Šta je novo?

Creative X-FI Music problem sa novom plocom

BoKi_

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
620
Od kada sam zamenio plocu i procesor ne mogu nikako da namestim creative zvucnu da radi.
Pre nekih mesec, dva, uradjen je upgrade i stavljen svez win Xp i tu vec nije htela da radi zvucna. Vrlo tih zvuk uz krckanja, iako je ranije na starom hardveru sve normalno radilo uz drivere sa diska. Pokusao sam i neke druge drivere, ali isti problemi su ostajali.
Tada sam odlucio da se ne cimam vise sa njom dok ne instaliram win 7 misleci da ce se problemi resiti onda.
Nazalost nisu. Sve je ostalo isto, tih zvuk, krckanje - neupotrebljivo.
Skinuo sam poslednje drivere za nju.
Pokusao sam i drugi PCI slot - isti problemi.
Pokusao sam i da iskljucim integrisanu zvucnu sa ploce, misleci da se kolju , ali i dalje isti problemi.
Pomislio sam da je crkla, ali nije jer sam sinoc odneo do drugara i probali je i savrseno je radila.
Dal je moguce da ona nece da radi sa ovom Gigabyte p55-ud3r plocom, ili da mi nisu u redu oba PCI slota, sto cisto sumnjam???
Ne bi zeleo da je prodajem, pa ako neko ima neku ideju?

Ja koristim Gigabyte GA-P55A-UD4 ploču i X-Fi Music i nemam nikakvih problema pod Windows 7 64bit. Doduše pre par godina sam imao problema sa pucketanjem/prekidanjem zvuka pod Vistom 64bit, dok nisam našao neke custom drajvere. Sad koristim regularne creative-ove drajver i sve radi odlično.
Googlaj malo dal još neko ima sličan problem, ako ne reklamiraj ploču da ti zamene.

Ne vereujem da je do drivera, jer na xpu je odlicno radila sa driverima sa diska, i cim je ploca zamenjena nastaju problemi, iako je bio isti sistem, isti driveri. Proba sam tada na XPu cini mi se i ove kawakami drivere i pregrst drugih ali problemi nisu nestajali.

Pokusacu da vidim da nadjem neku drugu zvucnu ili bilo sta drugo da ubacim u te PCI slotove, da vidim dal rade ali to ce biti problem jer cini mi se da skoro niko iz mog kruga ljudi nema dodatnu karticu uz svom kompu

Mozda stvarno ploca ima problem, probaj da nadjes neku kartu pa da eliminises i to

Ja sam imao problem sa Extreme Music i Asus P5KC, radili su zajedno samo sa jenom verzijom drajvera, ako se bilo koja druga instalira nije bilo sile naterati ih da rade zaqjedno, javljalo se krcanje i to samo u igrama, muzika je OK radila... Posle sam na novijoj ploci izmenjao sve drajvere i sve su radile bez problema. Nije da je od pomoci ali kod Creativa ispadne ili ima srece pa nikad ni ne pomislis na problem ili se cimas sa gremlinima

Nazad
Vrh Dno