Šta je novo?

CPU-Z problem sa prikazivanjem memorije

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Imam masinu koju vidite u potpisu, i ovaj program (CPU-Z) mi je sa starom plocom i procesorom koje sam imao do pre 10ak dana (E6400 , ploca GA 965P DS3), a istim memorijskim modulima (2X1GB Corsair 667Mhz, 2X1GB Kingston 667Mhz) u sektoru ovog programa gde se bira tab "memory" sa starim procesorom ispisivao da imam 4065 mb memorije (sa ovom novom plocom i procesorom) pise da imam 2065mb, a pod tabom SPD je ranije u "timings table" bilo ispunjeno nekim ciframa i slicno, a sada je to potpuno prazno i fade-ovano. U "memory slot selection" pise da svaki slot ima po 1024mb. Da li ovo znaci da mi memorija ne radi u dual channel modu ili kako mogu da vidim da li sam dobro ubo memoriju za dual channel ????

Desni klik na My Computer pa Properties.
Koliko RAM-a tu ima?

Imas 4Gb nesto se tu CPUz tripuje, skini najnoviji ako nemas.

Inace, radi ti u dual channel-u posto nema druge opcije kad imas 4 stapa, inace ubadas u slotove "iste boje" obicno 1 i 3, 2 i 4.

Ah da, pod memory imas desno Channels # tu treba da pise dual, mada ko sto reko mora da radi u dual-u.

Poslednja izmena:
e skinuo sam novi cpu-z , i bas onako kako si rekao, sve lepo pokazuje, i dual channel, i sve...nesto se izgleda zakucala stara verzija ovog programa. Dakle, hvala puno !:wave:

Vrh Dno