Šta je novo?

Crko komp

NightCrawler

Znamenit
Učlanjen(a)
15.03.2005
Poena
1,025
Konfiguracija iz potpisa u pitanju elem jutros odem na posao i ostavim komp upaljen kao i uvek vratim se sa posla sednem proverim mail odem pod tus vratim se komp mrtav pritisnem dugme za paljenje komp ne reaguje otkacim sve kablove vratim i pritisnem dugme komp ozivi ali samo cooleri i to pocnu da se vrte takvom brzinom kao da ce da izlete iz kucista ali sistem se ne dize probao sam nekoliko puta ali je rezultat uvek isti cooleri zaurlaju ali komp se ne pali sta ovde moze biti problem PS izvinjavam se zbog pravopisa i znakova interpunkcije ali pisem sa mobilnog

resetuj bios pa ako to ne pomogne, kreni sistemom eliminacije... pa ako se isti simptomi nastawe... probaj drugo napajanje, usput proweri kondenzatore na plochi dal se neki nije naduo

kondezatori na ploci i to oni oko procesora. Sretao sam se sa takvim problemom vise puta tako da to obavezno proveri a i napajanje

Meni ti lici na plocu...Meni kada je crkla Gigabyte ploca imao sam iste simptome,znaci vrteli se max ventilatori na procesoru i grafickoj i blinkala lampica na grafickoj(XFX 4850)...

Kondezatori su u redu nisu naduveni sve sam ih pogledao i to pod lupom Elem neko pomenu blinkanje graficke meni na grafickoj stoji upaljena crvena lampica koja pre nije bila upaljena ne blinka niti bilo sta samo stoji konstantno upaljena

Probaj da izvadish grafichku - ako je do grafichke, kada upalish komp bez nje, on bi morao da zapishti.

Probaj da izvadish grafichku - ako je do grafichke, kada upalish komp bez nje, on bi morao da zapishti.

Njegova ploca ima i integrisanu grafu (znas amd 780g chipset).:d

Mada neka ipak izvadi ati 4870 i neka aktivira integrisanu grafu (i poveze monitor na nju) pa da vidimo zaista sta je.

Poslednja izmena:
Izvadih graficku i povezah integrushu medjutim rezultat je isti samo sto se cooleri sada vrte normalno ali i dalje ne dize sistem...nishta ne pishti i sl

Jedna od stvari na koje sumnjam je napajanje malo chudno da kazem "misirshe" kao na spaljenu elektroniku ako znate na shta mislim 🙂

Sutra cu to prvo da probam pa cu javiti rezultate

napajanje jeste verovatno...imao sam isti takav slucaj kad je moje riknulo....To jest,po mome shvatanju,na boot-ovanju racunara CPU i komponente idu u peak load da bi se napajanje testiralo,pa je to,ili riknulo,ili vise ne daje dovoljno struje...

nista bez sistema eliminacije, krene se sa: napajanje, ram, ploca...

Po onome što je opisano

90% verovatnoća da je ploča
9% napajanje
1% sve ostalo
Moj savet bi ti bio da staviš drugo napajanje, izvadiš memoriju, počupaš SVE kablove i na ploči ostaviš samo pc spikera i power swič. Ako po uključenju ploča ne krene da se dere ko magarac (pišti) 100% ti je geknula ploča. Za sada nisam imao prilike da vidim da rikne cpu iz čista mira

Nesto me ne vuce da je Chieftec CFT-750W-14C krivac (ej bre, turbo serija, OEM je CWT, ne pravi se da bude raspolozno da crkne:smoke🙂.

Tipujem na plocu jer je Gigabyte postao u zadnje vreme veoma poznat po tome.😛

Sa tim Gbyte plocama uvek neki problem,ovo je po neznam koji put da vidim da nekome nesto nije na mestu,a bas taj cipset.Kao da su nesto shebali generalno sa cipsetom.

Ovo je full ATX plocha, a ne one male Gigabajtove shto su se grejale ko resho u prvim revizijama. Meni je prvo na pameti ovaj miks memorije sa razlichitim chipovima, josh na CL4. Taj BD i Ultra rade na razlichitim naponima, tako da mozda nece zajedno. Imao sam Ultru, sad ganjam BD, i pravile su belaj zajedno, a svaka za sebe ispravna.

Problem resen 🙂
Kao sto neko rece opet je ploca zveknula,napajanje radi savrseno proverio sam voltaze sve su u redu,cpu sam ubacio u drugi komp (ploca asus m3n78) i sada sasvim lepo radi a ova crkotina od ploce ide u ponedeljak u servis...

E sad znate li onaj miris koji sam pomenuo kada sam rekao da se oseca spaljena elektronika?

Nije to uopste bio miris elektronike nego spaljenog gustera koji se zavukao u napajanje i koga je cooler precvikao :-devil-:

Ako ne verujete evo slika:

Nisam ni ja mogao da verujem...

Izvinjavam se zbog slike slikano je mobilnim posto mi je on bio pri ruci

Prilozi

• Image044.webp
    Image044.webp
    115.2 KB · Pregleda: 200
Poslednja izmena:
:shock:He he i ja sam našao jedared glodara u mašini al prvi put da vidim guštera :smash:

I ja prvi put cujem za gustera u komp.😛 Brate, gde ti zivis kada ti gusteri ulaze u kompjuter.😛

Nego lepo sam ja rekao : Chieftec OK:smoke: a Gigashit tresno.😛

Poslednja izmena:
Uh bre, jadan gushter, uopshte mu ne zavidim... I jadno napajanje :/ Ovo je zaista prvi put da chujem da je gushter nekome ushao u komp.

Brate, gde ti zivis kada ti gusteri ulaze u kompjuter.😛

Na 3 spratu zivim i meni je cudno kako je uspeo da udje j**o ga ja :wall:

Nego sto se tiche gigabyte ploca ima sam pre ove 3-4 gb ploce i nijedna nije riknula,crkavalo mi je sve ostalo ali ploca nikako medjutim odkako mi da kazem skoro crce m55-plus-s3g ploca samo me maler tera sa gigabytom

Poslednja izmena:
Izgleda da je takva serija naišla, s obzirom da sam na 4 kompa kod ćaleta stavio GA ploče i sve već rade 5 godina bez problema. Naravno, update neće biti vršen dok ne crknu 🙂

Ja sam bio prezadovoljan sa ovom mojom m55-plus-sg3 plocom izdrzala je maltene 2.5 godine da radi 24/7 rezimu....kondezatori su se bili naduli od toliko silnog napora

Sada sam trenutno na asusu pa cu videti kako ce se on pokazati...

hehe fotka je super, samo da je kvalitetnija obisla bi ceo svet 🙂

Ja sam bio prezadovoljan sa ovom mojom m55-plus-sg3 plocom izdrzala je maltene 2.5 godine da radi 24/7 rezimu....kondezatori su se bili naduli od toliko silnog napora

Sada sam trenutno na asusu pa cu videti kako ce se on pokazati...

Shta je tu pohvalno u vezi ploche ako je zviznula nakon 2.5god? Pa valjda je garancija 3god?

heheh mislim da sam negde na ovom forumu video i misa u kucistu preciznije kostur od misa posto je istrulio u kucistu.

Nazad
Vrh Dno