Šta je novo?

crko mi ispravljac rutera, opcije...

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Crkom mi je na asusovom wl-500Gp ispravljac(na netu se isto desilo gomili ljudi).
Kao output stoji 5V-2.A 12.5W max
Koje mi je najjeftinije resenje:D? Ja jedino sto bi znao je da izvucem od napajanja zicu 5V pa da secem i budzim...ali to bas nije elegantno.
Gde bi mogao da nadjem ispravljac ovakav?

Poslednja izmena:
Sta fali da uzmes neki jeftin ventilator osmicu sa `muskim` molex konektorom, odseces, i lepo zalemis kabl od napajanja za ruter na crnu i crvenu (5V, al pazi na polaritet), to ustekas na napajanje od kompa i eto. Ako imas kvalitetno napajanje, i jos ako ti je komp na UPSu, imas zagarantovano kvalitetno snabdevanje mrezne opreme strujom, sto je bitno ako igras nesto online ;)

Tad bi komp morao stalno da bude upaljen:) Nasao sam nabubreli kondenzator u ispravljacu pa cu da ga zamenim da vidim da li ce da proradi...

Tad bi komp morao stalno da bude upaljen:) Nasao sam nabubreli kondenzator u ispravljacu pa cu da ga zamenim da vidim da li ce da proradi...

a da uzmes voltmetar (univerzalni instrument) pa proveris sta je crklo u tom napajanju ili si ti majstor koji popravlja sve "odokativnom" metodom ;)

Cena najjeftinijeg ATX napajanja i adaptera 5V-2A DC je ista pa biraj :)

Adaptere mozes naci u prodavnicama elektro opreme ili elektronike.

ako ce vec da ide na PC napajenje nema potrebe za ATX
AT napajanje ce da mu vrsi posao a cifre za polovne su ko 2 litra cocacole...

ako ce vec da ide na PC napajenje nema potrebe za ATX
AT napajanje ce da mu vrsi posao a cifre za polovne su ko 2 litra cocacole...

Heheh, sredio sam ga. Zamenio sam kondenzator, nisam cak ni isti uspeo da nadjem, stavio sam 1500uF umesto 1200uF i radi:D
Morao odokativno, mislim ***,tamo neki tranzistori,cuda ne znam ni kako bi to proverio.
60 dinara kosta,), manje od 2l koce

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno