Šta je novo?

CPU+MB+RAM do 15.000din

TheBigBang

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.12.2007
Poena
169
Uzeo bih:

CPU:
INTEL
Core Duo E6300 2.8GHz 2MB Box FSB1066 S775 (60e)

MB:

ASUS
P5Q SE2 (67e)

RAM:

GEIL
4GB (2x2GB) 1066MHz DDR2 Black Dragon GB24GB8500C6DC (66e)

Postoji li u tom cenovnom rangu 15-maximalno 18.000din. nesto sto je bolje od ovoga sto sam skapirao da je best buy.

Athlon II X3 425 ~6000 din
Gigabyte GA-M770-UD3 ~6000 (moze i GA-M720-US3 za ~5000)
2x2GB DDR2 na 800MHz (Transcend, Apacer) ~5600

Dobijas jezgro vise u ovoj kombinaciji, sto danas nikako ne bih zanemario.

RE

Athlon II X3 425 ~6000 din
Gigabyte GA-M770-UD3 ~6000 (moze i GA-M720-US3 za ~5000)
2x2GB DDR2 na 800MHz (Transcend, Apacer) ~5600

Dobijas jezgro vise u ovoj kombinaciji, sto danas nikako ne bih zanemario.

Prestao sam da pratim AMD scenu,ali sam sada malo citao.
Odlicna preporuka,znam da je uvek AMD bio bolji sa cenama,ali sam citao da je Intel uvek bolji sa CPU performansama.
Proc koji si mi predlozio je oK,ali mi nije problem da izdvojim 10e vise i uzmem AMD
Phenom II X2 545 3.0GHz 6MB L3 AM3 i za par stotina dinara vise Geil Black Dragon@1066MHz,koju sam i bio izabrao,kao best buy.Razlika izmedju tvoje preporuke i mog izbora je svega 400-500din,a dobijam 1066MHz,a ova MB koju si predlozio (GA-MA770-UD3)ide do 1333(OC).Ne znam kakve su performanse CPUa i MB sto se tice OCa,ali si mi dobru ideju dao,da za nesto manje novca uzmem i mozda jace performanse,za razliku sto bih dobio od Intel-a.Sutra cu detaljnije da iscitavam uporedne testove ovog AMD/AM3 i njegovog ekvivalenta u Intel taboru,pa cu videti sta dobijam,sta gubim i za koju razliku u ceni.

10X!

Poslednja izmena:
Nije losa ideja uzeti nekog AMDa,koji je u rangu Q8200,a da kosta 20tak evra manje.
MD
Athlon II X4 620 2.6GHz,mislim da bi to bio pravi izbor?
Evo,sada videh da je AMD Phenom II X3 720 2.8GHz 7.5MB Black Edition (za nekih 95e)u rangu Q8400,a jeftiniji je 30+e,uz to o/c ide i do 3.9GHz i cetvrto jezgro moze da se otkljuca.

Masina mi ne treba za igranje,vec za gledanje HD/BluRay formata@1080p.
Uz to bi mi trebala i adekvatna grafika,najbolje dve jeftinije graficke,koje kasnije mogu da uparim u SLI/CF mod,ako budem zeleo da se igram,jer imam 3 monitora,pa mi treba triple izlaz,a to najbolje resavam sa dve jeftinije grafe do 15.000din.Sta predlazete kao best buy 2xGPU (bilo bi pozeljno da obe imaju 2xDVI,ne treba mi nista HDMI i sl).

Cekaj, polako.

Ako ti komp treba prvenstveno za 1080p sve sto ti treba je Athlon II X4 620, imaces sasvim dovoljno procesorske snage za dekodiranje 1080p filmova u slucaju da graficka nekada ne moze da preuzme taj posao na sebe, Phenom II X3 je malo bolji u igrama zbog L3 kesa i 200MHz vece frekvencije, ali ta situacija moze vremenom da se promeni u korist Athlona X4 kada se igre budu optimizovale za 4 jezgra, osim toga, ni govora o tome da se svaki PII X3 otkljucava i da mu je zakljucano jezgro ispravno. Trebalo bi da imas dosta srece. ;)

Poslednja izmena:
RE

Cekaj, polako.

