Šta je novo?

CPU za 720p igre

e6111

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2006
Poena
465
Pozdrav, prelistao sam slicne teme, vidim da se pominje da je za danasnje igre uglavnom potreban Quad CPU, ali da li je zaista neophodan za igranje u 720p tj. 1366x768 rezoluciji sa 30FPS kod novih igara.

Ovako nesto,

AMD X2 340 3.2GHz FM2
4GB DDR3
AMD HD7730 1GB GDDR5

AMD X2 340 3.2GHz dva jezgra i 1mb kesa i nema L3 kes.
Tako da ti on nije neka srecna kombinacija za igranje.
HD7730 ? ako izvuces 20-25fps medium/low bice dobro.

Poslednja izmena:
Vuce, jesi ti svjestan da on zeli 720p gaming?

Doduse ako vec ides na FM2, mogao si neki sa integrusom. Nisu im lose integruse, pogotovo za 720p gaming

Poslednja izmena:
mrtvakeru jesi li ti svestan koliko je HD7730 shit kartica. HD7750 bi jedva mogla da izvuce medium high u NFS Rivals sa 30FPS, a to nije ni najlepsa ni najzahtevnija igrica ovih dana.
Upali GW2 i videces tinejdzerski FPS u glavnom gradu ili pak u nekoj velikoj tuci sa tom konfiguracijom na low. Sa druge strane postoje mnoge igre koje bi lepo radile na 720p sa tom konfiguracijom, ali ce ih biti sve manje i manje. U svakom slucaju nikako ne preporucujem HD7730, HD7750 GDDR5 je samo 10e skuplja od HD7730 GDDR5 i vredi tih 10e itekako, a uvek kasnije mozes dokupiti quad core Kaveri procesor koji ce da se upari sa HD7750 i da prosto poleti. Sve ovo naravno pod predpostavkom da se uzima FM2+ ploca, ako se ne uzima onda je Intel daleko bolje resenje cak i sa Celeron G1610 koji je 1155 platforma, a tek sa najslabijim Celeronom na 1150 platformi.

Ma zavisi od igre do ige,neke tipa Metro 2033 ima da lete,a GTA 4 ima da se vuce.
Far Cry3 na directx9 moze solidno da igra,tako da sam uzeo nekakav prosek.
E sada nekima sa ludilo masinama 30fps je malo,meni licno je vrhunski nemam bolje.
A i jos uvek sam na 19 monitoru :d

Na toj rezoluciji jedino jedino mogu da igram na lapu,i to sa 315m 512ddr3 pa ti vidi :D

Da jeste shit, isto tako je shit i 7750, koja je naravno bolja i skuplja, ali kao i uvijek filozofija na ovom forumu je da ako neko napise da npr. hoce kupi graficku gtx660, uvijek ce biti oni koji ce preporucavati Ti verziju i slicno. Naravno da su te grafike bolje od ovih, ali ako je on vec pitao da li bi sa tim mogao igrati, a pitao je, moj odgovor je da bi. Ne zato sto je to neka posebna grafika, nego za to sto on zeli da igra na 720p, znam ljude koje odlicno sluzi i 6670 i 7730 sa takvim postavkama, i da nisam siguran u ono sto mislim, ne bi ni napisao ovdje. Iskreno ima i boljih mogucnosti od ove i to stoji, ali naravno ako zeli da prosiruje budzet. 7750 je bolja, isto tako ali samo ako zeli da prosiri budzet i to je cijela poenta price.

EDIT, i da prijatelj na 6670 igra GTA 4 na 1280x1024 i ide mu bez problema. Naravno, na optimalnoj postavci za tu kartu.

Poslednja izmena:
Moze da se igra ali definitivno 6670 mi je usko grlo,i vreme da se menja.
I memorija i monitor i jedno 350e pa da igram ko covek jedno 6 meseci do ne izade GTA 5 za PC :d

ako ti je 6670 nedovoljan , jedini step-up ( opa, znam engleski! ) je 7850 , koja je sad 120e.

