Šta je novo?

CPU za 720p igre

E ja sam za g1620 jer moze da za godinu dana lepo bocne neki polovan i5 i da uziva kao covek, a sa X4 moze samo da se slika od buduceg upgradea!

EDIT: doduse moze i da uzme neku FM2+ plocu, pa da bocne Kaveri za godinu dana, ali to samo debelo povecava cenu celog kompleta, i5 ce moci da ubode i na najjeftiniju H61 plocu..

Poslednja izmena:
Moze bilo koja kombinacija, nisam jos uzeo plocu, i korigovanje za cpu+gpu do 50eur je ok.

Na osnovu komentara to bi bilo,

x4 FM2
HD7750

ili

g1620
HD7770

Ako je hd7750 dovoljan za 720p, pretpostavljam da je u tom slucaju bolja kombinacija sa X4 procesorom od ove sa celeronom?

Znam da je 20€ skuplje ali AMD x4 i 7770 bi bila super kombinacija za 720p. Sakupi jos malo i neces zazaliti. Srecno :wave:

Sta god uzme od te dve vozice, sto posto, nema sta da briga.

Cisto da razumete FM2 X4 je Piledriver bez L3 cashe-a, a to nije ni blizu Athlon II X4.
Celeron G1610 isto nije bas gamerski procesor, ali najjeftinije ploce B75 chipseta kostaju ispod 40e, a imaju USB3 i SATA6.
http://www.anandtech.com/bench/product/406?vs=676
Evo grubog poredjenja procesora koji je jako blizu G1610 i AMD A8-5600k.

Moj glas ide varijanti sa 7770, jer je ipak dosta brza od 7750. Govorimo o razlici u performansama kao izmedju HD6850 i

Za veliku vecinu igara na toj rezoluciji ti grafika ne znaci mnogo. Primera radi zamenio sam u mom drugom kompu koji ima athlon II x4 640, staru 8600gt sa Asus 7770 i razlike u radu u vecini igara su relativno male (720p rezolucija).

U osnovi za takve rezolucije i grafike od 100evra su overkil.
Ako imas neku solidnu grafiku 7750 i slicno onda idi na pentium ili i3, intelove procesore ivy bridge generacije... naravno ako mozes da priustis.
Ako nemas graficku kartu onda bih preporucio neki trinity/richland quad core A10 apu.... A10-6700 i slicni. Na toj rezoluciji mozes pristojno da igras prakticno sve sto postoji. Sad kada izadje kaveri verovatno ce mnogi da prodaju te starije chipove pa ce nadam se moci da se nadju jeftino :)

Poslednja izmena:
Za veliku vecinu igara na toj rezoluciji ti grafika ne znaci mnogo. Primera radi zamenio sam u mom drugom kompu koji ima athlon II x4 640, staru 8600gt sa Asus 7770 i razlike u radu u vecini igara su relativno male (720p rezolucija).

Ako imas neku solidnu grafiku 7750 i slicno onda idi na pentium ili i3, intelove procesore ivy bridge generacije... naravno ako mozes da priustis.
Ako nemas graficku kartu onda bih preporucio neki trinity/richland quad core A10 apu.... A10-6700 i slicni. Na toj rezoluciji mozes pristojno da igras prakticno sve sto postoji. Sad kada izadje kaveri verovatno ce mnogi da prodaju te starije chipove pa ce nadam se moci da se nadju jeftino :)

+1 Kada sam promenio moju gt 9800 sa r7770 napretka skoro nije bilo (mozda nekih 5 fps-a),tako da cpu ima vecu ulogu... (igram u 1280 x 1024 rez.)
Mislim da bi ti neka 7750 legla ko budali samar :) Salu na stranu ... :)
I kao sto ti je StormScion preporucio mogao bi da uzmes neki apu jer ima odlicnu integrisanu grafiku i odlicno ce se izboriti sa bilo kojom igrom (naravno na 720p)
:)

Razlika izmedju 8600gt i HD7770(85€) je ogromna, mozda si mislio na neku drugu kartu..slazem se da nekom trenutku moze biti overkill,
ali za 15-20€ razlike 7770, u odnosu na 7750, sluzice ga jako dobro na duze staze..

