Šta je novo?

Crkli mi UPS-evi (valjda?)

pbogdanovic

Slavan
Učlanjen(a)
29.12.2005
Poena
320
Pre neki dan nestajalo je struje u mom kraju i kaze mi zena da nece kompjuter da se upali. Kada sam dosao kuci vidim da Trust 950VA UPS uopste ne reaguje. Probao sam sve, proveravao i onaj osigurac na ulazu ali mi se cini da je citav i da nije crko.

UPS jednostavno cuti, nece da se upali i struje nema, osim u onom "prolaznom" stekeru koji stiti samo od surge-a.

Slicno mi se desilo i pre godinu dana sa Mustekovim UPS-om, isto tako je jednom prilikom samo prestao da radi.

Uopste mi nije jasno u cemu je problem, kako da provalim u cemu je stvar i isplati li se da to uopste popravljam ili da odmah trazim da kupim nesto drugo.

Ups uredjai u toj klasi imaju obicaj da nece da startuju ako je baterija u losem stanju. Znaci bas tako se ponasaju. Ne znam koliko su stari,ali su najverovatnije ispraznili bateriju preko mere [a mozda je i bila losa?] i jedino ti je resenje otvoriti i zameniti [pozajmiti od nekoga] bateriju.
pozz

Znaci da menjam baterije? Cuo sam ovde da stavljaju ove akumulatore za skutere. Gde da potrazim ove baterije za Trust i Mustek u BGD?

Ako je taj Mustek 600 u pitanju, u njega ide 12V/7Ah olovni akumulator sa gelom i ima ga na nekoliko mesta u BG,dok za taj Trust [posto je vece snage],nisam siguran sta je u njemu. Za vece snage Ups uredjaja se uglavnom koriste po dva ,na red vezana,akumulatora [2x12=24V].
Najboje bi ti bilo da vidis sa nekim ko ima takav ili slican Ups i probate sa njegovim akumulatorom,da ne kupujes bez razloga.
pozz

Ako je taj Mustek 600 u pitanju, u njega ide 12V/7Ah olovni akumulator sa gelom i ima ga na nekoliko mesta u BG,dok za taj Trust [posto je vece snage],nisam siguran sta je u njemu. Za vece snage Ups uredjaja se uglavnom koriste po dva ,na red vezana,akumulatora [2x12=24V].
Najboje bi ti bilo da vidis sa nekim ko ima takav ili slican Ups i probate sa njegovim akumulatorom,da ne kupujes bez razloga.
pozz

Kako se krecu cene za ove baterije za Mustek?

Kvalitetni [bas za ups uredjaje] su do 1200-1600din.
E ,sad,za tu vecu cenu se moze dobiti model koji ima 9Ah.Znaci dobije se veci kapacitet akumulatora,dok su fizicke dimenzije iste,tj staje u uredjaj i nema nikakvih problema sa punjenjem. U mom APC su dva komada od po 9Ah,dok je original 7Ah [2kom],u slabijem APC je jedan od 14Ah,dok je original 12Ah i sl.

A jel ima neko informaciju bas konkretno gde mogu u BGD da se nadju te baterije za 1200-1600 din? Ja bih odmah da odem da to resim...

Moze i meni info, ovde ili na pm.

Ja imam Bench VIP cenovnik i u njemu nema navedene baterije :(

U svakom slucaju hvala za pomoc. Ostaje jos samo da vidim kako da saznam da li je zaista u pitanju baterija ili nesto drugo. Glupo bi mi bilo da dam pare za baterije da bih na kraju video da uopste nije u tome problem....

Onda je ili neispravna ii ju je Ups "ubio" i 99% nema nista od nje. I ako ima nekoliko volti,napona,ona "mozda dodje sebi",ali za Ups vise nije.
pozz

Uz malo "guglanja" sve moze da se nadje :)
FIAMM,Ultracell,Yuasa,Sunlight,CSB....

Nazad
Vrh Dno