Šta je novo?

Crash Bandicoot

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Da li se moze ova igra naci za u PC varijanti?
Mnogo mi se svidela dok sam imao Sony pa bih voleo malo da se igram na compu.

ajde malo objasni ako mozes

Treba ti:
emulator - ePSXe, bios fajl playstation-a (ver. 1001 ili 7502)
pluginovi: video - pete's D3D ili OpenGL, sound - P.E.Op.S. DSound SPU

I Daemon/Alcohol ako ne zelis da maltretiras cd citac.

Obavezno koristi daemon tools,ovde skidas sve sto ti treba http://www.emulationgalaxy.co.yu/psx.php
Ako te mrzi da podesavas graficki plugin pusticu ti screenshot pa prepishi.Ne radi atachment,inace bih okacio.

Druga i lakša varijanta:

* Skineš ovo i ovo i raspakuješ u isti folder
* Startuješ Connectix VGS.exe, on ti javi da radi samo pod 98-micom, pritisneš Close.
* Ubaciš Sony disk u svoj drajv
* Startuješ VideoPatch.exe i pritisneš Run
(meni se dobija na ESC, tu nameštaš kontrole)

ePSXe je bolji emulator, ako nishta, bar koristi 3D kartu :D

Znam, al čim čovek pita postoji li Crash za PC, znači da ni ne zna šta je emulator. A nemam volje da pišem sad o podešavanju plaginova u sitna crevca. VGS je barem potpuni plug&play.

Hm, i mene nekad uhvati nostalgija, recimo Alex Kid i Alez Kid In Shinobi world, Sonic The Hedgehog [ako sam dobro spelovao?]... i kada se setim da mi trebaju emulatori i razne gluposti i cimanja, lagano se ohladim....

Stvarno bi bilo kul da sve ima ono .exe i da se fino instalira.

Mislim, nije neko preterano cimanje, probao sam onaj Mame, ali mi se nije nikako svideo, pa imam odbojnost prema takvom softveru.

Što su emulatori bezveze? To je najbolja stvar koja postoji na kompjuteru :)
Mislim pogledaj sa praktične strane: imaš softver koji sve pušta isto, onako kako treba da izgleda i kako je originalno zamišljeno. Ne misliš da li će da radi na nekom budućem operativnom sistemu i da li će hteti da se instalira uopšte (eto recimo nekompatibilnost starforcea sa Vistom; i šta sad nindže koje su kupile The Two Thrones original da rade ako Ubisoft ne izbaci patch?), sa drugim drajverima i procesoru. Gomila starih PC igara sada ili ne radi uopšte ili ne radi kako treba. A igre za stare platforme rade sve i rade kako treba. Da ne pričam što je većina emulatora toliko retard-friendly da se sve svodi na dvoklik na exe, load rom i piči. Ja veću odbojnost imam prema PC softveru, sa svojom gomilom fajlova i bagovima :) Ovako je sve u jednom fajlu, startuje se iz emulatora koji je najčešće jedan exe, milina!

@voodoo_nbgd
samo mi se pojavi ovo i to je to. ne mogu da startujem nista.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    33.6 KB · Pregleda: 73
Gledaj da ubaciš disk u prvi drajv (onaj sa najmanjim slovom).

ubacio sam i u jedan i u drugi i napravio image....
ima li jos nesto sto treba uraditi?

Stvarno ne znam šta je... aj probaj da montiraš taj imidž na daemon tools pa onda.

A da, kad pokreneš Video Patch XP, pre nego što pritisneš RUN treba da obeležiš "ModChip Patch for backup CD" na listi kako bi mogao da pušta rezane diskove.

E, super radi, hvala puno.
Jos jedno pitanje oko toga kada smo vec tu. Kako da aktiviram onu memory card? Ja sam je kao kreirao, ali kako da sacuvam igru? Da li je to uopste moguce?

Trebalo bi da možeš iz igre da radiš save i load na karticu, a emulator će se već pobrinuti oko "tehnikalija".

Ne mogu nikako da se snadjem gde je save. Na kom tasteru tastature ili kako stoji onaj dzojstik u podesavanjima, sta da pritisnem (posto koristim dzojstik)?

Save bi moralo da bude u meniju koji dobiješ kad pritisneš start. Komande namesti na Escape, pa Edit > Preferences.

Nazad
Vrh Dno