Šta je novo?

Creative Inspire T5400

Stevs

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.08.2000
Poena
649
Zamenih stare Inspire 5300 novim modelom 5400 pa rekoh da napišem neke prve utiske.

Prva uočljiva razlika je što prednja dva zvučnika i centralini imaju dvosistemce na sebi. Čini mi se da je to dalo poboljšanja u "čistini zvuka" kao i lepšim visokim tonovima. Sami zvučnici su nešto glasniji nego 5300 model. Sateliti imaju po 8W (stari 6W) i totalno su drugog dizajna i oblika kutija. Vufer je izgleda manji jer ima u osnovi pravougaonik ali mi je visina nešto veća. Kopkalo me je pa sam izračunao zapreminu oba vufera i ipak dobio da je na novom modelu zapremina nešto veća i ako "na oko" izgleda nešto manje (kvadar naspram starog oblika kocke). Ispust za vazduh je dosta veći na novom modelu, a po specifikacijama stari vufer je bio 18W dok novi 22W.

Što se tiče pozitivnih novina je i sam daljinski (žičani) koji na sebi ima podešavanje jačine, zatim intenziteta bassa (stari model je imao na samom vuferu) kao i priključak za slušalice. Pri uključivanju slušalica zvučnici se isključuju dok na daljincu i dalje možete podešavati jačinu zvuka u slušalicama.

Još jedna lepa novina je AUX priključak na samom vuferu tako da je sada moguće priključiti bilo koji uređaj tipa CD playera, MP3 player, TV itd. dakle zvučnici mogu da rade bez kompjutera.

Sve u svemu mislim da su zvučnici dobra kupovina u tom cenovnom rangu i da imaju relativno dosta lepih funkcionalnih poboljšanja. Jedino mi nije jasno zbog čega nisu stavili i na zadnje zvučnike takođe dvosistemce. No valjda ljudi iz creative znaju šta rade ;)

Svaka cast Stevs, bas lepo od tebe sto si
napisao ovaj mini-review o T5400 (D) :mrgreen:
Jesi ih nabavio u Kragujevcu ili ne?

Pozdrav,
Sasab

Sasha je napisao(la):
Svaka cast Stevs, bas lepo od tebe sto si
napisao ovaj mini-review o T5400 (D) :mrgreen:
Jesi ih nabavio u Kragujevcu ili ne?

Pozdrav,
Sasab

Hvala :) rekoh da malo pomognem ljudima mada ipak kod mene važi ono pravilo, kada se govori o zvučnicima, dok ja ne čujem ne verujem. Inače naručio sam ih iz BG-a.

Da li bi preporucio da se ti zvucnici koriste uz DVD player? DVD player nije neki prvoklasni vec Xwave 7200.
Treba hitno da izaberem neke zvucnike a ove mi trenutno nude kao sasvim ok za gledanje filmova i slusanje muzike za nekoga ko nema preterane zahteve.

Predpostavljam da su za igre i filomove super. Kakva je situacija sa slusanjem muzike?

P.S. Da li si cuo one drvene 5.1 Genius i ako jesi da li moze malo poredjenje.

Poz

Drvo je drvo

Procitah negde na netu da su Crative inspire T5400 super i kupih ih i ...
Jesu dobri, kvalitetni, ali deluju mi vise kao komplet za igre jer igre sa njim stvarno zvuce teatralno, dok muzika i film su dobri (daleko od toga da su losi). Pozlaceni kontakti kome je do toga na sve strane itd. Medjutim posto vec imam Genius Home Theatre 5.1 drveni mogu da kazem da je ipak Genius bolji kao univerzalnije resenje (filmovi, igre, muzika, zurke...) Pri malim snagama tj. tihom slusanju Creative je bolji, dok kod jaceg slusanja mnogo mi se vise svidja Genius. Zvuk je subjektivno misljenje pa i ovo. Mislim da ipak treba poslusati onu staru narodnu podigni pa oceni koliko vredi (Ceo komplet Creative 8,9 kg, a Woofer od Geniusa 10,5 kg), Drugo Na Genius moze da se prikace 5 uredja razlicitih odjednom dok kod Creative samo 2. I Jos nesto ko voli piskaviji zvuk onda Creative, ko voli ispunjen zvuk i bas onda Genius a razlika je 30-tak eura. Postoje dva modela Geniusovih drvenih, jedan manji i dosta slabiji i ovaj drugi veci i mocniji.

Kupih doticne zvucnike i prvi utisci su savim povoljni. Zvuk je jasan i za mene dovoljno glasan :). Ko hoce da za male pare (dvd + zvucnici < 200 eur) dobije mali kucni bioskop mislim da mu ova kombinacija sasvim odgovara.

Jedino jos da dodam upozorenje da ako i neko drugi odluci da poveze ove zvucnike sa DVD playerom da ce mu trebati dodatni kablovi. Ovi koji dolaze sa zvucnicima ne odgovaraju.

Re: Drvo je drvo

theRasha je napisao(la):
Procitah negde na netu da su Crative inspire T5400 super i kupih ih i ...
Jesu dobri, kvalitetni, ali deluju mi vise kao komplet za igre jer igre sa njim stvarno zvuce teatralno, dok muzika i film su dobri (daleko od toga da su losi). Pozlaceni kontakti kome je do toga na sve strane itd. Medjutim posto vec imam Genius Home Theatre 5.1 drveni mogu da kazem da je ipak Genius bolji kao univerzalnije resenje (filmovi, igre, muzika, zurke...) Pri malim snagama tj. tihom slusanju Creative je bolji, dok kod jaceg slusanja mnogo mi se vise svidja Genius. Zvuk je subjektivno misljenje pa i ovo. Mislim da ipak treba poslusati onu staru narodnu podigni pa oceni koliko vredi (Ceo komplet Creative 8,9 kg, a Woofer od Geniusa 10,5 kg), Drugo Na Genius moze da se prikace 5 uredja razlicitih odjednom dok kod Creative samo 2. I Jos nesto ko voli piskaviji zvuk onda Creative, ko voli ispunjen zvuk i bas onda Genius a razlika je 30-tak eura. Postoje dva modela Geniusovih drvenih, jedan manji i dosta slabiji i ovaj drugi veci i mocniji.

Jesi li morao da postujes 5 istih odgovora? Mislim da je dovoljno jednom

Samo da dodam uzeo sam pomenute zvucnike i odlicni su polivaju samo tako :D

Nazad
Vrh Dno