Šta je novo?

CRC error

Iscelitelj

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2003
Poena
604
Kod masovnog kopiranja (posebno velikih fajlova) javlja se ovaj problem, pa cak i kada se kopiraju fajlovi u okviru jednog hard diska. Takodje se problem javlja kod zapakivanja fajlova pomocu arhivera, ponovno otpakivanje nekada nije moguce zbog greske.
Da li neko zna kakav problem je u pitanju ? :S

Koja masina.. ? Koji OS?

Moguce da je problem softverske prirode.. a ne hardverske..

AMD 1700+, ploca je hmmm Matsonic 8137C
Memorija 256 MB DDR 2700 NCP
OS Windows 2000 Professional, NTFS & Win32

Iscelitelj je napisao(la):
Kod masovnog kopiranja (posebno velikih fajlova) javlja se ovaj problem, pa cak i kada se kopiraju fajlovi u okviru jednog hard diska. Takodje se problem javlja kod zapakivanja fajlova pomocu arhivera, ponovno otpakivanje nekada nije moguce zbog greske.
Da li neko zna kakav problem je u pitanju ? :S

Kod mene se to desavalo kada su memorijska setovanja bila podesena na najostrija. Olabavi malo i bice sve u redu. Ne znam zasto je to tako, ali
kod mene je to upalilo. Plus probaj da defragmentujes HDD i proveri ga sa NDD thorou test.

Trebalo bi da resi sve probleme.

Ja bih tu reinstalirao OS prvo, i vratio RAM setovanja na default vrednosti.

OS preinstaliran vise puta :-(
RAM setovanja menjana na 101 nacin...default bash i nije sjajan...

Uzrok može biti nekvalitetan ili oštećen kabl ATA 66, pa i običan 40-o žilni.

mozda i neka nekombatibilnost.. Sve moze da bude, otklanjanje kvarova je siroka oblast.

Meni se slicno desavalo dok je procesor bio overklokovan. Probaj i sa promenom IDE kabla, stavi 80-zicni ako vec nije unutra.

Kabl je za ATA 100 ili 133 ne znam tacno,
Na istom kablu je CD rezac i HDD.
Rezac inace kada radi na obicnom kablu pravi totalne greske non stop crc error. prakticno nije nizasta ako kabl nije za UDMA diskove
Rezac je Lite-On 48-12-48

ah da, duzan sam ovo da vam kazem,
U bios-u kada je sve default pojavljuju se CRC -ovi dok se kopira nesto u okviru maticnog diska (veliki fajlovi)
Medjutim kada sam poostrio setovanja (DRAM Command Rate postavio sa 2T command na 1T command - crc error se vise ne pojavljuje....
Ostaje problem sa narezivanjem CD-ova, verify uvek javlja gresku.

Vidim da je VIA KT266 ploca, pa samo da proverim da si instalirao VIA Hyperion drajvere (ex-4in1).

Imam instalirane Via 4in1 4.43 drajvere za plocu.
Koje su prednosti ako instaliram VIA Hyperion drajvere...hmm moram malo procitati i o tome....

Nazad
Vrh Dno