Haludza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 619
Kupih prosle god. 14.1.2009 samsung plazmu od 63' incha, za koju dade silne pare, aj sto dade pare, nego sto TV ima 90KG bukvalno. I sad, posle jedno 8 meseci koriscenja, primetim neku crvenu straftu, jedva primetnu, i to samo na nekim bojama, i ne preko celog ekrana, vrlo mali deo (okacicu fotke posle), i to tek posle 2 sata koricenja se pojavi pa nestane. Ja kontam - namagnetisalo se nesto. I to tako trajalo i trajalo, pojavi se pa nestane, ma deluje ko najbezvezniji moguca zezancija, kao da je prashina zapala. Probah ja da produvam tv, odmakoh neke zvucnike, pokrenem ona peglanja slike (protiv burn-ina) - ne vredi, opet isto. I sad, posto je tv tezak milion tona, a to i nije neka preterano iritirajuca anomalija ja kulirah. Medjutim, kod isticanja garancije, ja ipak cimnem BG elektronik, koji servisira sve samsunge u gradu, kao ljudi, imam TV od milion tona, nema shanse da vam ga donesem, daj dodjite do mene da pogledate u cemu je fora, deluje ko neki hladan lem. Medjutim klosari nemaju terensku sluzbu, a svi samsunzi idu preko njih, tj oni su oficijalni servis samsunga za Srbiju. I isao ja kod sefa, i zalio se - ne vredi - morate da donesete TV u servis glodarima, ma kako bezazlen kvar bio, i ma koliko tv tona imao. Da nisam sacuvao kutiju, koja zauzima OGROMAN prostor, mogao bi da se uvatim za onu stvar. Nebi bilo nikakve sanse da TV tolikih gabarita dopremim ceo do servisa a da nesto ne salomim usput. I iznajmim ja kamion, i oteram TV 12.1.2010, znaci 2 dana pre isteka garancije. Zamalo nisam odustao i zvao neoficijalnog servisera. Ali nakanim se, pozovem ortake koji dizu 300kg iz bencha
da mi pomognu, i odnesem. Medjutim, kad su ga u servisu pregledali, kvar nije uopste tako bezazlen kao sto se meni cinilo - ladno crko PANEL! A popravak bi da ga nisam doneo na vreme kostao maltane ko nov TV. Tako ako vidite neku strafticu na plazmi - odma u servis! I sta se desi - poruce panel, stigne slomnjen, poruce drugi, nije to taj panel, a ja sve vreme apstiniram sa nekih 32 incha ko sa rucnog casovnika. Isteklo 45 dana, daju mi resenje da mi daju nov TV u radnji gde sam kupio. Odem u radnju - nemaju tu dijagonalu, najvecu sto imaju 55 incha. A hebiga, kad dupe navikne na dobro, a na to lako navikne, onda se onih 55 incha doima sve nekako sitno - slova - likovi..
Elem, evo sta mi nude, pa bih voleo da mi pomegnete u izboru, da me ne naprave vunom:
1 - nude mi isti kesh da mi vrate, sto je bulja, jer je sad kurs evra otisao gore.
2 - da sacekam jos metar dana, i da mi daju 63' incha ali najnoviju C seriju, shatro nesto 3D, i shatro koja ce da kosta puno skuplje nego sto sam ja platio TV, ali njima bi to znacilo, jer im se ocigledno ne daju novci, pa kao dali bi mi tu seriju povoljnije, tj za iste novce koje sam vec dao. Sad pitanje je dal me loze, tj dal ce samsung uopste izbaciti tu seriju u 63' incha i dal ce biti skuplja od aktuelne serije? I dal ce uopste C serija biti bolja od B?
3 - Ima B serija za 299.000 isto 63' incha u drugoj radnji, pa kontam, uzmem kesh koji sam dao (302.000), odem u drugu prodavnicu, kazu da bi mi tu B seriju dali za 270.000 u keshu (S.E.K.A rules) i odradim takvu varijantu?
Koja je od ovih opcija najbolja? Znaci pare manje vise, dal ce ta C serija biti bolja od B? Dal se isplati cekati?
Inace sad mi je jasno zasto daju garancije max 2 god i za samsung i za panasonic. Ako uzimate polovne plazme, vodite o ovom racuna..
Elem, evo sta mi nude, pa bih voleo da mi pomegnete u izboru, da me ne naprave vunom:
1 - nude mi isti kesh da mi vrate, sto je bulja, jer je sad kurs evra otisao gore.
2 - da sacekam jos metar dana, i da mi daju 63' incha ali najnoviju C seriju, shatro nesto 3D, i shatro koja ce da kosta puno skuplje nego sto sam ja platio TV, ali njima bi to znacilo, jer im se ocigledno ne daju novci, pa kao dali bi mi tu seriju povoljnije, tj za iste novce koje sam vec dao. Sad pitanje je dal me loze, tj dal ce samsung uopste izbaciti tu seriju u 63' incha i dal ce biti skuplja od aktuelne serije? I dal ce uopste C serija biti bolja od B?
3 - Ima B serija za 299.000 isto 63' incha u drugoj radnji, pa kontam, uzmem kesh koji sam dao (302.000), odem u drugu prodavnicu, kazu da bi mi tu B seriju dali za 270.000 u keshu (S.E.K.A rules) i odradim takvu varijantu?
Koja je od ovih opcija najbolja? Znaci pare manje vise, dal ce ta C serija biti bolja od B? Dal se isplati cekati?
Inace sad mi je jasno zasto daju garancije max 2 god i za samsung i za panasonic. Ako uzimate polovne plazme, vodite o ovom racuna..
Poslednja izmena: