Šta je novo?

Crkla maticna ili...

DjoX

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2007
Poena
330
Konfiguracija iz potpisa, od jutros komp nece da se ukljuci.
Pritiskom na power taster se ne desava bukvalno nista.

Proverio sam napajanje sa spajalicom (crna zica u zelenu :) ) i ono radi.
Probao sam da prespojim pinove za startovanje na ploci, ali masina se nije upalila.
Povezao sam na te pinove, umesto power dugmeta, restart dugme, i nista...

Da li ovako mogu da tvrdim da je napajanje okej, i da je samo dugme na kucistu okej, a da su krivci neke od komponenti, pre svega ploca?

Kako to uglavnom biva, sutra idem na more, pa nemam vremena da u potpunosti resim ovaj problem, sta jos mislite da treba da uradim od dijagnostike kad se vratim, i sto vec napisah, sta mislite ko je glavni krivac?

POZ

Prvo probaj drugo napajanje. Ne mora da znači da je to ispravno.

Uf, ako je napajanje to bi bilo i najbolje!
Medjutim probacu sa drugim napajanjem tek kad se vratim sa mora... :(

Ono sto sam jos uradio je da sam merio Voltcraftom potrosnju struje koja je jednaka nuli i kada je napajanje ugaseno ali "aktivno" (tj. prekidac pozadi je na "jedinici").
Znam da je ranije uvek vuklo par Wati i kad je kompjuter ugasen (a tako je i na svim ostalim ispravnim racunarima), a sada ni toliko.

POZ

PS. Iscupao sam graficku i probao bez nje da ga upalim, i nista.

Poslednja izmena:
Uf, ako je napajanje to bi bilo i najbolje!
Medjutim probacu sa drugim napajanjem tek kad se vratim sa mora... :(

Ono sto sam jos uradio je da sam merio Voltcraftom potrosnju struje koja je jednaka nuli i kada je napajanje ugaseno ali "aktivno" (tj. prekidac pozadi je na "jedinici").
Znam da je ranije uvek vuklo par Wati i kad je kompjuter ugasen (a tako je i na svim ostalim ispravnim racunarima), a sada ni toliko.

POZ

PS. Iscupao sam graficku i probao bez nje da ga upalim, i nista.

Moguce je da je ploca, onako na prvu. Ali dok se proveri sve ne moze 100% da se zna.

Jos nesto, jedva primetno je sinoc stucao komp dok sam gledao filmove i igrao PES, nisam tome prodavao znacaj sa obzirom da imam budjavu instalaciju WinXP-a.
:trust:
POZ

Probaj ti to s drugim napajanjem ;)
Hoce ta stucanja da se desavaju kad napajanje crkava. Nemoj jos da otpisujes plocu, smeo bih da se kladim da je ispravna.

Pa nesto i ja mislim da je napajanje, verovatno neki problem oko power good signala.

proveri i ram, oce i on da brljavi nekad...

djox je izgleda jos na more .... :) ...

Haha, evo me, sinoc sam stigao sa mora, tako da javljam uskoro sta je u pitanju. :)
POZ

Rekao bih da je napajanje.
Uzeo sam jedno staro napajanje od 300W i sa njime reaguje na startovanje, svetli vrte se ventovi... Nisam povezivao hdd-ove i sve ostalo mislim da mi je ovo dovoljan indikator da je crklo napajanje.
E sad valja se uzeti nesto novo - minimalno a adekvatno za ovu konfu, nisam bas pri parama. :)

POZ

Rekao bih da je napajanje.
Uzeo sam jedno staro napajanje od 300W i sa njime reaguje na startovanje, svetli vrte se ventovi... Nisam povezivao hdd-ove i sve ostalo mislim da mi je ovo dovoljan indikator da je crklo napajanje.
E sad valja se uzeti nesto novo - minimalno a adekvatno za ovu konfu, nisam bas pri parama. :)

POZ

da li si dobio sliku ?

Nisam to ni proveravao, posto je prethodno sistem bio totalno mrtav.
Inace uzeo sam Silverstone Strider Essentials 400W i sve sljaka kako treba. :)
Hvala svima puno!
POZ

Nazad
Vrh Dno