Šta je novo?

Crni hdd rack - gde?

• Začetnik teme Začetnik teme Diablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
650
Ortaku treba CRNA fioka za 3.5" hard, ATA133. Uglavnom nlazi bele, al mu ne ide bela boja uz "crnog" chieftec-a.

Pozdrav!

Neka kupi lepo chieftec fioku belu i prefarba u crno. Nista lakse.

Inace mislim da ima i crnih chieftec fioka ali ne uvoze ih. Ili ih ja nisam nigde video.

Ma nudio sam mu ja svoju belu fioku za dz ali nece. Zeli bas da kupi crnu, a ne da farba.

Chieftec kućišta baš i nisu crna nego neka antracit nijansa. Kažem jer će crna fijoka verovatno opet da štrči...

Paja je napisao(la):
Ima u Pin-u crnih fioka Kolink VP10LSFU133B...

Link

Meni je na takvoj otishao vent (prozujao) posle pola godine a kad ga otkacim temperatura jako poraste (Max DM8 dostigne 55+ stepeni).

Nije tema ali da kazem i neko svoje iskustvo o fijokama :
Odavno koristim interne hdd fioke i nijedna nije imala adekvatno hladjenje, bez obzira na broj ugradjenih ventilatora. Praktikovao sam da sa donje strane fioke ugradim ventilator (od 80 do 120mm) tako sto ga zalepim za kuciste fioke, a na samoj fioci sa donje strane gde su resetkice za hladjenje napravim malo veci otvor u nivou tog montiranog ventilatora, tako da hladi elektroniku. Vise od toga nije potrebno a resenje je daleko tise (dovoljo je ventilator staviti na 7V umesto 12V) nego kada imate 2 ili 3 mala ventilatora koji po pravilu prozuje posle par meseci.
Jedini nedostatak je sto ispod fioke mora biti jedno prazno 5.25" mesto zbog ventilatora.

Poslednja izmena:
Vuk je napisao(la):
...
Odavno koristim interne hdd fioke i nijedna nije imala adekvatno hladjenje, bez obzira na broj ugradjenih ventilatora.
...

Nisi probao prave 😉
Probaj KF-21, 22, 23 (kod nas se prodaju kao Chieftec) - kombinacija plastika aluminijum, ili Roline aluminijumsku...
Videces sta je hladjenje 🙂

ZorMi je napisao(la):
Chieftec kućišta baš i nisu crna nego neka antracit nijansa. Kažem jer će crna fijoka verovatno opet da štrči...
Pa manje ce da strci crno na ono tamno sivo, nego belo/bezz 😉

BTW nikad nisam imao problema sa Kolink/ViPower fiokama mada sam zbog buke uvek uzimao one sa jednim cooler-om jer veci broj istih nista bitno ne menja osim povecane buke, a grejanje je do 5-10°C vece nego kad je disk van fioke (bez dodatnog cooler-a). Inace, ima ih u Pin-u i u Bel-u 😉

Aluminijumske fioke su nesto skuplje, ali bolje hlade disk pod uslovom da se isti lepo namesti kako bi aluminijum mogao da odvodi toplotu. S obzirom da disk u fioci stoji kako bi se nesto prenelo negde i/ili odradio backup, mislim da ne treba toliko obracati paznju na nesto vece grejanje jer ce disk u tim uslovima raditi relativno kratko vreme 😉
Ako neko stalno drzi disk u fioci (i pri tom je isti stalno ukljucen), onda se postavlja pitanje cemu mu onda uopste sluzi fioka, a kako se ovde radi o lowcost resenjima, Hot Swap varijante otpadaju 😀

"hot-plug" fioka

A jel neko zna ima li da se kupe ovde u zemlji interne fioke koje imaju USB->ATA adapter ?

Treba mi fioka sa kojom mogu bez iskljucivanja kompa da menjam HDD.

Znam da npr win XP podrzava "nazivo" menjanje HDD, ali ja bi radije da to bude hardverski sredjeno.

Nazad
Vrh Dno