Šta je novo?

CPU previsoka temp

milosh

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2011
Poena
180
Jel je moguce da mi je ovo temperatura CPU-a? Untitled.jpg
Inace komp sam danas preuzeo iz servisa, reklamirao sam u garanciji seckanje i blokiranje slike, sumnjao sam na grafiku. Oni su mi valjda instalirali drajvere i vratili kao sve je ok. Ne verujem da nisu videli ova ocitavanja.
Nisam stigao mnogo da ga testiram ali za sad samo je jednom "stucnuo", tj zamrzao sliku 2-3 sekunde prilikom surfa. Da li je moguce da su ocitavanja realna?

Jel ti to pri nekom opterecenju?

A dole kod Core#1 i Core#2 prikazuje normalne temperature oko 30ak stepeni... Plus sto inace ne bi trebalo da se puno zagreva.
Instaliraj Aida64 pa vidi tu temperature.

Pogledaj sta ocitava u biosu.

CoreTemp, Asus program od ploče ili već spomenuta Aida64.
Speedfan i HWM nisu ni za ....., tako da je verovatno greška u očitavanju pošto svaka ploča tj proizvođač koristi svoje senzor čipove, a pošto pritom ne postoji standard očitavanja senzora većina besplatnih programa to ne može da prati šta je šta i koliko, samo pogledaj kakve gluposti očitavaju za voltaže.

Hvala na odgovorima. Posle sam opteretio cpu sa everestom na 100% a temperatura spala na 60 stepeni sto je nemoguce, testiracu sa programima koje ste vi naveli pa javljam rezultate.

Ama, pogledaj u BIOSu kao što je Vuk40 već savetovao. Kolika ti je temperatura ranije bila?

Nazad
Vrh Dno