Šta je novo?

Crn ekran?

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Desava mi se od skoro da prilikom prebacivanja ili brisanja fajlova kompjuter radi ali monitor postane odjednom crn znaci ne ugasi se monitor... Probao sam i jos jednu stvar pustio sam pesmu sa youtube i poceo da brisem fajlove izbaci crn ekran i cuje se pesma posle nekih 3 do 5 sekundi prestaje da se i cuje pesma... kada brisem "direktno" da ne ide u recycle bin onda je sve ok. Takodje danas mi se ugasio ekran dok kompjuter i dalje radi... Znaci to mi se desavalo samo kada brisem velike kolicine fajlova, a sada prvi put se i ugasio ekran. Temperature su sve ok, hard diskova, ploce, cpu, graficke...

Pokušaj to isto iz mini xp-a sa hirena.Propusti disk kroz mhdd,memoriju kroz goldmem.
Napajanje...?

Ja od skoro imam slican problem.Pocelo je tako sto je prvo podizanja sistema koje cujem dugo monitor bio crn ali aktivan samo sto je plava lampica blinkala koja je inace plava kad je aktivan samo ne blinka.Posto mi je OS bio na HDD-u umnozava rapidno bed sektore i cinjenica je da ce da crkne instalirao sam novi OS na drugom HDD-u kad je i ovde to pocelo ali sada bez ukljucivanja monitora posle nekog vremena (stvarno nemam strpljenja da cekam 30 minuta ishod).Dogadja se i da ostane ukljucen i posle nekog vremena opet crn monitor umesto sejvera i ponovo nekoliko restarta i kuckanja dilit i enter jer kad ga restartujem moram da potvrdim normalno dizanje sistema.
Najveca sumnja mi je graficka, nekako mi je to i najlogicnije posto se sistem definitivno dize i cujem melodiju windows-a.Ako neko ima neku sugestiju ili je imao slican problem molio bih da mi kaze.Poslednji put mi se tako nesto dogodilo letos sa drugom konfiguracijom i MB P5QL Pro gde mi je ortak iz servisa rekao,mada ne bas ubedljivo da sam fleshovao BIOS sto je nemoguce jer ja to ne znam da uradim :)))). S tim sto tada sa istim simptomima cujem sistem ali nema slike nisam ni mogao da uradim nista da bi se pojavila za razliku od sadasnjeg problema.

Poslednja izmena:
Mozda prekida kabl od graficke do monitora, proveri da li je lepo zasrafljen na oba kraja.

Nazad
Vrh Dno