Šta je novo?

CPU Water Block - Help

tex707 je napisao(la):
Skoro sam na buvljaku kupio veoma jaku pumpu za 1500 DIN...nameravam da jje koristim kao in-line iako je predvidjena za potapanje.
Reci mi gde na buvljaku prodaju takve pumpe, kako da ih trazim, kao pumpu za fontanu, akvarijum ili...
tex707 je napisao(la):
Prednost in-line pumpi je sto ne dodaju toplotu vodi kao potapajuce, a i nije potreban poseban veliki rezervoar, vec je dovoljan mali, samo za bleed.
Ok prednost je sto ne dodaju toplotu, a sto se tice buke?
A sta je to "bleed"?
I koliko je vode dovoljno za jedan sistem sa in-line pumpom?

z_m00n je napisao(la):
Reci mi gde na buvljaku prodaju takve pumpe, kako da ih trazim, kao pumpu za fontanu, akvarijum ili...

Ok prednost je sto ne dodaju toplotu, a sto se tice buke?
A sta je to "bleed"?
I koliko je vode dovoljno za jedan sistem sa in-line pumpom?

Zoves:

063-8242090, trazis Sasu i pitas za pumpu Atman AT-105

Buka in-line pumpe moze da bufe neznatna, ali se cesto povecava sa povecanjem zazora u lezistu rotora.
Bleed je isbacivanje vazduha iz sistema.
Nema formule za dovoljnu kolicinu vode...jednostavno, sistem mora da bude napunjen i krug vode zatvoren.

Hvala puno svima na korisnim odgovorima, linkovima, predlozima...

Cim budem nasao malo vremena krecem da kupujem delove i pravim
vater blok.
Do tada ako jos neko ima neku korisnu ideju za bilo sta sto se tice vodenog hladjenja(creva, pumpe, blokovi, hladnjaci, ventili, bla bla...)neka predlozi,
pa cemo da vidimo sta se najvise isplati, i kako ce to otprilike da izgleda,
posto se jos nisam odlucio za vrstu pumpe, za creva nisam ni pitao koja da koristim i gde da ih kupim, za hladnjak cu najverovatnije uzeti heatercore od YUGA......

Kad nabavis sve delove, i kad budes punio system vodom, pokusaj da pri punjenju uopste nema mehurica u vodi, zato sto postoji mogucnost da pumpa malo klapce.

Sto se creva tice, uzmi neke cvrsce i deblje, onda voda ne isparava tako brzo kao kod na primer silikonskih creva.

Da li neko moze da mi kaze koje dimenzije creva su standardne za vodena hladjenja, kada budem pravio blok da znam kakve prikljucke(ono na vodenom bloku na sta se prikljucuje crevo, ne znam tacno kako se zove:d) da stavim

CM koristi 6.5mm unutrašnji prečnik creva.

Verovatno bih napravio prikljucke kao na ovom bloku,
sta vi mislite?Pretpostavljam da su i ovo neki standardni.
Ili mozda ima negde da se kupi vec gotovo?

Prilozi

• ex-blc-200.jpg
    ex-blc-200.jpg
    60.5 KB · Pregleda: 50
z_m00n je napisao(la):
Verovatno bih napravio prikljucke kao na ovom bloku,
sta vi mislite?Pretpostavljam da su i ovo neki standardni.
Ili mozda ima negde da se kupi vec gotovo?

Ovakvi su savim dobri, ja ih pravim na strugu od OK15 ptofila. Ne moraju da imaju "jelkicu", dovoljno je jedno prosirenje na samom vrhu (ulazu).

Ovde ces tesko ovako nesto da najdes...ima onih za pneumatske sisteme, ali su malih precnika.

Poslednja izmena:
Ja imam Push-In prikljucke (G1/4")
Creva su 10/8 mm = 10mm spoljni precnik i 8mm unutrasnji

Sto su creva sira, to je bolje za protok vode.

Sto su creva sira, to je bolje za protok vode, i najbolje bez ikakvih uglova/adaptera.

Sto su creva sira, to je bolje za protok vode, i najbolje bez ikakvih uglova/adaptera.

6.5mm za unutrasnji precnik je relativno malo.

Zamolio bih admina da #39 i #40 post obrise

Poslednja izmena:
Vrh Dno