Šta je novo?

Cpu temperatura 87 stepeni

Iwanche

Cenjen
Učlanjen(a)
10.11.2014
Poena
160
U BIOSU mi pokazuje temperaturu cpu 87°,a u aidi i speccy 38°-40°. U cemu moze biti problem? Procesor je E8400 core2duo, grafika msi radeon hd 7730 1gb ddr5, 4 gb rama, 500w napajanje, ociscen kuler, pasta na procesoru...

Poznato je da Wolfdale procesori su imali problema sa termalnim senzorom.

Ako ti u programima (probaj i Aida64) prikazuje normalne temperature, nemas brige. Jos ako sve radi bez problema... ;)

Probao i aida64,sve ok. Samo u biosu 87. A inace sam zbog malog seckanja dok gledam film u full hd ili klip,i proverio temperaturu.

Nemam problema kada pustam bilo sta sa hdd-a,a takodje nemam problema sa kucanjem i sa zvukom. Nego kao da jednostavno,bukvalno na milisekund prebaci,ali dovoljno da se primeti. Samo mi nije jasno zasto bios pokazuje toliku temperaturu?
P.S.Nisam probao druge drivere za grafiku,samo sam ove uninstalirao,i ponovo instalirao.

Poslednja izmena:
Na 87 stepeni rade vatrogasci, koliko se čuje kuler i pipni rukom podnožje kulera, možda može da ima koji stepen preko normalne ali ne 90 stepeni

Ne cuje se kuler,tih je,ali dobro radi i nije vrelo. Kazem samo u biosu mi polazuje tu nenormalnu temperaturu,u ostalim programima ne.

Evo bas sam cekao jutro,da vidim koja ce biti temperatura u biosu i naravno,opet pokazuje 87°, a racunar tek upaljen. Sta li to moze biti?

Odavno je vec najnoviji stable F6 odradjen i sinoc sam ponovo odradio sa istim. Ne znam da li da probam sa f7,ali to je beta.

Ok,sad cu da probam,garant ploca nesto brlja.
A sto se tice onog sto sam rekao da grafika secka,ne secka,nego kao da ostavlja senke za sobom,kao da uspori pokrete,ne znam kako da opisem to.
P.S.Odradjeno,ali i dalje pokazuje temperaturu 87..

Poslednja izmena:
bios se ne snalazi sa sensozom toplote u proc-u. Zaboravi na to. Imao sam isti problem sa E8400 i sa Q9600. Ako pripalis realtemp ili aidu i opteretis proc a temperatura skoci i vent se ubrza to znaci da oni dobro citaju senzor i to je to. Je*o bios. Neces u biosu sedeti svo vreme nego u win-u.

A sto se tice filma, nisam ukapirao koja je lokacija fajla koji pustas i koji je player? Sve u svemu, pusti sa lokalnog HDD-a i koristi nesto krsteno, tipa MPC-HC ili VLC pa onda vidi. Meni to deluje kao da te kodek malo kara

Ok,hvala na odgovoru. Sto se tice videa,kada gledam online,na youtube ili preko xbmc,kao da secka,bukvalno milisekund i ne non stop i malo pucketa zvuk,takodje na momente,a povezano je preko hdmi kabla. K-lite codec pack koristim.

to moze da bude sta hoces. Flash, link, browser, addonovi, skripte. Bukvalno 1000 stvari. Sa hardverom najmanje veze ima :)

stabilitytest1.png
Evo slike temperatura. Nije mi jasno kako je CPU temperatura 169, koja je fora?

Fora je da ocito ne radi senzor temperature kako treba. A koja je fora sa 2 naloga na Benchu?

Izvinjavam se,ovaj mi je na mobu,preko tapatalka,a nisam mogao sa njim da se konektujem na kompu,pa sam napravio jos jedan. Brisite ovaj Ivanche86, ali mi objasnite kako da se konektujem sa Iwanche,na kompu. Znaci sve je ok!? Jer sam i pipao kuler i procesor sada,uopste nisu vreli,normalna temperatura.

Ako si pipao procesor, a ne pises nam o opekotinama drugog stepena, onda nemas razloga za brigu. Ne mozes npr. razmisljati o overkloku, jer ne mozes da pratis temperature, ali u normalnom radu nece se nista desiti zbog neispravnog senzora.

Imam problem sa pregrevanjem procesora. U pitanju je c2d e6600, stock kuler, bios pokazuje 85-86 stepeni, cpu oborio clock na 630MHz, jedva sam otvorio task manager. Kuler je cist, medjutim paste, naravno, nema. Sta mi je ciniti? Potreban mi je komp, da li bi pasta resila nesto (i koju biste preporucili) ili bez pristojnog kulera nema nista?

Naravno da bi pasta resila sve. Kupi makar onu najjeftiniju Titan od 200 din, a ako imas pare, gadjaj Arctic Cooling MX-4 ili Noctua NT-H1.
U medjuvremenu udji u bios i stavi napon procesora(vcore valjda) na 1.2v(nisam siguran da li je sigurno nize za taj procesor).

Poslednja izmena:
To mi lici da se kuler odbravio i ne naleze na procesor dobro.
Mnogo je to i naravno da imas throttling.

Ma nema sanse cak I da se kuler olabavio nece da ima 80 stepeni od jednom, to ide postepeno kad je kuler olabavljen, mada slobodno uzmi I proveri "zabice" koje idu u rupe u maticnoj. Proveri jel neka od njih ostecena. Ako jeste, moras da je promenis.

Poslednja izmena:
temperatura nece skociti odmah? Jesi li suguran da znas o cemu pricas? jesi li probao nekad da pripalis komp bez hladnjaka na procesoru?

Izgleda da ja nisam razumeo o cemu je rec. Posto je rec o LGA775 socket-u ja sam mislio da ima visoke temperature ili zato sto nema termalnu pastu(gde pretpostavljam da bi dosta brzo skocila temperature, iskreno nikad nisam probao) ili zato sto se jedna od 4 "zabica" koju box hladnjak koristi da se prikaci na processor polomila pa hladnjak ne prijanja dobro(u ovom slucaju ako ima termalne paste onda temperature rastu, ali postepeno, ne skoce odmah na 80 stepeni, znam iz iskustva jer sam imao taj problem). Pored toga, ne verujem da je uopste moguce da racunar ostane upaljen duze od deset sekundi ako uopste nema hladnjak.

Jutros čim sam ga upalio, ulazim u bios, očitava 35 stepeni i, ne držite me za reč, ali sumnjam da je prošlo više minut kad ono - 83 stepena..
S obzirom da nisam bio siguran da li uopšte kuler sme iti malo da se pomera (a ovog mog sam mogao bar 2-3mm da pomeram tamo-amo), nisam to ni spominjao. Međutim, kad sam stavio sam pastu i lepo prikačio kuler, temperatura se naravno normalizovala. Hvala vam na pomoći!

Nazad
Vrh Dno