Šta je novo?

Crko XP POMAGAJTE!!!

Gavri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2002
Poena
619
Pa kao sto u subjectu kaze crko mi je Windows XP.Radim ti ja tako na kompu,on se odjedanput resetuje(verovatno sam zakacio kabli za napajanje strujom) i kad se ponovo ucitavao prijavi mi gresku na nekom sistemskom fajlu i da zbog toga windows ne moze da se ucita.Uvek kada ga sad startujem prijavi gresku na nekom od sistemskih fajlova(pci.sys,isapnp.sys ili neko drugi i pritom prikaze njihovu putanju system32\DRIVERS\neki od navedenih)i ispise poruku:
You can attempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-ROM.Select `r` at the first screen to start repair.
Bilo sta da pritisnem tad na tastaturi komp se ponovo resetuje.To se desava i ako izaberem bilo koji mod ucitavanja(Safe Mode,Last Known Good Configuration,itd.).Imam Windows XP CD ali i kad u BIOS-u izaberem da se bootuje system prvo sa CDa,opet prijavljuje iste poruke o gresci.Jednom je cak krenuo da ucitava windows,ali je odmah izbacio plavi ekran i poruku: a driver corrupted pool memory used for holding pages destined for disk.
Sta da radim???(ovo inace pisem sa kompa mog druga,sa njegovog naloga-Troublemaker ovde)

Pa nemas mnogo izbora ako ne mozes da ga ucitas kako treba. Novo instaliranje ti ne gine...

Da li si uopste uspeo da butujes sa CD-a, tj. da li se prikazao plavi instalacioni ekran XP-a, Press F6 if you want to install second party device drivers itd?

Marel je napisao(la):
Da li si uopste uspeo da butujes sa CD-a, tj. da li se prikazao plavi instalacioni ekran XP-a, Press F6 if you want to install second party device drivers itd?
pa nisam uspeo da bootujem sa CDa,nece.prijavljuje gresku i kada u biosu stavim da bootuje sa cda(ne kapiram zasto,ne vidim kakve veze ima vec instalirani windows sa bootovanjem sa CD)

Amon_Ra je napisao(la):
Pa nemas mnogo izbora ako ne mozes da ga ucitas kako treba. Novo instaliranje ti ne gine...
pa kako da ga instaliram kad nece da bootuje sa CDa?

Standardno... Boot disketa ili neki butabilni CD rom (moze i ME, 98-ica...), ucistas "DOS" , pa odes na CD i pokrenes Setup... Nista lakse... BTW, jel vi ljudi niste culi za Norton GHost... ?

Chekaj ti kazesh da si namestio da bootuje sa cd-a ali da je jednom cchak krenuo da uchitava win...Pa jel imash ti uopshte boot CD ??? Ako nemash onda ti max-ova varijanta ne gine...A to se isto i meni dogodilo i posle mi je otish hdd u qrac...A inache sve te fajlove koji nedostaju imash u jednom dir-u na c drajvu ali ti ni to nece pomoci-imao sam isto problem...A samo mi reci koju plochu imash...Meni je dosta problema pravio i bios (asus a7v133) jer kad stavim onaj expert bios (1009 ali expert) ili 1005 onda mi pravi frku (instalacija se4 zaustavlja kod onoga copying windows files) a kad stavim obishan 1009 bios (ne expert) onda je sve OK...bash sam juche malo fleshovao bios i to iprobavao i uochio da je glavni problem bios...Ako imash nekog druga probaj da fleshujesh bios (skini sve sa neta-a i sve ide iz dos-a) pa probaj...

na sta si namestio XP FAT32 ili NTFS ?
Ako je FAT32 onda ti je situacija krajnje opustena, odes kod bilo kog ortaka ko ima 98 ili ME, prikljucis hard, skines stvari koje ti trebaju, formatiras hard, napravis jos jednu particiju, na nju smestis te stvari koje ti trebaju i ponovo instaliras win.

ako je NTFS onda ganjaj nekog ko ima 2000 ili XP.

P.S. nemaju za dzabe skoro svi korisnici win-a jos jednu particiju, dok je korisnicima Linuxa dovoljna i samo 1 :D

Ili pomocu dve diskete iz Partition Managera...

byMaX je napisao(la):
Standardno... Boot disketa ili neki butabilni CD rom (moze i ME, 98-ica...), ucistas "DOS" , pa odes na CD i pokrenes Setup... Nista lakse... BTW, jel vi ljudi niste culi za Norton GHost... ?

nece moci...koliko ja znam iz dos-a se ne moze startovati setup XP-a...
znaci ili boot-abilan cd ili nista...

Normalan boot sa CDa bi trebalo da izgleda ovako:
Prvi ekran je sa proverom procesora i slicno
Drugi ekran:Verifying DMI Pool Data.............success
bla,bla,bla(nesto o CDu)
If you want to boot from CD press any key i tu pritisnete bilo koji taster i on ucitava CD rom,ako ne onda izbaca ekran za biranje OSa.
Moj pokusaj boota sa CDa izgleda ovako:
Prvi ekran je isti
Drugi ekran:Verifying DMI Pool Data.....success i odmah izbaca treci ekran za biranje OSa
A u BIOSu je podeseno da bootuje sa CDa
CD je bootabilan,proverio sam kod druga kod njega se bootuje normalno.

da nema slucajno neke veze sa ovom porukom o gresci(u stvari ja i ne znam sta tacno ova poruka znaci:D):a driver corrupted pool memory used for holding pages destined for disk ?

e da,ploca je ABIT ZM6,moze li mi neko reci u kom broju SK je bese opisano flashovanje biosa

Flashovao sam bios (stavio sam poslednju verziju) ali opet ne bootuje sa cd-a.Ima li neko ideju u cemu je problem?

Daj zapisi poruku o gresci 1

Pa daj tu poruku, da je vidimo u celosti !

Ako pise da ne moze da ucita ntldr jer ne moze da ga nadje u \system32 direk. onda to ne mora da znaci to sto pise.

Obicno je ****** MBR na aktivnom disku, meni se to desilo jer sam na NTFS napravljen iz NT4 a kasnije Upgrade-ovan na Win2000 bez SP1 instalirao Win XP koji ipak malo drugacije tretira NTFS (ima svoju verziju koja se razlikuje u potpisu za jedan bajt)!

ma FAT32 je,odnecu ga na opravku,shit zivi,izgleda i da mi je hard ****** pored svega

napokon ponovo pisem sa mog kompa...problem sa bootom je bio u biosu(na secondary master je trebalo rucno dodati CD ROM koji inace nije bio dodat;) )...a problem sa windowsom uopste nije bio u windowsu
windows je prijavljivao greske na windowsu ali je problem bio u memorijiFX koja je poludela...tek posle cupanja sve memorije i dodavanje jednog po jednog slota uvideo sam da je jedan modul od 128rama poludeo i zbog njega je nastala cela frka...meni je ovo krajnje cudno ali whatever:p

Nazad
Vrh Dno