Šta je novo?

Crkla ploca...

Učlanjen(a)
17.04.2004
Poena
1,585
U pitanju je MSI K8N Neo V2.0... Znaci 754 soc, AGP.
Sipmtomi su sledeci... Odmah po ukljucivanju u struju zavrte se ventilatori i hard i stanu, isto tako i posle po "paljenju". Tek svaki sedmi ili osmi put uspe da vrti sve konstantno ali je masina kao mrtva. I dok on kao vrti ventilatore NB se greje kao lud, posle minut vec prst ne moze da se drzi na njemu...
E sad, pitanje za strucna lica je sledece...

Sta je crklo na ploci i jel joj ima mozda leka?
Ako moze uopste da se radi nesto ko to moze da uradi?

(Ako neko ima neku plocu u steku moze na PM slobodno ;) )

Strucan odgovor.. crkla ti je ploca=> kupi novu....
posle jos 20 paljenja ces verovatno da spalis jos nesto pa ces onda morati da kupis i to

Poslednja izmena:
Pitanjce, komp se sam resetuje, ali kad sam reinstalirao WinXP samo se jos jednom resetovao i ne vishe. Ali jutros sam imao problem, nisam uspeo da ukljucim komp. Ali posto sam bio uporan i posle jedno pola sata uspeo sa da ga upalim i radio je normalno. Sto to moze da bude??????

@genuine Aj sledeci put ako nemas sta pametno da kazes iskusno precuti. Znam i ja da je crkla (procitaj naslov) i sigurno nebih postavljao ovakvu temu da nemam neki razlog. Ove ploce su malo raritetne postale i teze se nalaze ;)

Moje pitanje i dalje stoji...

@WhiteBoy Aj za pocetak proveri kablove... proveri 24pin u ploci obavezno. Koji konfu imas? Ovako napamet sumnjam na dve stvari... Lose napajanje i dotrajali kondenzatori na ploci.

Moracu da te bacim u bedak,ista ploca idti simptomi.Bio kod cika pere,crko NB,pera kaze NO WAI,:S ako malo poznajes elektroniku skapiraces,nemoguce ga je kvalitetno zameniti.Ako kojim sli=ucajem uspes kazi i meni posto ona moja stoji i skuplja prasinu.

I ja mislim da joj nema leka. Sumnjao na NB posto se greje nenormalno a sve ostalo deluje Ok, nigde nista nije izgorelo. O zameni NB-a nema govora to znam i sam.
Vec sam poceo da jurim neku drugu plocu, ali rekoh aj da pitam za svaki slucaj. Ova ce u delove ili na zid :d
Ako bude nesto, javicu ti ;)

Pa jel sam ti lepo reko da zamenis plocu i da je ne palis da ne bi crklo jos nesto, recimo memorija, procesor i sl... ne znam sto me odma kritikujes

I ja trazim vec duze vremena istu plocu , Cika Pera kaze trazi novu... ako neko zna da je neko prodaje neka mi javi na PM.nemoguce ju je naci a nesmem da diram win zbog nekih programa.

genuine je napisao(la):
Strucan odgovor.. crkla ti je ploca=> kupi novu....

Samo zbog toga sam te kritikovao, nista drugo ;) Kao sto rekoh znam i ja da je crkla. Isto tako sam ti rekao i da je jako tesko naci 754 AGP plocu a da ne ide CPU uz nju ;) Sad ako procitas malo izmedju redova shvatices poentu pokretanja teme.

Uglavnom, ja sam imao srece... Od ove sam ploce digao ruke skroz. Umalo da dobijem Abita dzaba ali nista od toga. Ali zato mi je naletela glanc nova K8N-E jako povoljno. Hvala Nikoli, sta da kazem ;)

Lakii, mislim da bi to radilo nekako i s drugom plocom mada tu nema garancije nikada... Istu tesko da ces naci

U pitanju je MSI K8N Neo V2.0... Znaci 754 soc, AGP.
Sipmtomi su sledeci... Odmah po ukljucivanju u struju zavrte se ventilatori i hard i stanu, isto tako i posle po "paljenju". Tek svaki sedmi ili osmi put uspe da vrti sve konstantno ali je masina kao mrtva. I dok on kao vrti ventilatore NB se greje kao lud, posle minut vec prst ne moze da se drzi na njemu...
E sad, pitanje za strucna lica je sledece...

Sta je crklo na ploci i jel joj ima mozda leka?
Ako moze uopste da se radi nesto ko to moze da uradi?

(Ako neko ima neku plocu u steku moze na PM slobodno ;) )

Isti problem mi se desio pre neki dan sa nekim pentium 2 racunarom, dakle pri paljenju zavrte se ventilatori i nakon 3 sekunde sve stane, na monitoru nista, verovali ili ne baterija je bila u pitanju

definitivno crkla i savet za svaki slucaj promeni i napajanje da ti ne crkne i druga ako je uopste nadjes cak i ako psu radi.PSU najcesce spali plocu .Srecno sa potragom mada mrka kapa

Isti problem mi se desio pre neki dan sa nekim pentium 2 racunarom, dakle pri paljenju zavrte se ventilatori i nakon 3 sekunde sve stane, na monitoru nista, verovali ili ne baterija je bila u pitanju

pentium 2 pa moguce da je baterija.rok trajanja a bios se snadbeva iz baterije.a bez biosa ......nista ne radi.Pa dobro nek kolega proba

Vrh Dno