Šta je novo?

Creative SB Live! 4.1 - vredi li

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li vredi uzimati Live! za 4.1 sistem zvučnika? Treba mi kvalitetan zvuk, pošto hoću da kupim dobre 2.1 zvučnike ispod 100€ i da stavim bolje zvučnike na stubić. Pitam, pošto je razlika u ceni uzmeđu 4.1 i 5.1 očita (nova 4.1 košta 19€, nova 5.1 oko 35€).

Hvaka na odgovorima.

cheers

U ovom slucaju se isplati uzeti stari Live 4.1
U principu Live 4.1 i 5.1 sa stanovista kvaliteta zvuka su potpuno iste karte, jedina razlika je mogucnost da Live 5.1 dekodira i isporuci DD signal.

Treba imati u vidu da je Creative odavno uskratio podrsku Live! Value kartici, pa tako novi CD-ovi sa drajverima za Live!/Audigy ne podrzavaju Live! Value (4.1), vec samo Live! 5.1 i jace kartice. To je bitno, jer su prve verzije Live! drajvera za XP bile UZAS!

delimir je napisao(la):
Treba imati u vidu da je Creative odavno uskratio podrsku Live! Value kartici, pa tako novi CD-ovi sa drajverima za Live!/Audigy ne podrzavaju Live! Value (4.1), vec samo Live! 5.1 i jace kartice. To je bitno, jer su prve verzije Live! drajvera za XP bile UZAS!
Ovo je tacno, ali je inace bolje staviti odlicne kx drajvere koji podrzavaju CT4670.
http://kxproject.spb.ru/index.php?skip=1

Alex016 je napisao(la):
...

Ko josh uvek prodaje SB LIVE (4.1)???

Video sam na news-u da neka firma prodaje i Creative SB Live! 4.1 za 19€, pored 5.1 za oko 35€. Imaju dosta stvari, videću da iskopam oglas.

ssteva je napisao(la):
...

Ovo je tacno, ali je inace bolje staviti odlicne kx drajvere koji podrzavaju CT4670.
http://kxproject.spb.ru/index.php?skip=1

Meni se cini da ti KX drajveri daju losiji zvuk, a takodje prave ****** sa PCTV Vision aplikacijom...

momsab je napisao(la):
Da li vredi uzimati Live! za 4.1 sistem zvučnika? Treba mi kvalitetan zvuk, pošto hoću da kupim dobre 2.1 zvučnike ispod 100€ i da stavim bolje zvučnike na stubić. Pitam, pošto je razlika u ceni uzmeđu 4.1 i 5.1 očita (nova 4.1 košta 19€, nova 5.1 oko 35€).

Hvaka na odgovorima.

cheers

Pa pazi ako kupujes 4.1 zaboravi na Win XP jer je Creative odavno batalio podrsku za Live! Value, moja preporuka bi bila pre 5.1 bez obzira na cenu...
(D)

JA sam imao 4.1 i radio je pod XPom bez ikakvih problema!

][Y][ A X je napisao(la):
...

Pa pazi ako kupujes 4.1 zaboravi na Win XP jer je Creative odavno batalio podrsku za Live! Value, moja preporuka bi bila pre 5.1 bez obzira na cenu...
(D)

Live! Value radi pod XP sistemom, ali sa onim starijim verzijama drajvera, koje nisu bog-zna-sta...Takodje i Win ga prepoznaje. Creative je odavno izbacio Audigy (sada ima da se kupi i Audigy2 Player kao mainstream resenje <100e) seriju tako da nije realno ocekivati da podrzava i dalje praistorijske kartice, mada nije korektno sa njihove strane (eh taj kapitalizam :) )

Ma nemoj da se zezas uopste sa tim stvarima 4.1 ili 5.1 to nema nikakve veze bitan je kvalitet zvuka i drajverska podrska koja je u slucaju 4.1 ocajna. Cak se i sama kartica u windowsu prijavljuje kao PCI soundblaster. Znam jer sam pre par dana zamenio kod ortaka 4.1 za 5.1 Live digital. Razlika je prepoznatljiva.Znaci prezali tih 15tak evra i nece te boleti glava.Ako jos uspes da iskopas hakovane drajvere (180Mb) koji pretvaraju Live u Audigy2 puna kapa.

