Šta je novo?

crkla plazma od 63", sta dalje ?

Haludza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Kupih prosle god. 14.1.2009 samsung plazmu od 63' incha, za koju dade silne pare, aj sto dade pare, nego sto TV ima 90KG bukvalno. I sad, posle jedno 8 meseci koriscenja, primetim neku crvenu straftu, jedva primetnu, i to samo na nekim bojama, i ne preko celog ekrana, vrlo mali deo (okacicu fotke posle), i to tek posle 2 sata koricenja se pojavi pa nestane. Ja kontam - namagnetisalo se nesto. I to tako trajalo i trajalo, pojavi se pa nestane, ma deluje ko najbezvezniji moguca zezancija, kao da je prashina zapala. Probah ja da produvam tv, odmakoh neke zvucnike, pokrenem ona peglanja slike (protiv burn-ina) - ne vredi, opet isto. I sad, posto je tv tezak milion tona, a to i nije neka preterano iritirajuca anomalija ja kulirah. Medjutim, kod isticanja garancije, ja ipak cimnem BG elektronik, koji servisira sve samsunge u gradu, kao ljudi, imam TV od milion tona, nema shanse da vam ga donesem, daj dodjite do mene da pogledate u cemu je fora, deluje ko neki hladan lem. Medjutim klosari nemaju terensku sluzbu, a svi samsunzi idu preko njih, tj oni su oficijalni servis samsunga za Srbiju. I isao ja kod sefa, i zalio se - ne vredi - morate da donesete TV u servis glodarima, ma kako bezazlen kvar bio, i ma koliko tv tona imao. Da nisam sacuvao kutiju, koja zauzima OGROMAN prostor, mogao bi da se uvatim za onu stvar. Nebi bilo nikakve sanse da TV tolikih gabarita dopremim ceo do servisa a da nesto ne salomim usput. I iznajmim ja kamion, i oteram TV 12.1.2010, znaci 2 dana pre isteka garancije. Zamalo nisam odustao i zvao neoficijalnog servisera. Ali nakanim se, pozovem ortake koji dizu 300kg iz bencha :) da mi pomognu, i odnesem. Medjutim, kad su ga u servisu pregledali, kvar nije uopste tako bezazlen kao sto se meni cinilo - ladno crko PANEL! A popravak bi da ga nisam doneo na vreme kostao maltane ko nov TV. Tako ako vidite neku strafticu na plazmi - odma u servis! I sta se desi - poruce panel, stigne slomnjen, poruce drugi, nije to taj panel, a ja sve vreme apstiniram sa nekih 32 incha ko sa rucnog casovnika. Isteklo 45 dana, daju mi resenje da mi daju nov TV u radnji gde sam kupio. Odem u radnju - nemaju tu dijagonalu, najvecu sto imaju 55 incha. A hebiga, kad dupe navikne na dobro, a na to lako navikne, onda se onih 55 incha doima sve nekako sitno - slova - likovi..

Elem, evo sta mi nude, pa bih voleo da mi pomegnete u izboru, da me ne naprave vunom:

1 - nude mi isti kesh da mi vrate, sto je bulja, jer je sad kurs evra otisao gore.

2 - da sacekam jos metar dana, i da mi daju 63' incha ali najnoviju C seriju, shatro nesto 3D, i shatro koja ce da kosta puno skuplje nego sto sam ja platio TV, ali njima bi to znacilo, jer im se ocigledno ne daju novci, pa kao dali bi mi tu seriju povoljnije, tj za iste novce koje sam vec dao. Sad pitanje je dal me loze, tj dal ce samsung uopste izbaciti tu seriju u 63' incha i dal ce biti skuplja od aktuelne serije? I dal ce uopste C serija biti bolja od B?

3 - Ima B serija za 299.000 isto 63' incha u drugoj radnji, pa kontam, uzmem kesh koji sam dao (302.000), odem u drugu prodavnicu, kazu da bi mi tu B seriju dali za 270.000 u keshu (S.E.K.A rules) i odradim takvu varijantu?

Koja je od ovih opcija najbolja? Znaci pare manje vise, dal ce ta C serija biti bolja od B? Dal se isplati cekati?

Inace sad mi je jasno zasto daju garancije max 2 god i za samsung i za panasonic. Ako uzimate polovne plazme, vodite o ovom racuna..

Poslednja izmena:
Pa, ako C serija bude imala podrsku za 3D, ja bih cekao. Sve zavisi koliko si spreman da zivis sa 32' :D
Ako te smori cekanje uzmes pare od BG el. i kupis taj B nov u drugoj radnji, opet imas garanciju 1-2 godine. Mozda je tako i bolje, ne znam da li ce BG Elektronik hteti da ti da garanciju koliku treba na taj C koji im stigne, da ne bude: od 12.1 do 14.1 ... izvolite garanciju - 2 dana :p
Zato ih pitaj oko garancije za C i ako nije problem da u bilo kom trenutku odustanes od cekanja i uzmes kintu, cekaj.

