Šta je novo?

Creative Sound Core3D - novi cip, nove kartice =)

Hardverski deluje siromašno, ne verujem da realno vredi 130$...

^ a i mnogo je fancy... promasili su poentu zvucne kartice :d

Kao i ranije, sve ulazu u sam DSP cip, ostalo je sirotinja. Sad jos i nemaju EAX da se "vade" na njega. :p

Videcemo tj cucemo kada izadje, ni sama 2496 kartica ne izgleda bolje pa daje sasvim pristojan zvuk (studijski doduse).

Je l' to Creative rešio da oduzme deo kolača Realteku? Pošto je ovaj Sound Core3D čip all-in-one rešenje kao i ALC889, npr. Sreća je da su OEM partneri samo MSI i Gigabyte (ASUSa naravno nema jer oni imaju svoj Xonar), pa nek se oni pate sa Creativovim beta drajverima... :d

Nisu li Asus i Gigabyte nekako zajedno, mozda maticna firma ili vlasnik?

Dobro kazes, kanda ce uzeti deo kolaca. Kontam da ce Creative da stavljaju kao na skuplje ploce. Videcemo sta ce biti od svega, kad ih neko cuje. Ja ne kupujem dok ne procitam nesto o ovome, a i vec ste me obeshrabrili... :d
Za sad drzim se ideje o Xonar STX... Ili Deluxe, jos dumam. :rupa:

Nije ni 2496 raskosan, ali brate ovo bas izgleda oskudno.

Pazi, na oko stvarno ne izgleda obecavajuce samo sam hteo reci da ne mora to nista da znaci. Hteo sam da uporedim sa hifi komponentama gde ispunjenost kucista ne znaci nuzno i kvalitet i obrnuto ali rekoh ajde bolje da ostanem u svetu zvucnih karti. :)

Specifikacija Creative SOUND CORE3D čipa: http://www.creative.com/oem/pressreleases/soundcore3d_053111/

Specifikacija Realtek ALC889 čipa: http://www.realtek.com/products/productsView.aspx?Langid=1&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=173

Dosta sličnosti s obzirom da su u pitanju all-in-one rešenja, s tim što je ALC889 na papiru nešto bolji kad je SNR u pitanju. U praksi je SNR kod ALC889 oko 93.5dB (izmeren sa RMAA), a za Creative ćemo videti kad se pojavi na nekoj matičnoj. S tim što je u celoj priči ovde najvažnije ime na šta će se neki ljudi i upecati.

To po onom sistemu, manje komponenata=manje interferencije :p

Nazad
Vrh Dno