Šta je novo?

Creative i Op-Amp

Pa to ti treba da znaš ako ništa piše na kondu.

Ne sećam se koliko je imao originalni, u principu je kao duplo od njega preporučljivo.

Otišao sam im na sajt, ali ne vidim gde su Nippon, nema ni u pretrazi.
 
Poslednja izmena:
Bačen.
Uzmem ovaj od 2200, i valjda je dovoljan.
 
Pogledaj slike kartice na netu možeš li nešto protumačiti a pogledaj i neki jači strani forum pa postavi pitanje ljudima koji imaju istu kartu da pogledaju koji je kond.
 
Ja nisam ni ukapirao za skoro tri godine da kartica ima korektor za dodatno napajanje. I uključio sam je i zvuk je sada bio glasan i kako treba. Ali krcka, to je do kondenzatora? Do čega? Da znam šta da radim. Mislim kondenzator očigledno menjam, ali nisam siguran šta još može da bude.

Po uputstvima kaže jedan da je između 1000 i 1500, da je 2200 previše, bar za Elna Silmic, kaže da dodaju bass bezveze?!
I ne znam da li važi za Nippon.
 
Uvjek tj. skoro uvjek kad se poveča kapacitet konda dobije se količina basa zbog dodatne rezerve kapaciteta.
E sad koliko ja znam i to sam radio na nekim od pojačala, to važi za izlazne kondenzatore a ti veliki na ploči nisam siguran da su izlazni.
Blizu su pci slota moguće da služe filtraciji prljavog napona iz matične.

A što se tiče krckanja prije će da je prekid negdje na putu signala.
 
Gde na putu signala? OP-Amp?
 
promeni na 2200 mikrofarada i obavezno na 16v. Elna silmik, ako nadješ, mada može i ničikon ili nipon iz silkena u krajnjem slučaju.

ps. fabričkog džamikona uopšte nisi morao ni da diraš .
 
Poslednja izmena:
OK, u igrama naročito klikne i ugasi se zvuk. Šta je to? Šta da joj radim?

Stavljen je novi kondenzator.
 
Mislim da se DSP pregreva. Usijan je i ne znam kako to da rešim.
 
Samo da potvrdim da je DSP chip taj koji se pregrevao, i sto je reseno time sto sam okrenuo napajanje da duva u kuciste, odnosno direktno u karticu.
Onda sam sjebao karticu, pokusavajuci da popravim, sta nije pokvareno, i sada samo susti nekontrolisano...(a znao sam unapred da ne treba skidati hladnjak, sad je verovatno ostecen DSP a nemam pojma kako realno).

Da se vratim na bitno, svakako ne treba staviti ovoliko veliki kondenzator, jer dodaje previse basa, i gusi zvuk bukvalno,
ja volim cist, ne bojen zvuk. Sto je ovaj kondenzator unistio, i to jos na neutralnim slusalicama, mogu misliti koliko bi bilo da su u pitanju neke basshead.

U kratkim crtama, preselo mi je, prvo sam uzivao, i tu je trebalo da stanem. Ali sam morao jos malo...

Neka posluzi nekome kao lekcija, ja cu izgleda morati da kupim novu, nesto sumnjam da cu je oporaviti, ako neko ima ideju, neka je da.
 
Ja imam xonar dx i prilično dobro lemim, nabavio sam i dobru opremu za rad al mi nije palo na pamet da čačkam po karti zatrpanoj smd lemovima.
Pa evo skoro privodim dac kraju i tu nisam niti jednom imao dilemu treba li da radim ili ne ali da eksperimentišem na pločici sa duplom štampom to ne.
 
Nije mi jasno, nema šta od kola da se oštetilo. Nije dirano. A ponaša se kao da je.
 
A ima neki razlog, ne grije se to tek tako od sebe, naročito ako ti je dobro radila do intervencije.
Savjet, ako ne može popravka, baci je i štekaj parice za neki dac ili xonar od dx pa na više.
 
Ma, ta kartica je poznata po pregrevanju. I radila je dobro, dok nisu počele vrućine, što se poklopilo sa modifikacijom. I mojim ne obraćanjem pažnje na protok vazduha u dnu kućišta. Jer je sve ostalo hladno. Ono što meni nije jasno kako je počela da šušti od toga što je skinut hladnjak, pa vraćen. Nije čupano, pa da su se oštetila kola.
 
Bilo kako bilo ja ne vidim kako ćeš da riješiš problem.
Bolje je da kreneš da štediš za neku xonar kartu tipa dx a uz put napraviš i upgrade.
Xonar dx je vrlo dobra ako ne i odličan izvor, ima isti dac kao i xonar stx.
 
Pozdrav svima. Znam da je tema malo matora, ali drugu u vezi ovoga nisam nasao.
Hteo bih da modujem X-FI Xtreme Music sb0460, ali samo kondenzatore, ne i op amp ( bar za sada )
Ono sto me je zbunilo je to sto sam primetio da ljudi kada menjaju kondenzatore za main power i opamp na kartici stavljaju dosta vise vrednosti od fabrickih.

Moje pitanje je: da li oni to rade jer novi opamp zahteva vise struje, ili je jednostavno tako preporucljivo ( bolje ) i bez menjanja opampova?

Kada budem menjao ta dva kondenzatora, da li mogu i ja da stavim vrednosti koje nisu fabricke, iako nisam menjao opamp ili moram striktno fabrickih normi da se drzim?
Kondezatore cu staviti Mundorf, jer sam ih vec menjao na zvucnicima i rezultati su bili zapanjujuci. ( kada kazem da sam menjao, mislio sam na to da sam ih odneo majstoru i on mi je zamenio, nisam vest sa lemilicom :) )

eh da, sta mislite o opa 2612? da li je bolji od LM4562?
( iako za sada menjam samo kondenzatore, nije lose znati i na koji opamp obratiti paznju )

Hvala svima
 
Jel možeš makar da nađeš "data sheets" od tih Op-AMP-ova da ih uporedimo?
 
Nazad
Vrh Dno