Da ili za te pare neku 7870 ako je nekome slucjno ispala iz mining riga :D

Da jeste shit, isto tako je shit i 7750, koja je naravno bolja i skuplja, ali kao i uvijek filozofija na ovom forumu je da ako neko napise da npr. hoce kupi graficku gtx660, uvijek ce biti oni koji ce preporucavati Ti verziju i slicno. Naravno da su te grafike bolje od ovih, ali ako je on vec pitao da li bi sa tim mogao igrati, a pitao je, moj odgovor je da bi. Ne zato sto je to neka posebna grafika, nego za to sto on zeli da igra na 720p, znam ljude koje odlicno sluzi i 6670 i 7730 sa takvim postavkama, i da nisam siguran u ono sto mislim, ne bi ni napisao ovdje. Iskreno ima i boljih mogucnosti od ove i to stoji, ali naravno ako zeli da prosiruje budzet. 7750 je bolja, isto tako ali samo ako zeli da prosiri budzet i to je cijela poenta price.

EDIT, i da prijatelj na 6670 igra GTA 4 na 1280x1024 i ide mu bez problema. Naravno, na optimalnoj postavci za tu kartu.

Pa dobro ti znas ljude, a ja sam jedan od tih ljudi. Dosta dugo mi je bio rasparcan glavni komp pa sam se igrao na laptopu koji ima graficku kao HD5670.
HD7750 je mnoooogo jaca graficka od HD7730(koja je kao HD6670 mozda i slabija), a samo 10e je skuplja. Pa pobogu HD7750 je HD5770 performance wise.
Ja se igram u 720p, a kad to ne moze prikljucim 4:3 monitor i igram u 1024x768 ili slabije.

EDIT: A4 4000 kosta isto kao taj X2 a ubrzace i HD7730, ako bas nemas dodatnih 10e.

Poslednja izmena:
AMD X2 340 3.2GHz FM2
4GB DDR3
AMD HD6570 1GB GDDR3
Znam klinca koji sa navedenom konfom razvaljuje Call of Duty , Brother in arms, fifa , Batlefield itd . Tvoja grafa je malo jaca tako da ne brini nista .

AMD X2 340 3.2GHz FM2
4GB DDR3
AMD HD6570 1GB GDDR3
Znam klinca koji sa navedenom konfom razvaljuje Call of Duty , Brother in arms, fifa , Batlefield itd . Tvoja grafa je malo jaca tako da ne brini nista .
E tako su mi govorili i za 6670,a vidi me sad,sav sam u "brigama" :D

Sala,moze covek da to kupi,ali da ne ocekuje previse.
Isti slucaj je i kod mene kada sam menjao komp,cena je odigrala presudnu ulogu.
Znao sam tacno sta uzimam i da radost igranja nece potrajari dugo.
I onako pored 3 pc u kuci meni zapadne najgori (velika navala.dva sina,zena...) ja nekako uvek izvisim.:d

Da u pravu si ako neka covek ima para neka lepo radeon 9 i nema sta da brine imada tera za svu kntu.

Neka se onda zica za 7770, nije puno veca cijena, kao da bi to trebalo praviti problem.

Pozdrav, prelistao sam slicne teme, vidim da se pominje da je za danasnje igre uglavnom potreban Quad CPU, ali da li je zaista neophodan za igranje u 720p tj. 1366x768 rezoluciji sa 30FPS kod novih igara.

Ovako nesto,

AMD X2 340 3.2GHz FM2
4GB DDR3
AMD HD7730 1GB GDDR5

Sa 2 jezgra za igranje danas jenostavno neces biti zadovoljan, topli predlog X4 za FM2 imas od 55€ i uzivaj..

za tu 720p HD 7750 zavrsavace posao, ali treba X4 bilo kakav X2 nece kartu iskoritit dva jezgra nisu dovoljna ni za jednu kartu.

Moze lagano dvojezgrani da to izgura, ali ne od AMD-a.

Moze lagano dvojezgrani da to izgura, ali ne od AMD-a.

