Šta je novo?

Crklo kung-fu napajanje !!!

seizmos

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
515
sinoć mi je crklo napajanje koje se dobija u frontier kućištu. u pitanju je frontier aurora au09 link http://www.frontier.com.tw/htm/product/09a/AURORA.htm snage 400w i težine oko 150 grama :smoke: . mašina se samo ugasila ,proverio sam glani kabal i prekidač i odmah zatim izbacio kineza napolje. srećom ništa drugo nije sprženo osim pomenutog. :guitar: kupio sam chieftec 450W sa onom velikom silent 12-om i zasad radi ok - preporuka za chieftec :type:

ah da , da ne zaboravim što se tiče aurora kućišta ono je ok ali napajanje izbacujte da vam ne napravi havariju.vidim da ga mnogi imaju u ponudi i u gotovim konfiguracijama (imtel.pc centar....)

pozdrav

Sigurno ti se zalomilo neko napajanje koje je bilo neispravno, prodao sam jedno 50 takvih napajanja i mozda su 1 ili2 samo dosla na reklamaciju.
Chif jeste preporuka ali nemaju svi para za takvo napajanje ili bilo koje od 50djevreka pa navise.
Samo si bio lose srece, tako ti je to kod kineza,heheh
Pozz

ja sam kupio LC Titan i extra sam zadovoljan.sledece moje napajanje samo moze biti skuplje i kvalitetnije,jer ipak je napajanje koje je jako bitno za rad racunara.pored njega imam UPS Mustek 600,tako da ako nemate pare stedite i kupite neko kvalitetnije napajanje nikako obicna,a naravno i UPS je jako dobra i korisna stvar.

ja sam kupio LC Titan i extra sam zadovoljan.sledece moje napajanje samo moze biti skuplje i kvalitetnije,jer ipak je napajanje koje je jako bitno za rad racunara.pored njega imam UPS Mustek 600,tako da ako nemate pare stedite i kupite neko kvalitetnije napajanje nikako obicna,a naravno i UPS je jako dobra i korisna stvar.

Pazi se sa tim Mustekom, procenat otkaza kod njihovih UPS-eva je veliki, a jos ako na tom modelu od 600VA drzis konfiguarciju iz potpisa...:crash:
Bilo je ovde clanova kojima je pomenuti UPS crkao, kUdtiHaEX-u je posle duzeg vremena ispravnog rada spalio 90% komponenata u racunaru.
Pogledaj:http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=110348&highlight=mustek

Na kraju nije mi bila namera da te plasim ali skupljaj pare za neki bolji UPS, ta konfiguracija svakako zahteva nesto kvalitetnije.

Poslednja izmena:
ovo za mustek ups je tačno , gomila ljudi se žali na ovaj model. simptomi su besprekoran rad i kad se najmanje nadaš samo ti sprži pločicu i sve što je u nju ubodeno.
šalu na stranu ,kad imaš tešku konfiguraciju sastavljenu od kvalitetnih komponenti onda one zaslužuju i daleko bolji UPS , u principu ti je bolje da nemaš nikakav UPS nego da imaš loš i preslab primerak primerak.

kako hocete ali ja vidim ovde 3-4 losa iskustva prema 100000 pozitivnih.mene sluzi dobro mustek,a sta se desilo njemu kad je sve explodiralo moze biti samo uzrok lose spojeno ili kratak spoj kada mu se desila takva steta.kad se desi nepredvidjenba situacija prvo sto se desi je da ce da odreaguje UPS,ako se desi da ups ne odreaguje onda crkne napajanje,a to sto se dogodilo neverujem da je ups,pre ce biti neki kratki spoj na ploci najverovatnije.mada svakao sam hteo da prodam mustek i uzmem APC jer sam uzeo extra konfiguraciju,a ne menjam ga jer mi je lose sluzio vec zato stio ocu jos kvalitetniji.

Kada sam svojevremeno razmišljao koji UPS da kupim jedna od bitnih odrednica mi je bila ta da, ukoliko sam dobro shvatio, 600VA korespondira cca 360W (ponder približno 0,6).Kako mi više nije ni potrebno odlučio sam se za Mustek 600.
Kod konfiguracija koje su gladne struje ne bi se nikako trebalo igtati sa snagom UPS-a bolje nikakav nego nedovoljno jak,ne daj bože da se nešto desi.

