Šta je novo?

creative sound blaster 5.1 na win 7

SAJEVAC

Cenjen
Učlanjen(a)
24.07.2010
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
ryzen 7 5800x3d + lc cc-120
Matična ploča
gigabyte b450m ds3h
RAM
16gb ddr4 geil evo forza 2x8gb 3200mhz cl16 + Hyperx predator 2x8gb 3200mhz cl 16- sve ukupno 32gb
GPU
PURE AMD Radeon™ RX 7800 XT 16GB
Zvuk
Microlab 2.1 ....
PSU
corsair cx750m v2
Kućište
cooler master mb520
Monitor
Dell G2724D 165hz
Miš & tastatura
Redragon
Pristup internetu
  1. ADSL
Kako ce se ova karta ponasati na win 7?Treba mi za hi fi pojacalo.Moja integrisana je ispustila dusu tako da mi je ovo doslo kao polovno resenje idealno.Prodavac kaze da njemu idealno radi na win 7.Ja sam mu pare dao u napred u servisu i komp mi je kod njega u servisu.Cekam da skine drajvere i sutra da idem po komp.Na vise mesta sam pitao za misljenje pa reko aj da vidim sta ce ovde da me strefi.Tamo u servisu su mi rekli da zvuk koji daje creative sound blaster i moja integrisana ne moze da se poredi.Platio sam je 1200 din polovnu.

Kartica ne radi na win7,imam doticnu karticu,i jednostavno nije podrzana od strane windows7. Mozda ti je serviser prodao neku audigy ili live 24!bit,ali creative 5.1 (upravo ovaj naziv) nije podrzana od strane windows 7

Kartica ne radi na win7,imam doticnu karticu,i jednostavno nije podrzana od strane windows7. Mozda ti je serviser prodao neku audigy ili live 24!bit,ali creative 5.1 (upravo ovaj naziv) nije podrzana od strane windows 7

Hm on meni kaze da je gledao da radi na win 7 i da je duze radila bez problema.Ovo 5.1
sam ja dodao jel se ne razumem,a mislim da je ta.Al ako ti kazes da ne radi na win 7,a on kaze da ta njegova radi onda vrlo lako moze biti da je ok.Citiracu ga:imam karticu koja 100 % radi na win 7.

Ako je ta kartica stari Live 5.1 onda ce da radi na win7, meni radi savrseno uz kx drivere i to na win7 x64.

Ako je ta kartica stari Live 5.1 onda ce da radi na win7, meni radi savrseno uz kx drivere i to na win7 x64.

Zbunili ste me jako sad.Nemam pojma stvarno.Ide na pc slot.Jako me je strah da nece raditi al on opet covek tvrdi da ce da radi bez problema.Mozete li mi postaviti slike te dve kartice,stari live i te nove sto nece raditi.

Poslednja izmena:
Evo ovo je moja kartica, znaci stari Live 5.1 16bit.

Prilozi

• Sound_Blaster_Live!_5.1.jpg
    Sound_Blaster_Live!_5.1.jpg
    513.4 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Sad me zbunjujes.Ona slika sto je exr mi prvu okacio nije ista kao ova sto si je ti poslao.Kartica koju covek iz servisa poseduje je na izgled ista kao ona sa prve slike a 24 bit je.

Poslednja izmena:
Druze, da ne duzimo mi puno i da ne se ne umaramo mnogo razmisljajuci, ako ti je covek rekao da ce da radi, i ako ti jos sve namesti ne brini.
Razliku u zvuku moci ces da primetis samo ako imas neko dobro pojacalo i zvucnike, ali ne ocekuj previse, gore od integrisane nece biti gotovo sigurno.
Ako kojim slucajem nesto ne radi kako treba nemoj ni da je uzimas. Mora da ti vrati parice.
Nadam se da ce sve biti ok i da ces biti zadovoljan.

Jedan tip: sledeci put se prvo raspitaj ovde pa tek onda kupi. ;)

Poslednja izmena:
Druze, da ne duzimo mi puno i da ne se ne umaramo mnogo razmisljajuci, ako ti je covek rekao da ce da radi, i ako ti jos sve namesti ne brini.
Razliku u zvuku moci ces da primetis samo ako imas neko dobro pojacalo i zvucnike, ali ne ocekuj previse, gore od integrisane nece biti gotovo sigurno.
Ako kojim slucajem nesto ne radi kako treba nemoj ni da je uzimas. Mora da ti vrati parice.
Nadam se da ce sve biti ok i da ces biti zadovoljan.

Jedan tip: sledeci put se prvo raspitaj ovde pa tek onda kupi.

Imam pojacalo staro 22 godine i dve trosistemske super ocuvane kutije.ubijaju zvucnici sto bi se reklo.Moja izgleda kao ona prva siroka.Jedino ako postoji cetvrta koja je ista a drugacija :D.

http://digitalchunk.com/fix-creative-sound-blaster-live-driver-problem-on-windows-7.htm

Poslednja izmena:
Imam Live 5.1 karticu model 220 i rado bih je zadrzao za novu konfiguraciju, ali mi fale PCI slotovi :crash:
Citam na netu kako su je moderne integruse prevazisle, sto mi zvuci neverovatno. Kada je pogledam, ima toliko kondenzatora, cipova, tranzistora. Prosto mi se ne prodaje, ali gde da je cuvam, kad ne mogu da je iskoristim :S:

Pa naravno da su je prevazisle, pa valjda postoji neki tehnoloski napredak.:) Ma ostavi je kao uspomenu, to joj je najbolja svrha.