Ma to nema veze sa vezom, i Live Value se uredno prijavljuje u windowsu XP kao SB Live Value, i radi besprekorno....E da i nema lošiji zvuk od 5.1 Livea.

Hm, ovde je doslo do zabune. Taj "Creative Soundblaster 4.1" koji se moze naci na nasem trzistu (19.95 eura kod Pyramida) ne pripada LIVE! seriji kartica. Tj. na njemu audio procesor nije EMU10K1, vec losiji (CT5880, ako se ne varam) . Kartica ima fin zvuk, ali to ipak nije LIVE!... Licno smatram da je LIVE! 5.1 ipak bolja investicija.

Nisam cuo za ovo dosada...Creative uskratio podrsku za Live 4.1 , ne radi pod WinXp i sl.
Mozda pre deset dana sam skinuo sa net-a drajvere i to sa creativovog sajta (Uni-drive pack ) koji su inace isti za Value i 5.1 (mozda i za Audigy)
i sve super sljaka u XP-u
a i sa originalnim drajverima nisam imao problema a oni su jednom recju prastari
Kako bre ljudi upsevate da napravite probleme sa ovakvom karticom da nece da sljaka ?
Kartica je stvarno OK

Zorro je napisao(la):
Hm, ovde je doslo do zabune. Taj "Creative Soundblaster 4.1" koji se moze naci na nasem trzistu (19.95 eura kod Pyramida) ne pripada LIVE! seriji kartica. Tj. na njemu audio procesor nije EMU10K1, vec losiji (CT5880, ako se ne varam) . Kartica ima fin zvuk, ali to ipak nije LIVE!... Licno smatram da je LIVE! 5.1 ipak bolja investicija.
Ako je ovo tacno onda treba bezati od ovog Sound Blastera.
CT5880 nije cip vec model samo nisam siguran da li je to stari Creative 128 PCI sa EMU10K1 ili mozda Ensoniq ES1373 vidjen Ensoniq AudioPCI 128. U principu dobra karta sa dobrim DAC-ovima, ima SPDIF out ali ocajno stoji sa drajverima i treba je izbegavati...

ssteva je napisao(la):
...

Ako je ovo tacno onda treba bezati od ovog Sound Blastera.
CT5880 nije cip vec model samo nisam siguran da li je to stari Creative 128 PCI sa EMU10K1 ili mozda Ensoniq ES1373 vidjen Ensoniq AudioPCI 128. U principu dobra karta sa dobrim DAC-ovima, ima SPDIF out ali ocajno stoji sa drajverima i treba je izbegavati...

Creative 128 PCI Model je CT4810 a na njemu je chip CT5880 (upravo ocitano). Polovnih ima koliko hoces za 5-10€.

Sto se podrske Creative-a tice, nema je, ali zato entuzijasti "hakuju" Audigi drivere i koriste (Live kartice) kao Audigy...
Recimo: http://www.tech-pc.co.uk/audigy-1.php

dejandj je napisao(la):
...
Creative 128 PCI Model je CT4810 a na njemu je chip CT5880 (upravo ocitano). Polovnih ima koliko hoces za 5-10€.

Sto se podrske Creative-a tice, nema je, ali zato entuzijasti "hakuju" Audigi drivere i koriste (Live kartice) kao Audigy...
Recimo: http://www.tech-pc.co.uk/audigy-1.php
Tacno CT5880 je cip i sada se nalazi na Creative 128 PCI. Postoji verzija i sa EMU10K1 (CT4830) pa sam se malo izgubio :?
Inace ovi hakovani A1/A2 drajveri rade samo na Live! generaciji karata, na ovoj su neupotrebljivi...

Sta se konkretno dobija instalacijom hakovanih drajvera?

Da li ce modifikovani drajveri nraditi i na Live Value 4.1, jer na adresi koju ste postovali nije specificirano hoce li raditi vec samo pise da hoce na Live karticama. Ako rade recite da se onda i ja opremim malo boljim zvukom

Imam 4.1 i radi super pod XP. Probao sam 5.1 i ne vidim razliku!

5880 imam integrisanog na maticnoj GA-VRXP i ne da nevalja (ili je razlika drasticna) i prepoznaje se kao PCI 128,

Toliko iz prve ruke

Nazad
Vrh Dno