Šta je novo?

Creative i Op-Amp

Donose i kondenzatori razliku u zvuku. Jeste bitan taj za napajanje ali su mnogo bitniji oni koji su na signalu. Ona 4 obelezena za prednje izlaze treba staviti sto kvalitetnije. Elna Silmic kao sto je vec predlozeno ili Nichicon Muse KZ ili nesto slicno sta moze da se nadje.

Ma ne bih preporučio jamicon.
Nije to loše, naprotiv ali za malo više bi išao na yageo.
Ima u silkenu u balkanskoj.
Bolji od njega je nippon.
Koristio sam oba za audio i ima razlike.

Spržio sam karticu. Ne radi više.
Šalu na stranu zamenio sam, i zvuči mi potpuno drugačije kartica. Ali nisam siguran da mi se sviđa. Moguće da sam se previše navikao na to kako zvuči. I da mi treba vremena, zvuči manje prezasićeno. Mada sam odslušao samo dve pesme.

Spržio sam karticu. Ne radi više.
Šalu na stranu zamenio sam, i zvuči mi potpuno drugačije kartica. Ali nisam siguran da mi se sviđa. Moguće da sam se previše navikao na to kako zvuči. I da mi treba vremena, zvuči manje prezasićeno. Mada sam odslušao samo dve pesme.
Ne diraj nista, treba vremena da se usvira. Pusti ga bar 5-6 dana.

Да треба пар дана да се усвира и да се навикне уво, али генерално карактер ће остати исти.

Navikao sam se, svidja mi se kako zvuci, sve je cistije. Narocito kada je pusteno na maloj jacini.
Deluje mi i kao da je tisa nego sto je bila.

I sada pitanje, da li da uklonim ona cetiri kondenzatora koji su vezani za taj OpAmp,
ovaj je u uptstvu rekao da moze, moje pitanje je da li ima uticaj na zvuk,
a i da li tako sigurno nece da se napravi neko ******?

Poslednja izmena:
Kroz te kondenzatore ide signal. Svaki kondenzator na signalu kvari zvuk. Najbolje je bez kondenzatora gde je to moguce. Gde nije moguce stavlja se najkvalitetnije sto mozes da nadjes. Za to i sluzi Elna Silmic/Cerafine, Nichicon Muse, Panasonic FM/FC. Da li ce se pojaviti neki problemi ako skines kondenzatore nisam siguran ali mislim da ne bi bilo problema. Za taj odgovor mora neko dosta vicniji elektronici od mene.

Najlakse je da ih prespojis bez skidanja i vidis da li se nesto negativno desava.

Гледао сам тај тред, него интересује ме искуство из прве руке ако има неко :). Иначе направио сам адаптер који ради овај фазон пеглања напона за карту и разлика је... нула :D.

Иначе направио сам адаптер који ради овај фазон пеглања напона за карту и разлика је... нула :D.
Trebalo bi da se cuje mada razlika ne mora uvek biti velika. Peglanje napajanja uvek ima smisla. Druga je stvar da li oprema posle toga moze da pokaze neku razliku.
Koje zvucnike imas?

Koje opamp-ove preporucujete za xonar hdav 1.3 + h6?

Имам одличне ГЛЕ402 Кантоне и ручно прављено појачало које је испало исто веома добро тако да се и најмања промена чује. Вероватно је напајање довољно добро, зато нема промене.

Ја препоручујујем Бур Браун опа1612, он ми је фаворит.

Trenutno su na samoj karti i na h6 opamp jrc 2114d za koje kazu da su losi. Znaci ne bi bilo lose zameniti sa tim sto si naveo? I gde naci BB opa1612? Nov sam u ovome:S:

Poslednja izmena:
Немам појма где може да се набави, мислим да у Србији нема. Ја сам себи набавио као узорак из фабрике директно али то више не може због наше царине која тражи неке велике паре за то.

то је овај http://www.ti.com/product/OPA1612#this

Није лоша ни ова солуција са ЛМЕ-ом са претходне стране.

Имам одличне ГЛЕ402 Кантоне и ручно прављено појачало које је испало исто веома добро тако да се и најмања промена чује. Вероватно је напајање довољно добро, зато нема промене.
Verovatno napajanje prevazilazi kvalitet ostatka zvucne. Zato menjaj ostale kondenzatore ali ako ne nadjes kvalitetne nemoj dzabe da se igras, da bi sve to imalo svrhe.

U postu br.32 imas adrese gde sve mozes da nadjes ;).

Nadjes na Digikey-u, Mouser-u, Farnell-u sta hoces i oni to dovuku za tebe. Ugrade se ljudski ali ne kupujes neku veliku kolicinu pa veroatno nece kostati kao bubreg :).
Pored njih imas Tagor, Technodis, Sprint elektroniku... Ne rade svi sa svim firmama, proveri na sajtovima ko od koga nabavlja i po kojim uslovima. Ali racunaj da ce cena koju placas biti uvecana bar 50% (a kod nekih i skoro duplo) u odnosu na cenu sa sajta.

Poslednja izmena:
Koji je najbolji kondenzator 16V (ne znam kolikog realnog kapaciteta treba, u pitanju je glavni) koji moze da se kupi u Nisu, ili da ga ima u u Beogradu a da salju? Hitno mi je.
Imao sam jedan privremen, nemam pojma koji, i mislim da mi je otkazao.

Traži nippon u silkenu.
ONi imaju radnju u svilajncu, neće ti dostava doći mnogo skupo.
Jedino što mislim da su naponi kod njih od 50V pa na više ali to ti ne igra ulogu osim što je skuplje.

Naravno ima boljih to svakao samo ne kod nas :)

Silken ima prodavnicu u Beogradu u Balkanskoj, trzni centar sa leve strane kad se spustas od Moskve, otprilike malo posle rasrksnice sa Lominom.

Vrh Dno