Šta je novo?

Creative Audigy SB1394 Savet (Audigy 1 - SB0090)

boca83

Cenjen
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poena
151
Potrebni su mi drajveri za Creative Audigy SB1394 (Audigy 1 - SB0090),gde ih mogu skinuti,koristim windows xp.HVALA UNAPRED

kupih ovu vremešnu karticu za 15€. Imam 5.1 sistem a nisam neki audiofil i reko ova će sasvim da zadovolji moje potrebe pošto sam do sada bio na stereo integruši, ali...uvek to ali...
Dakle win XP, audigy B1394 (Audigy 1 - SB0090) sa pozlaćenim konektorima i Altec Lansing 251 - krči mi prednji levi zvučnik, samo on, kada se u nekoj pesmi čuje malo više vufer ili kada podesim preko ekvilajzera da se malo više čuju basovi... Do sada sam koristio stereo integrisanu muzičku i nikad nisam primetio da mi krči prednji levi zvučnik tako da bih rekao da mi je zvučnik dobar, da nije produvao i tako dalje...
Zanima me da li je to do drajvera nešto, podešavanje neko ili mi je pak kartica malo pokvarena na tom kanalu ako je to moguće? Što se tiče drajvera instalirao sam daniel k za koje sam preporuku našao dva posta iznad i pošto imam to krčanje probao sam da rešim problem creative drajverima sa zvaničnog sajta i naravno i dalje krči prednji levi. Ima li neke ideje kako bi i da li bi moglo ovo da se sredi?

Da li si rotirao kablove - zvucnike da bi ustanovio gde je problem ( izlaz na kartici,kabal,... ) ?

Na Altec Lansing 251 je nemoguće drugačije rasporediti izlaze/ulaze satelita u vufer jer je svaki činč drugačiji i fizički je nemoguće ugurati činč u pogrešnu rupicu jer činčevi imaju neke klinove na sebi koji su za svaki satelit drugačije rasporođeni. A i bojom su obeleženi... što se tiče ulaza u muzičku karticu rekao bih da je i tu sve u redu jer kada radim test zvučnika u softveru (tj. kada treba određeni zvučnik da mi se čuje koji je izdvojen na ekranu u tom trenutku) sve je u redu što se toga tiče tako da sve u svemu rekao bih da nije problem u povezivanju. Negde drugde čuči zec

stavi daniel_k drajvere , i u windows opcijama za zvuk stavi jačinu levog i desnog kanala na 70 posto .

ako to ne pomogne , kvar je hardverski /zvučnik ili izlaz na audidžiju /.

evo ovako: Još sinoć nakon pisanja mog prethondog posta na ovu temu ja sam isprobao i pax drajvere, s tim što sam obrisao prethodne drajvere i aplikacije koje su došlo zajedno sa daniel K drajverima. Pax drajveri dolaze u manjem pakovanju, bez dodatnih aplikacija tako da nisam dobio onaj ekvilajzer koji mi je u stvari i pravio problem jer sam sa njim imao problema, čim sam ga bio ukljlučio počinjalo mi je krčanje u prednjem levom zvučniku. Sada sam podesio ekvilajzer u winampu i sve je u redu, isto i sa dts filmovima. Možemo reći da je problem rešen, probaću opet da stavim daniel k drajverima ako mislite da su bolji s tim što neću dirati ekvilajzer koji dolazi u paketu aplikacija uz taj drajver.
Zanima me još jedna stvar samo, banalno pitanje, kada se pusti flac pesma da li u winampu treba da stoji veći sample rate? kod mene na primer stoji 1000kbps i 48Khz, zar ne bi trebalo ovde gde piše 48Khz da piše 96Khz, koliko u stvari i podržava moja muzička kartica? Da li mi je dobro podešena muzička, to jest koristim njen maksimum?

ako je pesma snimljena sa 48khz sampling frekvencijom , normalno je da se pušta u tom obliku.

ti možeš da odeš u windows sound opcije /generalno, da naglasim / sound, audigy speakers, more options
i da staviš da ti default format bude 96khz/24 bita , u tom slučaju zvučna up-sampluje originalni zapis na duplo više uzoraka , interpolacijom.

