Šta je novo?

Cpu Temp 206C - vcore padne na 0.9v

cikajowa

Cenjen
Učlanjen(a)
21.08.2010
Poena
170
Treba mi pomoc,pokusavam danima da sredim ali mi ne ide:

Ploca
MSI 760GM-P21
Procesor
AMD FX-4100
Grafika
Ati 5770
napajanje 500 kinez

Sve je novo.
Sve radi ok,ali pri igranju igre(LOL)(posle nekih 10-15 min igre) ili max opterecenja procesora pomocu everesta( posle par min) desava se sledece:

Najpre fps u igri padne(tako sam i proimetio ad nesto nije ok) sa 75 na 15-20
Posle nekih 20-30 sec se vrati na 75 i sve ok. DA bih video sta se desava otvorio sam iza hwmonitor.
u trenutku kada padne fps na 15-20 ,spustim igru i u hwmonitoru ocitam sledece

Cpu temp sa 55C skoci na neverovatnih 206C
cpu vcore padne sa 1.37 na 0.94V

te dve stavke se samo promene,sve ostalo je stabilno.

Posle 20-30 sec, temperatura pocne da pada i za par sec je opet 55c .Cim pocne da pada temp,iste sec se vcore vrati na 1.37 i sve radi opet savrseno.

Da li imate neku ideju?
Procesor sam menjao istim,isto se desava znaci nije do njega.

Desava mu se napajanje 500 kinez
hwmonitor ne ocitava dobro, 206c brzo po lonac pasulja pa neka se krcka:D

Ma spremio sam ja paslju :D
Zasto ne ocitava dobro,zbog loseg napajanja?

Tehnicki neizvodljivo.

Kombinacija najgore moguce ploce i loseg napajanja...

Nemoj da te brine hwmonitor,jednostavno je tako ocitavao je on i Sibirski mraz.
padanje tog napona je problem,mozda ploca ali tipujem na Kineza.
Pogledaj kondezatore na ploci mozda se neki pravi vazan :d

Poslednja izmena:
Ta ploca ima toliko ocajnu naponsku da su joj i 95w procesori problem (za koje je deklarisana da radi)... U najvecem broju slucajeva 65w procesori rade bez problema, 95w kako koji i sa pomenutim anomalijama, a 125w skoro nikako...

Ploca katastrofa, a napajanje mozda i dobro ali sa kombinacijom sa tom plocom.... Btw sto se hwmonitora tice njega nemoj ni da gledas jer on baguje redovno, tipa meni izbaci temp da je max za procesor bila 100 i nesto stepeni, ventovi da su radili na 3000 obrtaja i tako to :)

Nije problem sto baguje hwmonitor, nego ne znam zbog cega fps u igrama uzasno padne svakih 10 min. Povezao sam to sa ocitavanjima hw monitora. Ja tipujem na plocu.. Mada iman jos 6 ovih konfiguracija u firmi, sve rade ok

off: meni hwmonitor pokazuje ventove na 65k obrtaja:D

Onda sam ja sa 3k dobar :d

Btw kao sto ti turok rece, pada ti fps zbog procesora jer je losa naponska na ploci i bukvalno ti stvori u momentu usko grlo procesor i tjt. Igraj se malo, preko cpu-z prati napon i optereti procesor i vidi sta se desava sa naponom, a plus preko npr core temp prati temp za procesor i ako su temp ok a ako pada napon eto ti odgovora. A mozes i sa posla da munes jedno napajanje kao da ce neko da primeti, pa ga vrnes sutra dan, cisto da iskljucis napajanje kao krivca :d

Ma sta da ga vraca ako valja,uvek moze da se pozove na staro dobro "Nisam ja";)

Svi racunari su moji, tako da bi "munuo" od samog sebe :)) Probacu sutra sa drugim napajanjem, ako ne resi problem jedina opcija je ploca ?

Nazad
Vrh Dno