Šta je novo?

Creative X-FI XtremeMusic problem

DLaki74

Slavan
Učlanjen(a)
29.12.2006
Poena
304
Skoro sam kupio zvucnu iz naslova i nikako mi ne uspeva da prihvati drajvere kako zvanicne, tako ni kawakami, na xp-u a ni u win7 (dual boot). Imam MSI P6N SLI, Intel E4300, Palit gt240, 2x1gb ddr2800 Kingston.
Probao sam sa menjanjem PCI slotova, iskljucivanjem integrisane zvucne a na kraju sam i xp reinstalirao i opet nista. Zvanicne drajvere instalira ali u device manageru posle restarta i dalje stoji multimedia audio controller sa znakom uzvika (nema drajvere). Kawakami drajveri kazu kako nema odgovarajuci hardver za njih.
Jel imao neko slicno iskustvo, i ima li tu nekog resenja?
Hvala

@DLaki74

Nedavno uzeo jos jednu da imam na drugom kompu (ploca Gigabyte EP31-DS3l) jer je karta vrh i imao isti problem. Sve pokusao, ne vredi, na ovom kompu radi (ali ne u svakom slotu!), prodao je na kraju ortaku kome je radila bez problema. Izgleda da je radije kompatibilna sa antickim plocama :wall:.

Da, iskljucio sam integrisanu u biosu pre instalacije drajvera, a malo pre sam probao i PAX drajvere, ali i dalje pokazuje da nema drajvere. Probao sam je danas kod drugara na nesto starijoj ploci, ali i tamo je ista stvar, posle instalacije i restarta i dalje nema drajvera. Jel i kod ostalih ukljuceno dodatno napajanje na kartici, jel to obavezno?

Imao sam ja isto iskustvo, karta je radila kad je htela, ali uglavnom nije.
X FI music je bio u pitanju.
Dosao sam do saznanja da pci irq portovi se kolju i zbog toga dolazi do ne prepoznavanja karte, mrzelo me je da se cimam sa tim, lakse mi bilo da predjem na integrusu :)

Hint, vidi da zamenis za neku PCIe zvucnu, bez od pci pogotovu ako je creative.

Hvala svima na pomoci, posto sam je kupio kao polovnu, vraticu je.
Meni se cini da je neispravna.

Nekim cudom je juce proradila sa kawakami drajverima, zvuk je bio primetno bolji nego na integrisanoj, ali vec danas :-( opet kaze da nema drajvera. Isti drajveri sada ne prolaze. Ovo je zona sumraka.

da si pročitao uputstvo na linku koji si ostavio, video bi da taj floppy connector napaja konzolu koja se stavlja u 5.25" bay sa prednje strane, a ne samu karticu ;)

u pravu si, nisam citao, a meni je tip od koga sam kupio karticu rekao da to ukljucim, i tako...:d

Ako te i dalje bude zezala onda obrisi gumicom kontakte. Mozda sama kartica ima los kontakt za pci slotom pa se zato povremeno gubi.

hmm znaci na kraju ipak radi kako treba?
imam istu takvu, imao sam par problema kad sam presao na win 7, tipa radi sve normalno i odjednom nesto zakrci i nema zvuka vise, onda mora restart da bi se povratio, posle sam primetio da su drajveri koje sam skinuo od creative-a zapravo bili neki matori, tada sam probao neke najnovije pax medjutim ispostavilo se da ti nisu radili na ovoj karti pa sam samo skinuo neke svezije oficijalne od creative-a, radi sve dobro, pa me mrzi da probavam opet pax

na kraju sam je ipak skinuo sa kompa, povremeno je radila, ali cesce nije, a desavalo se i da sistem blokira tako da mi je sada sigurnije bez nje. nosicu je u servis da je pregledaju, pa ako moze nesto da se resi, super, ako ne, ***

...i posle tri nedelje u servisu, nista od nje, probam je opet po donosenju kuci, radi, a sledeceg dana ne radi i sledecih dana nije proradila nakon cega je izbacena iz kucista, dosta sam se nervirao zbog nje, gotova prica

mozda zvuci malo glupo,ali ajde flashuj bios (update) :)

A mozda je jednostavno neispravna.... ova moja je kao tenk promenio sam 4 maticne i nekoliko verzija windowsa i sa svim kombinacijama je radila.

Hm, javi sta je bilo.
Ja imam istu kartu, sad je vec u trecoj konfiguraciji i radi bez ikakvih problema.

I ja sam imao "strašnih" problema da je instaliram, mučio sam se ja mislim 2 sata.
Na kraju sam uspeo sa PAX drajverima i to prethodno očistivši sve sa "Driver Sweeper"-om...
Isti sam problem imao kao DLaki (instaliran sa uzvičnikom, piše da ne može da je pokrene).
Samo ja nisam boo niakve kablove za napajanje u nju?!? :)

Majstor je izmenio neke delove na njoj i posle par dana koriscenja kod njega kaze da se problem sa nestajanjem javlja ali ne tako cesto kao pre, probace jos jednu varijantu sa njom pa se nadam da ce to uspeti. Javljam kada bude gotova.

Nazalost nista nije uspelo,:mad:
I posle 3 nedelje provedene kod majstora, nista nije dalo rezultata, situacija je nepromenjena, covek je digao ruke od nje.
Hvala svima sa foruma koji su probali da mi pomognu.

Bogami furaju dobre cene te kartice sto polovne sto nove a koliko vidim zaobicicu ih u sirokom luku
****s karticu od 100evra ako se iscimas sa drajverima itd pratecim problemima to je ****** upakovano pod nazivom Fatality i njega bem :Dx

Nazad
Vrh Dno