Meni ups sluzi da bi zastitio konfiguraciju koja nije malo vredna. U zivotu mi nebi palo na pamet da pazarim Mustek za tu svrhu. da imam komp od 100e drzao bi mozda Mustek ovako samo i iskljucivo APC priznajem jer je mnogo pouzdaniji a i mislim ako neko moze da izdvoji 1000e za komp moze da se pruzi i za 150e za pristojam ups.

Meni ups sluzi da bi zastitio konfiguraciju koja nije malo vredna. U zivotu mi nebi palo na pamet da pazarim Mustek za tu svrhu. da imam komp od 100e drzao bi mozda Mustek ovako samo i iskljucivo APC priznajem jer je mnogo pouzdaniji a i mislim ako neko moze da izdvoji 1000e za komp moze da se pruzi i za 150e za pristojam ups.

pa vidim da i ti imas konfu preko 1000 eura,ali ne vidim uopste ups.inace meni je ovaj mustek600 ostao od prosle konfiguracije:
ploca:ASUS:p4p800SE
cpu:Intel Pentium 3.0GhZ
memo 2GB-2x512/400Kingmax i 2x512/400Geil u dual modu
graficka:WinfastLeadtek 6600 256MB
HDD:maxtor 80GB+200GB Maxtor SATA+USB:2x160GB+1x120GBMaxtor
monitor:LG1730B
napajanje:chieftec 400W
stampac:CANON Pixma IP4000

i ovu je konfu bez problema stitio~2god. i trenutno ga koristim za ovu konfiguraciju i radi bezprekorno. jer kad sam je prodao decku nije mu trebao ups,tako da cim prodam musteka uzecu neki APC,jer ipak sad imam dosta zahtevniju masinu.

Pa nisam ga stavio u potpis ali ga naravno imam APC 850BR :). Inace mi je u prosle godine grom opalio u kablovski ali je APC spasio komp. Jedina steta je bio sbb modem koji nije nije zasticen , slava mu :D

pa meni je grom bio spalio proslu plocu,zamisli imao sam trust produzni sa zastitnim osiguracem i nije bio odradio posao.znaci sklopka nije izbacila,onda je trebalo sledece da crnke napajanje logicno,ali je i napajanje ostalo citavo.stradala je samo ploca a sve komnponente i procesor i memorije(4x512MB/400) i graficka(6600) i 2harda(80 i 200GB) sve je prezivelo.covek iz servisa je rekao da je prvi put video da napajanje ostane citavo a da ploca crkne,jer kad ploca ode odu sve komponente(mozda nesto prezivi)a meni je sve ostalo citavo,covek se krstio.od tog dana sam kupio Mustek 600 i uvek cu koristiti UPS jer sam osetio na sopstvenoj kozi kako je to.sad bas hocu da uzmem nekog APC-a ja mislim da ce mi taj APC 850BR biti dovoljan za moju konfiguraciju i napajanje LC Titan 560W.trebalo bi ovako da se racuna 850x0.6=510W znaci sasvim dovoljno za moju potrebu.

A jesi li ti siguran da je grom udario u električne žice?

Kompjuteri često stradaju od udara groma u nadzemnu telefonsku mrežu, pri čemu visoki napon stiže u kompjuter preko telefonske linije i modema.

To je možda razlog zašto je napajanje preživelo.

pa meni je grom bio spalio proslu plocu,zamisli imao sam trust produzni sa zastitnim osiguracem i nije bio odradio posao.znaci sklopka nije izbacila,onda je trebalo sledece da crnke napajanje logicno,ali je i napajanje ostalo citavo.stradala je samo ploca a sve komnponente i procesor i memorije(4x512MB/400) i graficka(6600) i 2harda(80 i 200GB) sve je prezivelo.covek iz servisa je rekao da je prvi put video da napajanje ostane citavo a da ploca crkne,jer kad ploca ode odu sve komponente(mozda nesto prezivi)a meni je sve ostalo citavo,covek se krstio.od tog dana sam kupio Mustek 600 i uvek cu koristiti UPS jer sam osetio na sopstvenoj kozi kako je to.sad bas hocu da uzmem nekog APC-a ja mislim da ce mi taj APC 850BR biti dovoljan za moju konfiguraciju i napajanje LC Titan 560W.trebalo bi ovako da se racuna 850x0.6=510W znaci sasvim dovoljno za moju potrebu.

Jesi Ti čuo za Marfijev(e) Zakon(e)?! Evo Ti primera: Sklop zaštićen brzim osiguračem, zaštiti će
osigurač tako što će crknuti pre njega!:crash:

Vrh Dno