Šta je novo?

Crkla 6870, šta kupiti

Goyakla

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2005
Poena
705
Otišla u večna lovišta grafička iz potpisa. Pošto sam totalno ispao iz materije i nemam pojma kakva je trenutno situacija sa grafičkim kartama zamoljavam
vas da mi preporučite šta da kupim.
Svejedno mi je AMD ili Nvidia, budžet je recimo 120-130 eur, nešto polovno sa garancijom me interesuje.
Koliko sam video tu se negde uklapa R9 270x ali ne znam koju da gledam, da li su sve slične ili ima nešto na šta da obratim pažnju.
Hvala unapred

Poslednja izmena:
@ umart

Eto, jos jedna u nizu zescih gluposti :) Kazem ti, mani se prica o tom vezivanju za hardver i slicne klinacko-sk-forumske kvazi-prozivke, nalupetao si se za medalju sto se toga tice i red je da povuces rucnu :) A i vidis da si jedini koji je predlozio super-brzu 7790 pa jos novu :d

titan na phenomu, poljaci-rusi i net fps/gpu usage magovi.. cirkus :)

a kraju,kad smo utvrdili da ce da menja platformu ispisao si isto sto i ja

Daleko bilo da pisem isto sto i ti, konkretno u ovom slucaju ti to samo prizeljkujes ;) jer nismo ni polemisali o tome koji je cpu bolji (a i sta tu ima da se polemise, intel je bolji vec 10 godina) sto i nije u naslovu teme vec koji gpu je bolji izbor za 120e a tu se kao sto vidis uopste ne slazemo 260x nema sanse da je bolja kupovina od polovne 270x kada su sirove performanse u pitanju pa makar i na phenomu II iz praistorije, jednostavno cak i fc4/crysis 3 da instalira na istim podesavanjima ce imati visi fps sa 270x jer ta igra ne kolje previse cpu, nije to GTA V, slicno vazi i za veliku vecinu popularnih naslova do sada. Logicno, ima ih koji traze daleko brzi cpu/gpu za MP igranje na visokim podesavanjima ali sve to pada u vodu kada procitas da je budzet 120e ;)

Znaci, 270x je za te pare bolje resenje od nove 260x/7790. I to ne samo zato sto je brza karta vec i zato sto je jbno nelogicno sa crknute 6870 preci na novu 7790 :d

Ako treba da ti prevedem, taj tvoj savet je nesto slicno kao kada bi lik napisao - ''crko mi je phenom II 955, ocu da kupim nesto novije i brze'' i ti mu umesto FX8320 za 120e preporucis da kupi nov fx 4300 jer mu se bolje slaze sa bojom kucista ili dnevnim horoskopom :d

Slazem se u vecini stvari sa ucesnicima diskusije..ali ne bih nikada mogao nekome reci da predje sa 6870 na neku "mršavu" 7790 ili 260x samo zarad "kosmicke ravnoteze".
Znaci,maximum za sve pare u GPU,pa ce se posle karte same otvoriti..mozda se i taj PII nategne na kraju na oko 4GHz.

edit:
Tek sada videh koju plocu ima covek,pa jos i CM 212...umart-e,zato si hteo da zeznes coveka?

+1 za 270. Kakva crna 7790...

Nemojte da ste drski i da vredjate umarta, vezani ste za svoje intele koje imate pa zato namerno preporucujete 270x cak i za phenoma II nejakog :) :)

Poslednja izmena:
Ma imace 20.14 fps u CS 1.6 kad je ugusi phenom :)

Aj sad bez zezanja, klosara sigurno ceka zamena procesora (mozda i ploce, napajanja) u skorije vreme.. posebno zbog MP naslova i tih armi i sl. Al' to ce i da ''kosta''.

Poslednja izmena:
Moze uvek lako prodati PII i malo dotati za 83xx-a i jace napajanje,koje cemu ostati i za sledecu masinu,sve ostalo ima.
Ja bih prvo "odšrafio" tog 955 koliko moze...

..koji ce da ispusti dusu,kada ga "zagusi" 270x.... :d

Zavisi od igre do igre. Uglavnom nema tu zagusenja koje ce bas smetati, a ionako je malo overclockovao procesor. Receno x puta, za matore Phenom II X4 i Q9xxx procesore je smislen max upgrade R9 270X. Ljudi tako voze, igraju, uzivaju...

A sto se tice 260X - ne isplati se nova (za isti novac ima GTX750), ne isplati se polovna (precenjena). Jedino kada bi je na oglasima nasao za do 9 hiljada i ni dinara vise.

sad imamo situaciju gde ce taj fenom da pojede na 4,0ghz.samo lozite coveka,nije problem,meni ni iz dzepa ni u dzep.umesto vredjanja mogli bi ste,za promenu da pokazete tu razliku izmedju 270 i 260x na tim fenomima,pa i na 4ghz.moze i na 4,4ghz.moze i mantle,da vam pomognem.

Moze uvek lako prodati PII i malo dotati za 83xx-a i jace napajanje,koje cemu ostati i za sledecu masinu,sve ostalo ima.
Ja bih prvo "odšrafio" tog 955 koliko moze...

To je tacno ali posto je amd prso i prakticno nema nade da ce u naredne 2-3 godine izbaciti nesto sto moze da parira intelu, mozda je bolje da skupi pare za plocu ''od 100e'' i polovan/nov I5 sa ili bez K, kvalitetno napajanje do 100e i to je to, ostalo neka dodaje i oduzima po zelji :) I na taj nacin je sto se tice ploce/cpu miran bar 3-4 godine ako ne i duze.

E sad to je skup(lj)a opcija, naravno da moze da proda 955 i kupi polovan fx83xx, i to ce znaciti u hc cpu gladnim igrama kojih jos uvek nema previse.

Zavisi od igre do igre. Uglavnom nema tu zagusenja koje ce bas smetati, a ionako je malo overclockovao procesor. Receno x puta, za matore Phenom II X4 i Q9xxx procesore je smislen max upgrade R9 270X. Ljudi tako voze, igraju, uzivaju...

Upravo tako, sve preko 270x je bacanje para ako neko planira da ostane na tim starim procesorima ali i oni ce uz 270x biti ok za neki prosecan gaming. Pa znam ''klince'' iz huda koji voze 270x/280x na i3 2100/Phenom II/ili amd x6 najslabiji kako bese oznaka, znaju za bolje al' nemaju para, rostiljaju sa tim sto imaju i ne zale se a i nemaju previse razloga za to :)

Poslednja izmena:
sad imamo situaciju gde ce taj fenom da pojede na 4,0ghz.samo lozite coveka,nije problem,meni ni iz dzepa ni u dzep.umesto vredjanja mogli bi ste,za promenu da pokazete tu razliku izmedju 270 i 260x na tim fenomima,pa i na 4ghz.moze i na 4,4ghz.moze i mantle,da vam pomognem.

Jes' da se pravis blesav,ali cu da pojasnim...tih 4.0GHz su bezplatni i samo zbog toga i sa tim u vezi pomenuti.

Ovaj umart ima kontam 12 godina, preko veze.

Nazad
Vrh Dno