sa druge strane Audigy 1 ne može da pusti 96/24 zvuk iako je to napisano na kutiji

citat

"
Creative Labs advertised the Audigy as a 24-bit sound card, a controversial marketing claim for a product that did not support end-to-end playback of 24-bit/96 kHz audio streams. The Audigy and Live shared a similar architectural limitation: the audio transport (DMA engine) was fixed to 16-bit sample precision at 48 kHz. So despite its 24-bit/96 kHz high-resolution DACs, the Audigy's DSP could only process 48 kHz/16 audio sources. This fact was not immediately obvious in Creative's literature, and was difficult to ascertain even upon examination of the Audigy's spec sheets. (A resulting class-action settlement with Creative later awarded US customers a 35% discount on Creative products, up to a maximum discount of $65.
"

što će reći da je najbolje da ostaviš stvari kakve jesu.

vidim ja da će morati opet da se kupuje muzička i to neka x-fi da se ne zezam više sa audigy, nema drugo :)
zagrizo sam opasno da napravim neki kvalitetniji audio kući, i to 2.0 sistem sa pojačalom i neka kvalitetnija muzička ali polako, prvo da legne par plata pa onda. Do novih pitanja, pozdrav i hvala!!

evo trenutno vozim x-fi .

moja preporuka , ne x-fi , xonar . ds za zvuk, dx, d1 za dolbi .

vidim ja da će morati opet da se kupuje muzička i to neka x-fi da se ne zezam više sa audigy, nema drugo :)
zagrizo sam opasno da napravim neki kvalitetniji audio kući, i to 2.0 sistem sa pojačalom i neka kvalitetnija muzička ali polako, prvo da legne par plata pa onda. Do novih pitanja, pozdrav i hvala!!

Za "pristojan" stereo sistem treba bar 1000€.
Ako ostajes na "kompjuterskom zvuku" i ne odgovara ti Audigy onda kupi Asus XONAR.

skrećemo sa teme ali i ovako smo odgovorili na sva pitanja pa možda nije na odmet. Ovako nešto sam planirao.
Magnat zvučnik SUPREME 200
Opis proizvoda
Magnat zvučnik SUPREME 200 BLACK
Princip: 2 - sistemski zvučnici
Maksimalna snaga 180 W
Snaga RMS 90 W
Impedancija 4 - 8 Ohm
Osetljivost 91 dB
Frekvencijski raspon 34 - 38 000 Hz
Niskotonac 170 mm
Visokotonac 25 mm
Dimenzije (Š x V x D) 210 x 355 x 280 mm
Težina: 6,2 kg
Boja: crna
Garancija: 2 godine
Audio Test: Best Buy - izuzetan odnos cena/performansa

ili, ako se skupi više para

Magnat zvučnik SUPREME 1000
Opis proizvoda
Magnat zvučnik SUPREME 1000 BLACK
Princip: 3 - sistemski samostojeći zvučnici
Maksimalna snaga 360 W
Snaga RMS 180 W
Impedancija 4 - 8 Ohm
Osetljivost 92 dB
Frekvencijski raspon 19 - 38 000 Hz
Niskotonac 170 mm
Visokotonac 25 mm
Dimenzije (Š x V x D) 210 x 850 x 320 mm
Težina: 17 kg
Boja: crna
Garancija: 2 godine
Audio Test: Best Buy - izuzetan odnos cena/performansa

s' tim što prvi koštaju 17.399 a ovi drugi 37.200 pa me zanima da li po vama ovi drugi, skuplji, opravdavaju cenu? Koja bi po vama zvučna kartica korektno izvukla ono što ovi zvučnici mogu da pruže. I zanima od koliko vati bi trebalo da bude pojačalo za prve a koliko za druge zvučnike? Puni su oglasi pa razmišljam o nekom polovnom pojačalu do 100€ i neka muzička će biti isto do 100€ max i to je to, max investicija oko 500€ bi trebala da bude. Ali nije još došlo vreme za kupovinu samo se ovako blagovremeno raspitujem...Nisam ja neki audiofil, samo hoću malkice lepši i bolji zvuk. E pa gospodo imate par upitnika, molim za odgovore :D

ne patim ja za 5.1 sistemima, ovu karticu sam kupio čisto eto da malo isprobam taj užitak suraund sistema jer kao što rekoh gore do sada sam bio na stereo integrisanoj a sateliti stojali neiskorišćeni. Sve ću ja ovo da prodam/poklonim kad dođe vreme. Mislim da je 2.0 sistem zakon

lepo namešten 5.1 sistem je zakon. ( *uz obavezan 192/24 sampling i super tvitere. )

ali to koooooooooštaaaaaa ....

Nazad
Vrh Dno