . Pripremim mesto , povezem struju .... i da nakacim na graficku , nece . Bolji pogled na ulaz i vidim da na monitoru postoji sa dva reda pinova , a na karti ( i novim monitorima ) sa tri reda pinova . Postoji li neki adapter ( i gde ? ) , ako uopste moze da se cb monitor pokrene na novoj karti.
Ipak je mnogo komfornije raditi sa dva monitora , pogotovo crtanje i projektovanje. A sto je dzaba i bogu je dgrago , zato bih da ovo proradi.type;

MMilos je napisao(la):
Drpio sam 486 od d........ sa herkulesom i cb monitorom. Hteo sam da nakacim drugi monitor na ati7200 . Pripremim mesto , povezem struju .... i da nakacim na graficku , nece . Bolji pogled na ulaz i vidim da na monitoru postoji sa dva reda pinova , a na karti ( i novim monitorima ) sa tri reda pinova . Postoji li neki adapter ( i gde ? ) , ako uopste moze da se cb monitor pokrene na novoj karti.
Ipak je mnogo komfornije raditi sa dva monitora , pogotovo crtanje i projektovanje. A sto je dzaba i bogu je dgrago , zato bih da ovo proradi.type;
[/QUOTE

Herkules i crno beli vga monitor su dve razlicite stvari. Crno beli monitor moze da radi bez problema ali herkules tesko, verovatno nikako.

Ustvari moze, ako imas ATi VGA Wonder (verovatno nemas), kao sto sam ja imao .91/2, ona je imala "dual head", imala je izlaze i za vga i za herkules monitor pa je moglo, a sada, kao sto rekoh, vrlo tesko.

Pozdrav

Re: Re: crno beli monitor !?

Herkules i crno beli vga monitor su dve razlicite stvari. Crno beli monitor moze da radi bez problema ali herkules tesko, verovatno nikako.

Ustvari moze, ako imas ATi VGA Wonder (verovatno nemas), kao sto sam ja imao .91/2, ona je imala "dual head", imala je izlaze i za vga i za herkules monitor pa je moglo, a sada, kao sto rekoh, vrlo tesko.

Pozdrav [/B][/QUOTE]

herkules je graf. karta , valjda . CB monitor ima razlicit ulaz od ati-jevog . Jel ima negde adapter. A taj VGA wonder , jel on na 7200 dual head-u ( tu graf. kartu imam ) ili nije ? Imam i video izlaz , ali ne znam kakav je herkules izlaz .

Re: Re: Re: crno beli monitor !?

MMilos je napisao(la):
herkules je graf. karta , valjda . CB monitor ima razlicit ulaz od ati-jevog . Jel ima negde adapter. A taj VGA wonder , jel on na 7200 dual head-u ( tu graf. kartu imam ) ili nije ? Imam i video izlaz , ali ne znam kakav je herkules izlaz .

Jeste hercules graficka karta, a tako se zvao i proizvodjac, koji je imao i hercules+ graficku karticu, i jos par modela bez nekog veceg uspeha kod nas. Medjutim to ti u ovom casu nije bitno. Covek ti pokusava reci da je taj monitor koji imas radio u kombinaciji sa pomenutom grafickom kartom u 720x348 (ako se dobro secam), naravno monohromatski, i da nemas nikakvih izgleda da VGA ili bilo sta bolje prikazes na tom monitoru, pre svega zbog tipa signala. VGA wonder je stara ATIjeva kartica koja nema nikakve veze sa 7200 radeon cipom, osim sto su istog prozvodjaca. Jednostavno-zaboravi, nije samo u pitanju tip konektora, i nema adaptera koji ce ti pomoci.

baci taj monitor

hvala momci , nije ohrabrujuce , ali cu bar da iskoristim lim od kucista :)

MMilos je napisao(la):
hvala momci , nije ohrabrujuce , ali cu bar da iskoristim lim od kucista :)

Ako bas insistiras na 486 treba da dokupis graficku karticu (VGA ili bolju) pa ces je onda nakaciti na monitor bez problema... (naravno zamenis Hercules kartu sa njom).

7200 nema nikakve veze sem ako nekim chudom nemas nekakvu pci varijantu sto tvoj 486 i ne mora (a i tesko) da ima.

Re: Re: crno beli monitor !?

DusaN je napisao(la):
MMilos je napisao(la):

Pozdrav

Eto i posle kazu los ati a imala je dual head pre 10 godina :D:D:D.

Vrh Dno