Inace ja sam to radio jedno dva puta, ali davno pa se ne secam crnih zica.
Da li nesto moze da ti izgori ili ne, nisam siguran, ali pretpostavljam da moze.
Drzi se zlatnog pravila tj. PROVERI, PREOVERI i onda jos jednom PROVERI.
Najbolje ti je da pazljivo odlemis zice sa kabla koji ti je sada u monitoru. Kako koju zicu odlemis na papiru zapisi gde je ona bila i koje je boje. Zatim proveri unimerom na koji pin na prigljucku za graficku ide i to sve zapisi. Tek tada odlemi sledecu i ponovi postupak za sledecu itd.
Ja bi ti preporucio eksterni prikljucak pa da uvek mozes da menjas kabel. Jos bolje ti je da ako si u mogucnosti postavis taj externi prikljucak na monitor tj da ga pricvrstis kao da je to fabricki uradjeno. Je sam na jednom monitoru uradio tako, a na drugom sam namestio da kabel i prikljucak malo vise.
Posle intervencije na oba monitora je sve bilo uredu tako da stvarno neznam da li nesto moze da se desi.
Pazi da sve prikljucis kako je bilo. To sto ti se pokazuju spojevi na raznim zicama cini mi se da nisi odlemio te zice. DA BI PROVERIO KOJA ZICA ODGOVARA KOJEM PINU NA PRIKLJUCKU ZA GRAFICKU MORAS PRVO ODLEMITI TU ZICU. ovo ti je zlatno pravilo br.2. jer je moguce da zice imaju kontakt preko nekih kola na stampanoj ploci pa ti se cini da je jedna zica kratko spojena sa vise pinova.