Šta je novo?

Creative Sound Blaster Audigy SE

SaleAch

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2005
Poena
310
Pre svega, izvinjavam se sto pokrecem ovo pitanje koje je vec cesto postavljano, ali zbunjen sam kojekakvim drajverima za nju koji ne valjaju, razlikama izmedju LS i SE serije, itd. Ukratko, posto su postovi sa foruma na tu temu uglavnom jos iz 2005.g, da li se danas stanje vec iskristalisalo, tj. da li je ta kartica vredna ulaganja tih 30-ak evra?

Ja sam kupio Audigy SE prosle nedelje, prekoputa SKC, za 1999 dinara. Uz nju ide CD sa drajverima i aplikacijama oko 400 MB. Zvuk je mnogo bolji nego Live 4.1 koju sam imao pre nje.

Pre svega, izvinjavam se sto pokrecem ovo pitanje koje je vec cesto postavljano, ali zbunjen sam kojekakvim drajverima za nju koji ne valjaju, razlikama izmedju LS i SE serije, itd. Ukratko, posto su postovi sa foruma na tu temu uglavnom jos iz 2005.g, da li se danas stanje vec iskristalisalo, tj. da li je ta kartica vredna ulaganja tih 30-ak evra?

Nije.

S' obzirom da mi je bitan iskljucivo kvalitet stereo analognog izlaz (LINE OUT), tj. nebitno mi je da li je kartica x.1 kompatibilna, da l' ima SPDIF konektor, itd, sta je najbolja kupovina, a da je u cenovnom rangu do 30-40 evra? Trenutno imam neki integrisani AC '97, tako da je, pretpostavljam, svaka solucija bolja od toga... Inace, racunar je povezan na Sansui pojacalo i Visaton kutije.

pa vidi cena te kartice od pre dve godine od kada sam je ja uzeo nije pala, pa sta god to znacilo [a znaci da manje ne moze] - govorim o audigy LS, razlika izmedju nje i SE je neznatna , da sad ne govorim napamet koje su, ali znam da su drajveri identicni, i da je mala prednost na strani LS,
drajveri su iskljucivo originalni koji su teski oko 400mb, ali ja sam instalirao samo ''suve'' drajvere, oko 15mb otprilike.
obe kartice ne podrzavaju KX drajvere [hehe, to jest obrnuto..] ali originalni bez pune instalacije rade sasvim ok.
analogni izlaz je ,sta da ti kazem, za te pare bolji nemas[mozda live 24bit, ali su slicnih performansi], daje solidan zvuk za bananu od 3.55mm [ja inace slusam na alesis m1mk2 active i krajnje je vreme da pazarim neku ozbiljniju kartu ali..:S: ]
u svakom slucaju bolja od live 5.1. provereno.

SoundBlaster Live 5.1, ali sa pozlaćenim kontaktima.

A nju ce da nadje ali sutra. :S:

Trenutno je stanje sa Creative karticama dosta lose, tj. za ~30 evra se ne moze naci nista osim Audigy SE koja nije nista bolja od Live 5.1 (polovan oko 15 evra) a od ovih novih mozda Creative X-FI Extreme audio koji bi trebalo da kosta oko 45-50 evra i za muziku bi trebala da je dosta bolje resenje od Live/Audigy SE. Mana je sto ne podrzava EAX ali posto te zanima samo stereo izlaz mogla bi da bude kartica koja ce ispuniti tvoja ocekivanja (u tom cenovnom rangu)

Poslednja izmena:
Imam audigy LS, kupio je pre godinu dana polovnu na pc berzi za 20 eura..ja sam zadovoljan, neverovatan pomak u kvalitetu zvuka u odnosu na integrushu....

Sansui i visaton na integrisanu? brateeee...nemam pojma koji su modeli u pitanju, ali su obe firme vrlo ozbiljne.

Moj savet ti je da prikacis neki dobar cd player/dvd player, pustish audio cd na toj kombinaciji, vidish kakav zvuk mogu da daju sansui i visaton i na osnovu toga ces videti koliko ti se ulaze u zvucnu 😉 tako sam ja odlucio da integrisanu zvuchnu nikad u zivotu ne pustim...

Btw, razlika u izlazima je drasticna...mislim da je na integrisanoj 1.2V, dok je standardno 2V...u praksi...ako si na skali od 1 do 10 na integrisanoj pojacavao na 7, sad ces na 5...samim tim, mnogo manja distorzija na istoj izlaznoj snazi..

Upravo to..ja sam se tripovao da mi je cd player zeznut, tj da daje prejak izlaz, pa da mi neshto ne pokarabasi u risiveru...kad sam kupio audigy, laknulo mi je 🙂

Btw, shum koji dobijash na integrisanoj (stavi input na rachunar, iskljuchi mp3 i pojachaj...malo mrdaj misha) apsolutno nestaje...dobro, ne apsolutno, ali da winamp stavish na 5%, pojachash mnooogo na pojacalu, neces ga osetiti...

Nazad
Vrh Dno