Šta je novo?

CrapCleaner (ccleaner) 2.x

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Čudi me da još uvek niko nije primetio da je izašla nova verzija. Interfejs je promenjen (kao moderniji, meni se stariji više sviđa, ovaj je nekako preglomazan), a ceo kod je napisan od nule i, navodno, mnogo brži (ja to ne primećujem). Nova verzija je portabilna, što je svakako veliki napredak, i ne sadrži milion onih dodatnih fajlova koje je trebalo registrovati. Tim je čudnije to što do nedavno nije bilo lite verzija, niti neke portable verzije.

Ono što ja jedino vidim kao stvarni napredak (pored portabilnosti) je to što sad u setovanja za brisanje custom foldera možete da dodate i nešto poput *.log.

Informacije o novoj verziji:

http://www.ccleaner.com/ccleaner-20
http://www.ccleaner.com/download/version-history

Download:

http://www.ccleaner.com/download/builds

ja sam skinuo CC2 onog dana kad se pojavio, ali nisam primetio ništa specijalno novo (osim što je dodatno ružniji 😉 )

portabilnost je plus, svakako... ali, ja ipak preferiram ne-portabilnu LITE verziju.

CCleaner v2.01.507 koristim ga od prvoga dana objavljivanja. 😉

Koristio sam v2.00.500 koja je bila Beta verzija.

Nekoliko puta mi se u Visti 64-bit blokirala.

Raniji izgled CCleaner mi se više dopadao.

Ne sviđa mi se ova siva boja.

Nisam ja tako hrabar da odmah instaliram nešto što je nanovo kodirano od nule, bar kad je reč o do te mere osetljivoj aplikaciji koja prčka po Registry itd. Sačekao sam malo da se srede bagovi. Osim toga nije bilo ni lite ni portable verzije (zapravo, nije bilo ni kad sam ja skinuo, napravio sam svoju portable verziju sa 7z).

Ne znam šta autor priča da je nešto milion puta brže, meni čak deluje sporije od stare verzije. I ružan je interfejs i nekako glomazan.

Niko nema razlog da skida novu verziju, osim za portable upotrebu i ako nekome treba preciznije određivanje koji fajlovi će se brisati u folderu.

Rešio sam da vratim staru verziju i pritom se malo pozabavio INI fajlovima... Zanimljivo, nema setovanja za OpenOffice 2.2 i Photoshop CS3, a setovanja za AVG7 su dobrim delom ili pogrešna ili totalno besmislena. Slično je i za Windows Movie Maker. Izgleda da se autor baš i ne bavi pomno ovim INI fajlom.

Zanimljivo je da ne možete u user setovanjima brisati nešto po principu path\*.log, ali ako to dodate u neku winapp.ini sekciju, onda i to može (tj. tako može i ono što može verzija 2.x).

Sve u svemu, tek sad mi ne treba update, moja verzija radi sad bolje od originalne.

Ja koristim CCleaner 2.00.500 i zadovoljan sam,kao i sa prethodnim verzijama,i cesto radim clean skoro svaki dan.:type:

Ja ne kažem da je loš, nego da mi se prethodna verzija više sviđa. Osim toga, otkrio sam greške i propuste u "winapp.ini" fajlu. Npr. da li je iko čuo da postoji folder "all users\application data" u Windows direktorijumu?

evo kako da napravite CCleaner da tezi 745KB 😉

- otvorite instalacioni fajl u 7-Zip File Manager-u (desni klik->Open Inside)
- extract svega u neki zaseban folder
- obrisati foldere $PLUGINSDIR & &TEMP i sve fajlove osim ova dva fajla: CCleaner.exe & winapp.ini

gotovo 🙂

Ja ne kažem da je loš, nego da mi se prethodna verzija više sviđa. Osim toga, otkrio sam greške i propuste u "winapp.ini" fajlu. Npr. da li je iko čuo da postoji folder "all users\application data" u Windows direktorijumu?

mislis za spybot s&d, clamwin i avg7?

Poslednja izmena:
Ja volim CrapCleaner samo u Recycle binu 😀. Vise puta me je iznervirao do daske, tako da... ima mnogo boljih resenja.

Nazad
Vrh Dno