Ako ti komp treba prvenstveno za 1080p sve sto ti treba je Athlon II X4 620, imaces sasvim dovoljno procesorske snage za dekodiranje 1080p filmova u slucaju da graficka nekada ne moze da preuzme taj posao na sebe, Phenom II X3 je malo bolji u igrama zbog L3 kesa i 200MHz vece frekvencije, ali ta situacija moze vremenom da se promeni u korist Athlona X4 kada se igre budu optimizovale za 4 jezgra, osim toga, ni govora o tome da se svaki PII X3 otkljucava i da mu je zakljucano jezgro ispravno. Trebalo bi da imas dosta srece. ;)

Razlika u ceni je nekih 1500din,izmedju AMD Phenom II X3 720 i AMD Athlon II X4 620.
Moj cilj je uzeti nesto,a da se ne priblizavam cifri i5,mislim na i5-750+ASUS P7P55D+GEIL
4GB (2x2GB) 2133MHz DDR3 ,jer se sve to uzima za 35.000din.

Sto se tice AMDa,CPu je vec blizu 10.000+MB,koja ce biti isto tu negde,+RAM,mislim da ce sve to izaci oko 26.000din,a ideja je bila do 15.000din,uz gledanje 1080p formata (naravno,uz adekvatnu grafiku,a da CP+MB ne predstavljaju usko grlo).

Hocu reci,ako vec dajem 26.000din,dodacu jos 10 i uzecu i5.
,)

Ti si sam pomenuo Phenom II X3 i Athlon II X4, ja nisam pre tebe nigde njih pominjao.

Za te pare koje hoces uzmi ono gore sa X3, bolje nema niti ti je potrebno, to ce da ti zavrsi posao bez problema uz neku (maltene bilo koju) graficku. Mozda ne bi bilo lose da uzmes neku nVidiju zbog toga sto mogu da rade hardversko dekodiranje L5.1 ripova (ATi jos uvek tu kaska) preko DXVA, a mozes da koristis i CUDA-u preko CoreAVC kodeka. Cak bi ti i ona 8800GS koja bi trebalo da moze da se nadje za ~5000 din bila puna kapa za to.

Poslednja izmena:
RE

Ti si sam pomenuo Phenom II X3 i Athlon II X4, ja nisam pre tebe nigde njih pominjao.
:D
Eh,to tako kad krenes,zacas se predomislis..

Za te pare koje hoces uzmi ono gore sa X3, boje nema niti ti je potrebno, to ce da ti zavrsi posao bez problema uz neku (maltene bilo koju) graficku.

To sam i ja mislio:d
Uz to kada nabacim i MB,CPU i MB ce izaci blizu 20.000din.
Plus RAM..

Mozda ne bi bilo lose da uzmes neku nVidiju zbog toga sto mogu da rade hardversko dekodiranje L5.1 ripova (ATi jos uvek tu kaska) preko DXVA, a mozes da koristis i CUDA-u preko CoreAVC kodeka.

To sam ranije iscitavao,kada sam krenuo da se zezam sa gledanjem HD formata@PCu,pa se pricalo upravo o nacinu kako sve to setovati,evo linka:

Sta je sve potrebno za dekodiranje HD formata..

Tu isto preporucuju nVidiu(zbog CUDA).
Koju mi MB preporucujes na sve ovo?
:bottle:

Cak bi ti i ona 8800GS koja bi trebalo da moze da se nadje za ~5000 din bila puna kapa za to.

Moze i par stotina dinara jeftinije,da se nadje..i onda uzmem dve takve,pa u SLI,mozda igram i neku igricu,a i tako mi trebaju dve graficke,jer imam 3monitora.
Koju SLI ready MB mi preporucujes,ali da uzmemo u obzir da se Phenom II X3 720 dobro o/c-uje na njoj :cigar:

Mislim da je low feature,da kada nakucas reply(ili novi post),imas 60min fore da se predomislis i editujes nesto,tako da eto,bezveze mi promaklo to da mi treba SLI(u prethodnom post-u),ne treba mi ni SLI/SF,to sam hteo da editujem,ali oK,kucam nov post..dakle:

Sto se tice MB za ovaj CPU,mislim da je Gigabyte GA-MA770T-UD3P best buy,nije ni skupa,a ima sve sto je potrebno.
Jedino ne znam kako se pokazala za o/c.

Poslednja izmena:
Ne znam,moracu nesto da smislim,a da cifra ne bude 26000,jer to je zapravo samo razlika u ceni izmedju AMD Phenom II X3 720 i i5..a ako to vec radim,onda bolje uzeti i5.
Pojavile su se nove MB sa SATA3 i USB 3.0,a od januara krece 32nm,tako da ta levitacija izmedju iole kvalitetne konfe,kao sto je moj slucaj,za gledanje 1080p formata... i nekog main stream-a uvek iznosi 8-10000din razlike u ceni,sto je opet zanemarljivo,a uzimati nesto jeftinije,onda uvek postoji usko grlo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno