Šta je novo?

Creative SoundWorks MegaWorks THX 2.1 i 5.1...

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Da li su zaista ovi megaworks dobri zvucnici, cuo sam mnogo pohvala na raznim sajtovima po netu, da li stvarno ovaj 5.1 sistem ima 500 w RMS, i da li vredi dati 300 evra... Kakvi su u poredjenju sa drugim zvucnicima slicne cene...
I takodje ovaj 2.1 sistem kakav je, da li on ima 300 w RMS i kakvi su recimo u poredjenju sa Altec 621...???

OK su za comp zvučnike.
Realno nemaju toliko RMS Watti (kao ni drugi kojima pišu te stotine).

Poslednja izmena:
Jesi siguran u tu tvrdnju da su OK, jesi se uverio u to, ili mislis da je tako....?
Zato sto sam na dosta sajtova video da su najbolji zvucnici za komp, da su extra glasni, zvuk mnogo cist itd.... Mada su mi nesto mali ovi sateliti za 300(500) RMS wati...
Jel zna jos neko nesto o njima, ko se uverio kakav je zvuk...
Mene konkretno zanima koliko to moze da se pojaca, ja volim mnogo glasno muziku da slusam, da li bi ovi 2.1 odradili posao, ono za zurke i to, posto ne verujem da bi dzabe napisali 300 w RMS, i to nije neki krs proizvodjac, ipak je Creative.....

Šta da ti kažem ? Creative je Creative. :D
System Audio bi se verovatno postideo.
Javi kako je bilo na žurci.

Komp zvucnici su komp zvucnici.
Za zurku ne mogu da posluze ni jedni.
Za sedeljku ili pidzama party mozda :)

Pozdrav!

Pa sta onda vi predlazete, mislim das 300, 400 evra i to opet nije dovoljno glasno, o cemu vi pricate, pa koliko para treba da das da bio dobio glasne zvucnike, ne mislim ja da otvaram klub, ali dovoljno glasne da za stan od 80-ak kvadrata, koje bi zvucnike uzeli do 300 evra... da li moraju da budu kompjuterski.. da li mi treba pojacalo za neke druge zvucnike... znaci koji je najbolji, najglasniji zvucnici do 300 evra...??

Bolje za te pare uzmi neke zverske Sony npr. one velike zvucnike sto stoje na podu, moj ortak ima... Mislim da su bili 200 DEM svojevremeno/komad... dakle taman oko 200 evra zvucnici i gledaj da nadjes neko pojacalo za 100-200 evra.. ako ima za te pare... mozda polovno? To je 5x bolja kombinacija za gruvanje nego bilo koji plastikaneri za komp..

poz

LH ti je lepo rekao, samo sto bi ja pre kupio 2x dva para pa pojacalo sa A+B izlazom i modom da radi istovremeno. Moze malcice vise da kosta.

Mada zavisi od kolicine prostorija koje zelis da ozvucis.
Ako je samo jedna, 2xnesto veliko ce ti zavrsiti posao.

Boris Lozac je napisao(la):
Pa sta onda vi predlazete, mislim das 300, 400 evra i to opet nije dovoljno glasno, o cemu vi pricate, pa koliko para treba da das da bio dobio glasne zvucnike, ne mislim ja da otvaram klub, ali dovoljno glasne da za stan od 80-ak kvadrata, koje bi zvucnike uzeli do 300 evra... da li moraju da budu kompjuterski.. da li mi treba pojacalo za neke druge zvucnike... znaci koji je najbolji, najglasniji zvucnici do 300 evra...??
Ja sam se bogami naslusao Creative Gigaworks 7.1 i mogu reci da su samo za filmove ( mozda i igrice) i nizasta vise. onja bas je preduvan, prenaglasen, a srednjih i visokih nedostaje. O snazi u fazonu 1x210W + 7x75W nema ni govora. Stari Sony sa dva zvucnika ( 2x100W ) "jede ga" za dorucak :)

Poslednja izmena:
Ja imam Gigaworks 550 THX na Audigy2 -ci. Za sistem imam samo rechi hvale. Odlican zvuk u svemu (muzika, igre, filmovi ...). Naravno, ja sam ga ispodesavao (a pri tom mislim i na muzicku) na ono sto meni najvise odgovara ... veruj mi .. trebalo mi je 2-3 meseca dok nisam ukapirao kako ga treba ispodesavati. Ako ga uzmes ... posalji mail na [email protected] da ti objasnim sta da uradis. Bitno je da se to moze. Kvalitet zvuka je izvanredan. Po meni ... bolje od ovoga nikome od nas ne treba ... naravno da moze bolje ali to su sistemi od 1000 jevreja pa navise. Sistem TRAZI KVALITETAN IZVOR ZVUKA. Znaci oprosti se od 128k mp3 jer ces cuti svaki sum i izoblicenje koje postoji u muzici ... Sto se glasnoce tiche definitivno nema 500W ali ja zivim u potkrovlju kuce od 180 kvadrata i kada ga odvrnem i u prizemlju se tresu zidovi tako da ... ako nekome treba nesto jace ... svaka cast .. meni DEFINITIVNO NE. Naravno preporucujem ga samo u kombinaciji sa Audigy2 ili nekim Teratec-om.

Vrh Dno