Znam koje karte imam, staru sam zamenio jer je krsh nema zero core I ventilator je ko traktor. 7770 je mnogo jača karta ali sam hteo da objasnim da se ne oseća mnogo snaga kartice na 720p

Znam koje karte imam, staru sam zamenio jer je krsh nema zero core I ventilator je ko traktor. 7770 je mnogo jača karta ali sam hteo da objasnim da se ne oseća mnogo snaga kartice na 720p

Izvini, ali to prosto ne moze da bude tacno. Igre koje su toliko CPU zahtevne u 720p da dovedu Athlon II X4 640 na kolena su dovoljno GPU zahtevne da 8600GT ne moze da ih potera.
Moj najbolji drug ima Athlon II X4 640(ili mozda 620, ne secam se) zajedno sa HD4650 i za njegov rodjendan leta 2012. sam mu poklonio HD4850 i kaze mi da je razlika nebo i zemlja.

Lako je vama sa 10k+ grafickama da kazete kako sve to lepo radi na APU-ima u 720p, ali to nema veze sa vezom. Ja sam sa GTX460 2GB presao da se igram na laptopu sa grafickom jacine HD5670. Posto imam CM Storm SF-19 zestoko je overklokovana i opet mnoge igre ne mogu da rade u medium-high detaljima u 720p. Diablo i WoW lepo rade u gradu ali kad odem u neku sorku to nije tecno, ali je igrivo, dok GW2 prosto mora da se igra u 1024x768. Znaci graficka koja je 10-20% brza od najbrzih APU-a(zbog ekstremnog OC-a) se tako ponasa.

Naravno da korisniku AMD Gamer prelazak sa 9800GT na HD7700 nije doneo znacajan dobitak u performansama kad ima ubogi Athlon II X2. Celeron G1610 je u nekim igrama brzi i od Athlon II X4, a kamoli Athlon II X2.

Za kraj, HD7770 ce prosto duze moci da igra igre na medium od HD7750, a kada se bude imalo para, kasnije uvek moze da se ubaci neki i5, dok kod FM2 platforme nema mnogo jacih procesora od 750k.

Poslednja izmena:
Na duze staze definitino 7770 a nije tolika razlika u ceni sto ce mu kasnije znaciti.

Super je 7770 mada na duže staze ja bi ipak uzeo jači apu pa kasnije grafiku po potrebi :) no dobro da ne spamujem bez veze

Jedini APU koji ima smisla uzimati je Kaveri i to neka varijanta sa najjacom grafikom(koja je u rangu HD7750) i kasnije uzeti jos jednu HD7750(ili HD7770/7790 ako budu kompatibilne), ali najavljena cena za tako nesto je previsoka. Sa druge strane mnogi ljudi koji kupuju racunare retko kad dokupe neku komponentu nakon prvobitne kupovine. :(

Poslednja izmena:
ja ne vidim kako nece 5800k/6800k i bez dodatne grafe izbacati lepo u 720p manje vise sve,a cena je za fm2+ kompletic sa brzim ramom,ssd-om i lepim matx kucistem je stvarno preniska ovih dana.ako kaveri donese preko 25% vece performanse ostaje opcija da se apu zameni,a ona grafa koja ide za crossfire je oko 7k dinara pa ni to nije neki preterano skup apgrejd za kasnije.

dakle fm2+ plojka,5800k,2x4gb patriota na 1866,ssdnow v+,LC power gold 400w,fractal design core 1000,ako treba seagate 7200.14 1tb - jako lepa konfa :)

Poslednja izmena:
Mislim da ce novi kaveri na 720p da zavrsava odlicno posao, ipak ce unutra biti procesor sa 4 jezgre i grafa u rangu HD7750 DDR3 mislim da ce to biti sasvim dovoljno za 720p i uzivanje.

Vrh Dno