Ako si mozda ove zime ucestvovao u opstoj pomami za Avatar u 3D-u, onda znas o cemu se radi. Ako nisi, ukratko: slika se prikazuje kao i do sada, ali uz 3D naocare imas osecaj da su neki objekti blizi, neki dalji, bez 3D naocara je cela slika mutna i zamrljana.
Po mom skromnom misljenju se itekako isplati, uzmes i neke kvalitetne naocare i imas bukvalno 3D bioskop u kuci.

120hz je supreme kategorija, u sustini nema boljih modela od modela koji imaju punih 120hz, nisi nam tacno napisao koji je tvoj model, a ni koji tacno ti nude.

Trazi ti njima Panasonic TC-P65VT25 kao zamenu cak i da malo doplatis, u pitanju je model koji ima sigurno 120Hz time-sequential 3D Plasma i
frame-sequential 120Hz, dobijas u paketu i jedan komad panasonic-ovih naocara, moracas da narucis dodatne naocare preko neta posto ne vidim da prodaju posebno kod nas.
Jer glupo je da imas samo jedan set, sta ce tvoji najblizi da rade kad pustas true-3d materijal, zato ti trebaju i dodatne naocare.

Od najvecih Samsunga koji imaju 120hz ja znam za LCD Samsung PN58C7000. Nisam gledao da li imaju Plasme vece koje podrzavaju 120Hz time-sequential 3D Plasma i frame-sequential 120Hz.

Taj kvar koji si ti imao je najcesci kvar na plazmama, najjcesce se desava da se linija pojavi na samoj sredini , tebi se pojavilo na nekom delu koji nije sredina.
E sad kod Pane i Samsunga imas 2-godine garanciju, preko veze je moguce dobiti i 5-godisnju garanciju i za jedan i za drugi, malo doplatis za to ali si miran 5 godina sto nije lose.

Poslednja izmena:
BTW, ortaku su pre mesec dana dosli iz BGelektronika kuci da mu poprave 40" LCD Samsung M serija...
TV se sve teze palio... ti ga kao upalis preko daljinskog, al' on krene da cakce i posle minut-dva se upali... i oni su tako ziveli sa time - maltene nisu gasili TV, dok ortak nije skroz odlepio jer je jedno jutro cekao oko 15min da se TV odluci da se upali :D
zvao BGelektronik i dosao covek, zamenio neki deo, uzeo 100€ i sve resio...

Haludza, moguce je da serviser nije hteo da ti dolazi, jer je skup TV :D
al' da je milijun evra - nije :D :p

Supreme kategorija, vr' modeli, najbolja klasa, top primerci...
...sve je to bzv. što se tiče kvaliteta izrade, komponenata i nekvarenja. Skuplji modeli imaju više opcija, više džižda bidža i mogućnosti, veće dijagonale, veće frejm retove, manje pixele, ali će se podjedanko kvariti kao i najjeftiniji ogoljeni modeli.

3D ti je tehnologija gde TV naizmenično prikazuje prvo sliku za jedno oko, pri čemu LC filter naočara zatamni pogled kroz drugo oko, zatim TV prikaže sliku za drugo oko a naočare ti zatamne ono prvo i tako naizmenično, 120x u sekundi, jedno oko gleda jednu sliku a drugo drugu. Mi kao i svi primati imamo stereoskopski vid koji se zasniva na "pomeraju" slike koje vidi jedno oko u odnosu na sliku koju vidi drugo oko. S' obzirom da su objekti na onim naizmenično prikazivanim slikama 3D TV-a smaknuti jedan u odnosu na drugi u zavisnosti od njihove udaljenosti, stiče se vrlo ubedljiv utisak trodimenzionalnosti. S' obzirom da si iz BG, idi u biskop u TC Ušće i pogledaj Avatar 3D da vidiš kako ta tehnologija izgleda.

Naravno, taj TV može da radi i u normalnom modu kada se gleda bez naočara. Ne znam kolika je raspoloživost 3D sadržaja. Verujem da nije baš velika. Koliko toga uošte ima?

Poslednja izmena:
Evo ti link o novoj generaciji C samsungovih plazmi:
http://forum.lowyat.net/topic/1323786
Ja bih cekao c i zadovoljno trljao ruke. Ne samo sto je 3d vec daleko bolje izgleda od A modela i dve generacije je mladji.