Ajd molim te navedi mi koja je to integrusa prevazisla Live! 5.1?

ALC 888 kodeci pa nadalje, koji su uglavnom regularni na velikoj vecini ploca.

Dokaz neki?

Dokaz? Imas na netu dosta Rightmark testova, a ja mislim da je i korisnik Lepi Kokan ovde ostavljao neke testove da bi pokazao supremacy novih integrusa. Ako ne verujes tudjim testovima, uradi i sam neki test na tvojoj integrusi pa uporedi sa nekim live testom.;)

Pazi, ne treba mi testovi da cujem razliku izmedju Live! + KX drvs i ALC888 (imam obe povezane na NADC300+Tannoy M1) a razlika je ogromna u korist Live! Ko tvrdi suprotno, verovatno je gluv. Jesi li ti cuo/uporedio pa tvrdis?

Nisam uporedjivao oba direktno, ali kazem da ima koje terao testova za oba. Potrazi testove, a ako hoces i uradi za oba i daj rezultate. Mozda tebi lepse zvuci live, sve je to subjektivno, ali i po spec realtekov kodek odavno parira njemu.

Covek, dzaba ti testovi, to ne zvuci kako treba, bar one integruse koje sam ja cuo u zadnjih par god. ovo sto danas imas na plocama je shit, ne uporedivo sa live! Pitaj bilo koga ko ima veze sa Hi-Fi, reci ce ti isto sto i ja.

Imam Live! i KX drajvere i ALC888 i ne primecujem nikakvu razliku u zvuku na mojim zvucnicima, koji ipak nisu neki krs. Tako da je Live! odsvirala svoje, i otisla u penziju (fijoku).

Covek, dzaba ti testovi, to ne zvuci kako treba, bar one integruse koje sam ja cuo u zadnjih par god. ovo sto danas imas na plocama je shit, ne uporedivo sa live! Pitaj bilo koga ko ima veze sa Hi-Fi, reci ce ti isto sto i ja.

Kako god, tvoja stvar ako kazes da je live bolji. Mrzi me da ulazim u raspravu, imas ovde ljudi koji takodje imaju obe karte pa ce da kazu svoja misljenja, a i testove koji su bitniji od vecine toga sta HiFi korisnici kazu.;)

Ja imam kompletan hi fi sistem:pojacalo,tjuner,dek.Mnogo je star 22 godine ali signal koji izlazi sa deka je daleko bolji i kvalitetniji nego onaj sa integruse.

Na onom testu, integrusa uopste nije bolja, kao prvo, a kao drugo, nisu bili ni isti uslovi, jer je pored integruse koriscena Terratec DMX 6fire kartica koja je prihvatala signal, dok je SB koristio i svoje ulaze i izlaze direktno.

Kako god, tvoja stvar ako kazes da je live bolji. Mrzi me da ulazim u raspravu, imas ovde ljudi koji takodje imaju obe karte pa ce da kazu svoja misljenja, a i testove koji su bitniji od vecine toga sta HiFi korisnici kazu.;)

Na ovom forumu sam se dosta gluposti naslusao o zvuku, a dolaze od ljudi koji nikad u zivotu nisu culi nista bolje od plasticnih racunarskih kutija i koji se kunu u testove koje je neko tamo ne netu u ko zna kakvim uslovima uradio. Dosta mi vas je, znaci prekinite vise da trujete svojim pricama o "kvalitetnom zvuku" integrisnih kartica, ako nesto nisi cuo uzivo, nemoj ni da pricas o tome. Ende.

Na onom testu, integrusa uopste nije bolja, kao prvo, a kao drugo, nisu bili ni isti uslovi, jer je pored integruse koriscena Terratec DMX 6fire kartica koja je prihvatala signal, dok je SB koristio i svoje ulaze i izlaze direktno.

Da, to je prvo sto sam ukucao u googlu sto se tice testa i pokupio sa ovog foruma: http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=150208&page=4
Verovatno zbog suma je koriscena ta druga kartica uz ovu onboard, a live je bio genericki test.

rushko je napisao(la):
Na ovom forumu sam se dosta gluposti naslusao o zvuku, a dolaze od ljudi koji nikad u zivotu nisu culi nista bolje od plasticnih racunarskih kutija i koji se kunu u testove koje je neko tamo ne netu u ko zna kakvim uslovima uradio. Dosta mi vas je, znaci prekinite vise da trujete svojim pricama o "kvalitetnom zvuku" integrisnih kartica, ako nesto nisi cuo uzivo, nemoj ni da pricas o tome. Ende.

A ja sam se naslusao gluposti da svaki lik koji ima malo vise kesa i kupi bolje ozvucenje drzi predavanja o zvuku kao da je licno izmislio. Necu ni da navodim da u nekoj temi sam tek saznao kad su neki uleteli u raspravu o kodecima, da pametuju o necemu sto nisu ni culi, a nit znaju kako ti kodeci funkcionisu i da li ima razlike. Zato molim te mani me te price o nekim dokazivanju ovde na forumu. Rekao sam da sam video da je u testovima slicna, i da ako hoce neko, a mozes i ti, da uradis test i da pokazes koliko je sta bolje.

Nazad
Vrh Dno