Šta je novo?

Crko Nikon

Athlon

Čuven
Učlanjen(a)
03.06.2002
Poena
619
Sta bi ovo moglo da bude, uzmem neki dan aparat D200 postavim na Program i da ubodem fortku, aparat lijepo odredi parametre, a onda kod okidanja error i slika je tamna, gotovo crna. Probam ponovo i isto, prebacivanjem na drugi mod ne dobijam nista, ubacim novu karticu isto. Nakon dugo vremena otkrijam da aparat prihvata samo 2.8 ootvor blende i onda preracunava oslate parametre, ali ako ja povecam recimo na samo 3.2 error. Posumnjah na objektiv, odem u prodavnicu da se raspiotam, stavimo drugi objektiv istp, sa 2.8 sve ide ali veci broj, crno polje i error . Sta bi to moglo biti, i koliko bi kostala popravka. Ramisljam da ga rashodujem i prodam sa greskom na ebayu i da kupim D300, ali ako bih ga mogao popraviti vjerovatno da bi za njega mogao dobiti vise. Svaka pomoc dobrodosla.

Probaj da ga resetujes na fabricka podesavanja (ako postoji takva opcija u meniju). Ako ni to ne pomogne, pravac servis.

Probaj da ga resetujes na fabricka podesavanja (ako postoji takva opcija u meniju). Ako ni to ne pomogne, pravac servis.

To sam prvo uradio, pa cak sa uradio firmeware upgrade, ali nista ne dobivam, sve isto.

Onda u servis, makar na dijagnozu pre popravke.

Moze biti i do objektiva!Probaj neki drugi,mozda je ovaj obavio svoje!U svakom slucaju aparat pod misku pa u servis!

Skroz ima simptome tela na koje je navrnuto staklo kome je crkao mehanizam blende. Ne kažem da je to sto posto, ali sve ukazuje na to. Očisti dobro kontakte objektiva i aparata.

da, i meni lici na neku neispravnost vezanu za objektiv...imao sam skoro identican slucaj (doduse sa canon-om) da sve lepo izostri ali u trenutku okidanja error... sa drugim objektivnom je sve radilo skroz ok...

Vrh Dno