Šta je novo?

CPUIdle

hwfanatic

Čuven
Učlanjen(a)
13.02.2002
Poena
630
Zanima me da li nekome gorepomenuta aplikacija zaista radi? Ja sam probao u više navrata i nada... A pritom znam šta bi trebalo da radi, tako da... :)

Meni radi, spusti mi temperaturu kada ne radim nesto zahtevno i za 15 stepeni. Jedino sto to radi (bar ovi stariji) samo na AMD-u. Neznam ni dali radi na 64-bitnim :(

Bolje je da se u BIOSu uključi CPU Halt Command Detection ili nešto slično, naravno ako taj BIOS ima tu opciju.

Koj' ce vam to? :)

Da imate laptop, pa 'ajde, al ovako ne sluzi nicemu...

lepo, spusti temperaturu, ako BIOS moze da obori i takt kulera na procesoru, oborice i broj obrtaja kad padne temperatura. Nije za svaki dan, ali za kuckanje neko i da radi komp skroz tiho, ok je.

Nije uopšte za dan, nego za noć... Ne znam za vas, ali meni torrenti rade noću. :) A CPUIDle sam probao sve moguće opcije da čačkam, ali temperatura je ostajala ista. Procesor je AMD Barton na nForce 2 platformi. Pomoć?

hwfanatic je napisao(la):
Nije uopšte za dan, nego za noć... Ne znam za vas, ali meni torrenti rade noću. :) A CPUIDle sam probao sve moguće opcije da čačkam, ali temperatura je ostajala ista. Procesor je AMD Barton na nForce 2 platformi. Pomoć?
Skini S2kCtl i imaces dosta nize temperature u idle rezimu Link

A, kako se podešava ovaj program. Nigde nisam našao uputstvo...

hwfanatic je napisao(la):
A, kako se podešava ovaj program. Nigde nisam našao uputstvo...
Program je veoma jednostavan za upotrebu i u par koraka cu ti objasniti sta treba da uradis.Dakle,posto ga pokrenes pojavice se ikonica u tray-u,dupli klik na istu ce aktivirati bus diconnect i jedino sto ti preostaje je da odes na Advanced --> Miscellaneous --> Autorun i selektujes opciju kako bi se S2k automatski pokretao prilikom starta windows-a..

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):
lepo, spusti temperaturu, ako BIOS moze da obori i takt kulera na procesoru, oborice i broj obrtaja kad padne temperatura. Nije za svaki dan, ali za kuckanje neko i da radi komp skroz tiho, ok je.
Što nije za svaki dan?

subjektivna ocena :) , ako je sve tiho, meni smeta da slusham kako svaki chas kuler menja broj obrtaja. I mislio sam u pocetku da chovek oce za 'nocno skidanje' da koristi to.

Program koji je predložio Optimus Prime odlično radi!

Optimus Prime je napisao(la):
Program je veoma jednostavan za upotrebu i u par koraka cu ti objasniti sta treba da uradis.Dakle,posto ga pokrenes pojavice se ikonica u tray-u,dupli klik na istu ce aktivirati bus diconnect i jedino sto ti preostaje je da odes na Advanced --> Miscellaneous --> Autorun i selektujes opciju kako bi se S2k automatski pokretao prilikom starta windows-a..
Samo sto kad se automatski startuje hoce da zeza, tj da ne ukljuci Halt Disconnect iako prijavi da je ukljucen :(
Na to se dosta ljudi zalilo i kao jedino resenje je ostalo da se pokrece rucno :(

Crni je napisao(la):
Samo sto kad se automatski startuje hoce da zeza, tj da ne ukljuci Halt Disconnect iako prijavi da je ukljucen :(
Na to se dosta ljudi zalilo i kao jedino resenje je ostalo da se pokrece rucno :(
Slozicu se sa tobom da se navedeni ,,bag,, manifestuje na pojedinim masinama,no i za taj problem sam nasao resenje.Naime,prvo se iskljuci Autorun opcija iz programa,zatim se prekopira S2kCtl.exe u windows startup folder i odatle se program automatski startuje.Jos cu na kraju dodati da sam pomenuti postupak proverio na vise athlon masina i na svakoj je radio bez problema ;)

Poslednja izmena:
Ne znam šta da vam kažem, ali meni ta aplikacija, kao ni CPUIdle, ne radi... Opet ponavljam da znam čemu služi i kada bi trebalo da ima efekta, ali eto, kod mene kao da nije ni upaljen.

Program je odličan... Izgleda da ne radi sa nekim pločama i/ili sa nekim revizijama BIOS-a. Na nekim CPU može da se desi da nije uključene Suspend on HLT ili slična opcija, i tada naravno neće hteti da radi (mada sam program pokušava da je uključi, ako može).

Sa A64 je besmisleno koristiti ga jer identična stvar već postoji kad se instaliraju drajveri za CPU (ne mislim na C'n'Q već na System Idle Process).

Nazad
Vrh Dno