Šta je novo?

Creative, creative zen stone plus problem!

pantelejmon

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2005
Poena
320
... Gde drugo se obratiti nego ovde i kada postoje problemi i kada ne postoje!

Nazalost ja se javljam ovog puta sa problemom u vezi doticnog MP3 player-a.:S:
Kupio sam ga pre par dana i odusevio se kako svira, izgleda, lezi u ruci, tasteri, meni ma sve ! ALi jedno me je posle par sati razocaralo, a to je baterija koja uzasno kratko drzi. E sad sve bi bilo lako da sam ja pre njega imao neki mp3 sa LI-ion baterijom ali nisam. Imao sam obican mp3(Sandisk e 130) koji je koristio AAA baterije. Ja sam mislio da ce ovaj barem tri sata vise da drzi(stari je drzao oko 7h) a ovaj nije sastavio ni 6h. Pa jel moguce tako malo da traje jeste da je vreme punjenja skraceno skoro duplo ali opet mi je to premalo. A inace na oficijelnom sajtu pise da moze 9,5h da radi. Sta da radim da odem i zamenim za neki drugi ili da se pomirim sa cinjenicom da mora posle par sati na punjenje?
Ako neko ima isti mp3 voleo bih da cujem kako se kod njega ponasa baterija, jer ovo ostalo je stvarno bez zamerki!
Hvala!
Ziveli!

Zaboravio sam da kazem da je moj model znaci Zen stone plus 2gb...

Imao sam i ja loše iskustvo sa Creative plejerom (odnosno baterijom), ja sam qpio Zen V+ i baterija mu je trajala jedva 2,5 sata što je nebuloza. Firma u kojoj sam ga qpio mi je uvažila garanciju, ali kako nisu imali drugog Zen-a vratili su mi pare. Zanimljivo je da se trajanje baterije nakon nedelju dana malo popravio (nešto preko 3 sata), ali opet je to značajno ispod deklarisanih 15 sati.
Znači, ili ga vraćaj odmah da te ne zezaju zbog garancije, ili ako ti se baš sviđa plejer sačekaj dok napravi bar 5 punjenja baterije jer će možda da ti se trajanje baterije normalizuje. Takođe, to trajanje od 9,5 sati je verovatno Creative računao za mp3 128kbps, pa ako koristiš neki drugi format ili mp3 sa većim bitrejtom (npr 320kbps) to može značajno skratiti trajanje baterije.

@ivan555
Hvala ti sto si podelio iskustvo samnom.
Nadam se da ce uspeti da se opravi. A da, to sto oni stave neko vreme trajanja to su bukvalno idealni uslovi tipa 128 kbs, pa zatim u nekoj prostoriji gde je temperatura idealna, vlaznost vazduha itd... A naravno da ce retko ko da ga slusa u sobi vec uvek ga nosis kada ides negde da ti prekrati vreme provedeno u nasem prevozu i slicno. Evo sada mi je upravo na cetvrtom punjenju i videcu kako ce se ponasati;bilo bi mi zao da ga zamenim jer bas je simpatican. Ali ipak ako se ne bude povecao kapacitet i te kako cu da ga zamenim, jer nije to neki sitan bag vec baterija koja je pokretac celog organizma tj mehanizma:) .

Ja imam obican stone creative, i imao sam isto problem sa punjenjem, cak sam prvi vratio u roku od 7 dana jer nije htjeo da puni uopste.
Inace ovaj drugi je da kucnem u drvo dobar, ali tu su i dalje manjkavosti baterije,
prvo nece da puni pri visokoj spoljnoj temperaturi, npr, meni je usb izlaz sa zadnje strene racunara, gdje je i izlaz za hladjenje, sto stvara dodatnu temperaturu, pa ga punim u vrijeme vrucina na laptopu, koga cak sta vise iznesem vani, da bi se rashladio.
Inace baterija mom traje 8,5 sati sa fabrickim sluskama, bez listanja pjesama i pri nekoj srednjoj jacini zvuka.
U realnim uslovima, sa Koss sluskama, ona traje oko 7H.
Inace rjetko koji plejer daje rezultate trajanja baterije , koji pisu u prospektu.
Sve ostalo na ovom plejeru je pristojno.
A razlog kratkog trajanja je mozda i displej koji it imas a ja nemam.

Nazad
Vrh Dno