Šta je novo?

Crko HDD, nije crko... ?! Laptop se resetov'o i prijavljuje HDD ERROR :(

Nagy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
319
Ne znam sta to moze da bude. Kolega je ostavio laptop da DL nesto, nije ga gasio ajde recimo 48h, nebitno i kad je uzeo da nesto prosurfa netom, cvrc, comp se restartovao i prijavljuje NO SISTEM DISK or RIKNO DISK poruku, tako nesto... Opet restart, opet isto. Ja zakljucim da je rikno HDD, prikacim moj USB linx i on nasstavi sa surfon. Ujutru,ukljucim ja comp, on lepo radi, digne win i t d. Radi i dalje. Ja proverim HDD sa disktune, SVE OK. I sad mi nije jasno. Sta jos moze da bude tu? HDD je Toshibin od 60gb, lap se ne pregreva, radi ko sat, mada se i to moze desiti jer je stajao na krevetu...ali mi nije jasno dal uopste od pregrevanja moze da se desi nesto ovako. Ili, mozda i nesto drugo moze biti u pitanju. Ja se sad bojim za podatke i napravio sam mu emergenzy backyp copy metodom :) za najvaznije poslovne dokumente ali ispada da je HDD ok.... mada se ja bojim i dalje da se opet ne desi i onda...cvrc.... Any idea, sta jos moze da bude? Virus? :S:

I koja je normalna temp. laptop hdd-a? Disktune prijavljuje 50 stepeni, dal je to OK?

Poslednja izmena od urednika:
OK je temperatura. Proveri disk sa fabrickim utilitijem i sa recimo mhdd-om i ako sve prodje bez problema redovno radite backup i nastavite sa normalnim koriscenjem laptopa.

Thnx! Naknadno sam sa NOD32 proverio viruse i nasao GOMILU istih. Ne znam dal virus moze da prouzrokuje ovako nesto a ne znam ni sta da radim s fajlovima koje NOD32 prijavljuje kao UNABLE TO CLEAN.

Najbolje resenje je reinstalacija sistema.

Upravo odradio format c: and new install :)

Inace, u ? je bio neki virus koji je na zillion mesa iskopir'o svoja !@#$%^& i koga nijedan antiviru nije mog'o do kraja da ocisti.

Nazad
Vrh Dno