Ako sam dobro shvatio, 3d model ima interni dekoder koji od 2d materijala kreira 3d. Kako to radi nemam pojma, a verovatno ni ti neces skoro znati jer se naocare ne dobijaju uz tv vec se posebno narucuju.

Poslednja izmena:
Supreme je naziv koji se upotrebljava kad je na modelu za tu godinu sve u top klasi, kao sto su top kvalitet panela, top kvalitet elektronike, top kvalitet svih feature-a itd...

Ok ako im se pojavio PN63C7000 ili jos bolje PN63C8000 siguran sam da ces ostati sa otvorenom vilicnom koskom usporedjujuci tvoj prethodni sa ovim novim modelima.

Predlozio sam ti bio Panasonic TC-P65VT25 jer su je imali mozda je imaju jos koji komad.

Evo ti link o novoj generaciji C samsungovih plazmi:
http://forum.lowyat.net/topic/1323786
Ja bih cekao c i zadovoljno trljao ruke. Ne samo sto je 3d vec daleko bolje izgleda od A modela i dve generacije je mladji.

Ako sam dobro shvatio, 3d model ima interni dekoder koji od 2d materijala kreira 3d. Kako to radi nemam pojma, a verovatno ni ti neces skoro znati jer se naocare ne dobijaju uz tv vec se posebno narucuju.

Da ne bi brkali interpolirani 3D i True 3D, interpolirani oznacava da se iz 60 fps-a pravi 120 fps-a a true oznacava da sam materijal dolazi u tom formatu u full frame-u i da sama elektronika obradjuje true u 120Hz time-sequential 3D Plasma i frame-sequential 120Hz kod najmodernijih Plasmi

cekaj novu... videh na nekom demo festu u Londonu... haos totalni :)

BTW, ortaku su pre mesec dana dosli iz BGelektronika kuci da mu poprave 40" LCD Samsung M serija...
TV se sve teze palio... ti ga kao upalis preko daljinskog, al' on krene da cakce i posle minut-dva se upali... i oni su tako ziveli sa time - maltene nisu gasili TV, dok ortak nije skroz odlepio jer je jedno jutro cekao oko 15min da se TV odluci da se upali :D
zvao BGelektronik i dosao covek, zamenio neki deo, uzeo 100€ i sve resio...

Haludza, moguce je da serviser nije hteo da ti dolazi, jer je skup TV :D
al' da je milijun evra - nije :D :p

I ja sam imao takav kvar i nisam hteo lopovima da dajem tolike pare. Kvar se sanira za manje od pola sata i za manje od 200din. :)

Evo ga moj thread o tome:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=224879

^GH
da je za mene, ja bi trazio vec pomoc po forumu :D ovako, sada mogu samo da sipam so na ranu ortaku :D

Sacekaj C ili uzmi B u drugoj radnji uz 5k dinara.

Prvo da se zahvalim svima na odgovorima, stvarno ste mi puno pomogli. Ovakav ugovor sam napravio prodavnicom: Oni meni do 15 aprila najkasnije treba da daju sledeci model TV-a "Samsung 63C7000", stim da ja uvek mogu da uzmem novce nazad ako se do tada predomislim. E sad, ja ih pitah dal ce dobiti 63C8000 a oni kazu, da im je C7000 potvrdjen da stize u toj dijagonali 100%, a za C8000 nisu sigurni. I direktor me ubedjuje da ce 63C7000 biti znatno skuplji od 300k dinara kad se pojavi. Gde to proveriti? I u cemu je razlika izmedju C7000 i C8000 modela?

Prvo da se zahvalim svima na odgovorima, stvarno ste mi puno pomogli. Ovakav ugovor sam napravio prodavnicom: Oni meni do 15 aprila najkasnije treba da daju sledeci model TV-a "Samsung 63C7000", stim da ja uvek mogu da uzmem novce nazad ako se do tada predomislim. E sad, ja ih pitah dal ce dobiti 63C8000 a oni kazu, da im je C7000 potvrdjen da stize u toj dijagonali 100%, a za C8000 nisu sigurni. I direktor me ubedjuje da ce 63C7000 biti znatno skuplji od 300k dinara kad se pojavi. Gde to proveriti? I u cemu je razlika izmedju C7000 i C8000 modela?

Ok ako bude igrao tu igru ti ces otici u Narodnu banku i trazices da ti izdaju potvrdu vrednosti eura na taj dan, i trazices da ti overe vrednost u dinarima na taj dan u vrednosti racuna koji si platio, sa tom potvrdom pod njegov nos , pa nek razmislja, ako je tada euro bio 80din, je 3750eura puta 101 din je 378750 pa i ako bude 400k doplatices razliku od 21k dinara na primer.

