Šta je novo?

Crklo napajanje ?

M3

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
690
Dakle interesuje me dali mi je crklo doticno napajanje (da se ne moze popravit ) ako racunar ne moze uposte da se pokrene...? :mad: Dakle kad se upali racinar posle dosta muke , al bash dosta nakon jedno pola sata mogu se vidjeti da su normalni naponi , ne resetuje se racunar , znaci sve ok ali kad se izgasi racunar nikako da se upali...

Sa drugim napajanjem sve je ok...

Napajanje je LC Power 550w , ima li mu spasa ???

uf nemoz tako napamet, bez da se otvori i pogleda napajanje, ima ljudi na benchu koji popravljaju napajanja, probaj mozda ima spasa.

A problem je sto ja oko toga veze nemam ... zvaci oko tog popravljanja pojma nemam... Al kad se upali radi bez stekanja, znaci naponi ok , nema restarta... samo znaci je problem start racunara... :(

A problem je sto ja oko toga veze nemam ... zvaci oko tog popravljanja pojma nemam... Al kad se upali radi bez stekanja, znaci naponi ok , nema restarta... samo znaci je problem start racunara... :(

si ga probao na nekoj drugoj masini?

Plocha ti je pokvarena.
Uostalom nakachi PSU na drugu plochu i proveri....ili drugi PSu na tvoju plochu.,,,,ali ponashanje ukazuje na plochu...sorry in advance,,,

Poslednja izmena:
Siguran sam iz razloga sto kad stavim drugo napajanje u ovom slucaju ( no name) ploca se probudi a kad stavim staro napajanje (LC Power) ploca ne mrda , znaci mrtva je sa njim....

Tako da me tesko ko moze ubijediti da je ploca, mislim nelogicno je ;)

Poslednja izmena:
pa lepo ti kazem probaj napajanje na drugoj masini

Pa moguce... nego mislim najprije da su kondezatori neki otisli... moracu da ga otvorim da vidim... ili mislim da je najbolje nista da ne cackam nego fino da ponesem kod nekom majstora ;)...

Ja sam imao iste simptome i ispostavilo se da su iscureli kondenzatori u napajanju. Otvori sam slobodno i pogledaj.

Pa moguce... nego mislim najprije da su kondezatori neki otisli... moracu da ga otvorim da vidim... ili mislim da je najbolje nista da ne cackam nego fino da ponesem kod nekom majstora ;)...

Pre ce biti da je u pitanju tz.Shot-Key dioda !!! Jedna od bitnih stavki u napajanju je ova mala stvarcica koja cesto otkazuje!!!:smash: Inace ja bi ti savetovao ako mozes da otvoris napajanje(mislim ako nema neki garantni-stiker) da prvo uradis sledece:
1)pomirisi napajanje da li se oseca na"paljevinu"...
2)probaj da ga onda upalis i pratis da li-"shlusuje"tj.-varnici...
posebno obrati paznju na one male crne kockice koje su usrafljene na hladnjak(plocica aluminijuma) PAZNJA-cuvaj se 220V!!!:eyebrows:
3)Sve te crne kockice trebalo bi da budu "muski"zategnute "ali to nije uzrok tvog problema!!!
4)Tvoje napajanje moze biti 99,99% popravljeno! :guitar:
POZDRAV :wave:

Inace kad smo kod shot-key diode ona ima posao da upali racunar da ne komplikujem kako i zasto i njen vek trajanja meri se brojem paljenja-impulsa i na net-u ima dosta o tome...Kod boljih se proizvodjaci hvale da im je vek oko 100000 puta (broj paljenja)i vise...
Poznajem jednog specijalistu za napajanja neki ga ovde mozda i znaju,da ga ne reklamiram sa NVBG-a koji je popravio na stotine napajanja i nevezano za ovaj problem on kaze da je uzrok mnogih problema u radu napajanja lose hladjenje istog tj slaba pricvrscenost dioda za hladnjak u napajanju...Nesto slicno kao kada je kuler od CPU-a u vazduhu ili ne naleze svom povrsinom na procesor...Onda dolazi do pregrevanja i otkazivanja.Zato cak i na novim napajanjima posebno na jeftinijim nema nista korisnije nego otvoriti i rucno dotegnuti srafove na svakoj diodi...za to je nekada potreban srafciger u obliku slova "S"Inace koliko sve to nije naivno verovatno govori cinjenica da je izmedju njih i hladnjaka malo parcence termalne gume koja (umesto paste sa procesora)odvodi toplotu na aluminijumski hladnjak... Nadam se da nije off-topic :smash:
Takodje vodite racuna da uvek stekate napajanje sa ispravnim uzemljenjem...Kod nekih racunara u leru na kucistu je mereno i do 100V(recima STO)zbog neispravnog uzemljenja...NPR-TV-out takodje moze da uvlaci struju u PC kucistu...:wave:
Ovde smo malo raspravljali o tome koga interesuje...
http://www.elitesecurity.org/t59352-0

Pre ce biti da je u pitanju tz.Shot-Key dioda !!! Jedna od bitnih stavki u napajanju je ova mala stvarcica koja cesto otkazuje!!!:smash: Inace ja bi ti savetovao ako mozes da otvoris napajanje(mislim ako nema neki garantni-stiker) da prvo uradis sledece:
1)pomirisi napajanje da li se oseca na"paljevinu"...
2)probaj da ga onda upalis i pratis da li-"shlusuje"tj.-varnici...
posebno obrati paznju na one male crne kockice koje su usrafljene na hladnjak(plocica aluminijuma) PAZNJA-cuvaj se 220V!!!:eyebrows:
3)Sve te crne kockice trebalo bi da budu "muski"zategnute "ali to nije uzrok tvog problema!!!
4)Tvoje napajanje moze biti 99,99% popravljeno! :guitar:
POZDRAV :wave:
Evo poslao sam napajanje jednom prijatelju koji se razumije u te stvari... reko mi je da ce mi reci sta je uradio u ova 2 dana... a ako on to ne moze moracu sam da zasucem rukave :D

Hvala josh jednom !!!

Evo covjek je donio u firmu napajanje, i evo ga radi kao sat... :) Vidjecemo kako ce raditi kasnije :D

A najjace sto ne znam sta mu je bilo , moram ga pitati kad ga vidim !

Poz...

Ja popravljam napajanja pa ko je zainteresovan nek me kontaktira na PP!

Da si u Pg javio bi ti se... Ali evo pocinje opet stari problem , ali sad se odjednom gasi masina... Ma moram drugo napajanje uzimat , ovome vise nema srece :(

Poz...

E imam i ja jedno pitanje vezano za LC, pratim senzore u everestu i vidim da mi debelo oscilira grana +5v , imaju dve grane +5v jedna je 5 standby koja je u redu ali ova druga stalno "pliva" cas je 2.5 pa onda 3.6 nekada ide i do 5v.
Napominjem ovo mi ocitava svaki program...Cemu sluzi zapravo ta famozna grana 5v , je'l to neki veci problem, je'l mozda treba da reklamiram PSU?Plasim se da mi nije uleteo neki shkart koji moze da mi sprzi sve...

a da i grana 3.3 daje 3v
grana 12 je u granicama normale, nikad ispod 11.97v..

pozdrav

Nazad
Vrh Dno