+1
Ja muku mucim sa konfom iz potpisa na 1280 x 1024 na medium... Posebno ako igram online Battlefield 3, imam ceste padove na fps-a sa 40 na 15...
Mislim da bi mu neki celeron ili pentium lepo zavrsavao posao... Tipa neki g860,g2020.... :)

Intel G1620 + HD7770, Bices prezadovoljan na 720p

Ako neces odmah uzimati, sacekaj Haswell Celeron na 2,8Ghz koji bi trebao isto kostati, a performanse malo ispeglanije.

Ovako nesto,

AMD X2 340 3.2GHz FM2
4GB DDR3
AMD HD7730 1GB GDDR5

Problem sa tim jezgrima nije u tome koliko ih danasnje igre koriste samo za serviranje grafike vec i za racunanje fizike, AI-a, zvuka, sam pad rezolucije nece promeniti fiziku sveta u igri niti AI protivnika, tu danasnji procesori trose gro sirove sile, ako mozes ikako priusti nesto tipa FX4100 ili slicno.

Moj slucaj: imao sam (imam i dalje) intel e2200 oc na 2.75ghz i nvidia gts250 1gb, bioshock infinite je isao (1920x1080) ali ne idealno, posebno u vecim okrsajima, nfs rivals slide show, battlefield 3 slucaj infinite-a, slicno i sa far cry 3, uzeo sam fx6300 i 8gb ram-a; infinite KLIZI sa ultra teksturama, rivals veoma igriv ali kartici je to mrka kapa, bf3 i fc3 jos nisam probao ali sam siguran da ce biti velikog napretka.
Poenta price je da su dodatna jezgra toliko rasteretila cpu da gts250 vise ne ceka wireframe od njega vec sada gpu utilitization ide na 100%

fx4100, i3100, i3220, radeon 7770 i moces i vise od 720p a sve ce ti (uglavnom) ici veoma glatko u toj rezoluciji..

Definitivno X4. AMD-ovi nisu losi, per-core performance slabiji nego kod intel-a, ali je cena jednostavno bolja sto se tice quad-ova, a koliko se secam X4 su full quad-ovi, nisu kao i3 dual sa HTT, a jeftiniji.

X2 215 mene bottleneckuje sta god da mu stavim, jednostavno treba quad, i ako igra koristi dva core-a, neka su tu ona dva druga da rade background taskove, ne moze da skodi a razlika u ceni je kul i opravdava.
Long-term X4.

Moze bilo koja kombinacija, nisam jos uzeo plocu, i korigovanje za cpu+gpu do 50eur je ok.

Na osnovu komentara to bi bilo,

x4 FM2
HD7750

ili

g1620
HD7770

Ako je hd7750 dovoljan za 720p, pretpostavljam da je u tom slucaju bolja kombinacija sa X4 procesorom od ove sa celeronom?

Poslednja izmena:
Bolje da nisi pitao, sada tek ne znas sta da uzmes od ovilko predloga :D:D:D

Bolje da nisi pitao, sada tek ne znas sta da uzmes od ovilko predloga :D:D:D

Da nisam pitao, uzeo bi ono sto sam napisao za primer u prvom postu, a to ocigledno nije dovoljno, tako da moze da se koriguje ako je neophodno.

X4 po meni, malo vise trosi i 15ak jura je skuplji, ali definitivno X4 740 FM2.
Drugar sa HD7750 (doduse clockovanom jedno 10-15%) izvlaci postene frame-ove na starijim igrama (2009, 2010, tipa L4D2), na full HD rezoluciji i high setting-om, ima stariji X4 Athlon, neki AM3.

Definitivno X4 740.

Moze bilo koja kombinacija, nisam jos uzeo plocu, i korigovanje za cpu+gpu do 50eur je ok.

Na osnovu komentara to bi bilo,

x4 FM2
HD7750

ili

g1620
HD7770

Ako je hd7750 dovoljan za 720p, pretpostavljam da je u tom slucaju bolja kombinacija sa X4 procesorom od ove sa celeronom?

Ja sam za x4 :D

Ali otključani. :D

Vrh Dno