Inace po zakonu prodavac a i servisijer su duzni da prebace kabastu robu kako kod kupovine tako i kod servisa. I po tom osnovu bi mogao da ih tuzis.

Ok ako bude igrao tu igru ti ces otici u Narodnu banku i trazices da ti izdaju potvrdu vrednosti eura na taj dan, i trazices da ti overe vrednost u dinarima na taj dan u vrednosti racuna koji si platio, sa tom potvrdom pod njegov nos , pa nek razmislja, ako je tada euro bio 80din, je 3750eura puta 101 din je 378750 pa i ako bude 400k doplatices razliku od 21k dinara na primer.

Ne preteruj, ovo ne moze da prodje ni u kom slucaju.
Srbija radi u dinarima, makar sluzbeno, i u slucaju bilo kog spora sve ce se racunati u dinarima, bez obzira na promene u kurs protiv evra.

Ne preteruj, ovo ne moze da prodje ni u kom slucaju.
Srbija radi u dinarima, makar sluzbeno, i u slucaju bilo kog spora sve ce se racunati u dinarima, bez obzira na promene u kurs protiv evra.

Ali Srbija je zemlja inflacije, u svakom sporu kljucno je, radi dokazivanja, kurs koji vodi Naraodna Banka i koji upravo sluzi kao reper pracenja inflacije.

Mi smo ugovorom predvideli da ma koliko kostao vise c7000 (lupam 500k dinara) oni mi ga kad stigne daju za iste novce, to navodno meni cine uslugu posto sam se pokazao kao izuzetno "razuman i strpljiv" kupac. Mene samo brine da taj c7000 kad stigne, ne kosta recimo 250k dindzi, i ja ispadnem vuna. Stoga mi je bitno da doznam pravu cenu pre nego sto njima stigne taj model, pa ako se ispostavi da ce tv kostati 250k u radnjama kod nas, ja im kazem, predomislio sam se, hocu novac.

Inace, ja sam se vec zalio na razliku u kursu (tada je bio 93), ali mi oni kazu da su cene modela pale vishe nego sto je skocio evro, to je bio i jedan od faktora da oni pristanu na takav deal, mada ako dodje do bilo kakve isplate, klistiracu ih za to naravno..

ma druze nemoj da se nerviras .... cekaj dok stigne nov tv ..... ako ti odgovara uzmi ako ne pokupi pare i u drugoj radnji kupi isti koj si imao ... koliko sam shvatio iz price osim sto cekas na TV drugih posledica nece biti. A jos mozes da zabodes nov model ..... kakav god da je nov je ;) nisam u fazonu da su odradili rebranding kao Nvidia heheheh a ako je 120Hz onda jos bolje, dobijas upgrade .... po cenu nosenja 90kg i cekanja mesec ipo dana.

Poslednja izmena:
Meni se ovo desilo, riknuo mi prethodni Panasonic pa sam skoro 2 meseca bio bez TV-a. Na kraju nisu mogli rese reklamaciju, vratili mi pare za koje sam kupio novi model i jos mi je ostalo para.
Proklinjao sam svaki dan bez televizora, no kada je pristigao novi model (sa novom garancijom) nekako se brzo zaborave sve neprijatnosti.
No, kada se setim smaranja sa nosenjem televizora i objasnjavanjem sa BG Elektronikom i Tehnomarketom, uf...

Poslednja izmena:
B seriju od 63 inca nemoj da kupujes, to je ona koju sam ja vratio zbog burn in-a koji ne moze da se skloni. Bila je jedna jedina, i od kada sam je vratio, nisu je prodali.

Tako da ili cekaj novi TV (moja preporuka) ili uzmi kes, sada za te pare mozes da uzmes i Pioneera 60 inca kog sam ja uzeo (proveri da li ih ima jos uvek u Stavu). Po testovima nove generacije plazmi (makar ovih prvih serija koje su izasle) i dalje je Pioneer daleko isperd svih po kvalitetu slike, a 3 inca mozes da prezivis.

Taj C7000 ne moze nikako da bude losiji.

Dogovori se sa njima da ti osave mogucnost da biras, samo navedi da nije kriterujum cena vec kako ti se bude dopao fizicki ili sta god, izmisli nesto.

Mada, mene tu najvise brine koliko ces ti cekati na taj C7000...

Inace po zakonu prodavac a i servisijer su duzni da prebace kabastu robu kako kod kupovine tako i kod servisa. I po tom osnovu bi mogao da ih tuzis.

Jel može samo hint gde piše i u kom zakonu?

E i mene isto ovo zanima...

Nazad
Vrh Dno