Šta je novo?

CPU + MB + MEM ???

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
AOC Q27G3XMN/BK 27"
Miš & tastatura
HyperX Alloy Orgins & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav ljudi,

trenutno imam ovu konfiguraciju iz potpisa.Komp mi 99% sluzi za igre i za normalan svakodnevni rad.

Najvise igram CS GO i potreban mi je sto veci i stablniji fps.Ovaj moj FX8300 je ok dogura i do 350fps ali i padne do 150 fps.

Sad sam u dilemi sta da kupujem posto oko Intel platforme nemam pojma.

1.Uzeo bih 6600k + 16gb RAM + maticna (E TU JE PROBLEM),hteo bih neku po mogucstvu jeftiniju maticnu max max 130 EUR,a da je dobra za OC CPU?Pa ako moze predlozi oko maticne ploce,naravno ako imate predloge i oko ram memorije itd ?

2.Takodje imam dilemu da li cekati ZEN od AMD ili je to bacanje vremena ko inace sa AMD-om?

Hvala vam unapred ljudi.

sačekaj zen.
za sad ti je konfiguracija sasvim kako treba.

Ja na 144fps osećam seckanje ma idi LOL. Idi na letovanje pa sledeće godine novi komp ZEN ili skylake za manje para vrv.

P.S. Meni na Thubanu X6 nema ali Nema igrice koja secka ??? Ako baš ne želiš na more kupi novu grafu...Gtx 1060 ili Rx 480 8gb :wave:

Pozdrav ljudi,

trenutno imam ovu konfiguraciju iz potpisa.Komp mi 99% sluzi za igre i za normalan svakodnevni rad.

Najvise igram CS GO i potreban mi je sto veci i stablniji fps.Ovaj moj FX8300 je ok dogura i do 350fps ali i padne do 150 fps.

Sad sam u dilemi sta da kupujem posto oko Intel platforme nemam pojma.

1.Uzeo bih 6600k + 16gb RAM + maticna (E TU JE PROBLEM),hteo bih neku po mogucstvu jeftiniju maticnu max max 130 EUR,a da je dobra za OC CPU?Pa ako moze predlozi oko maticne ploce,naravno ako imate predloge i oko ram memorije itd ?

2.Takodje imam dilemu da li cekati ZEN od AMD ili je to bacanje vremena ko inace sa AMD-om?

Hvala vam unapred ljudi.

ASUS Z170-P 15.500 ili dodaj jos 5000 za z170-A.

Moram da vidim sta mi je ciniti.
Posto sad imam para da odvojim za apgrejd,more sam uplatio itd:D
A sto se tice fps..Monitor mi je 144hz i po inerciji mi ne treba vise od toga ali...
U cs go je ogromna razlika izmedju 144 fps i 300 fps u osecaju sve je mnogo tecnije pokreti misom su totalno drugaciji.
Nista mislio sam da je pravo vreme da unapredim masinu,posto sam hteo resim to pitanje sto pre

Nisam imao intela godinama ali i sam sam u slicnoj dilemi kao @cimi. Koliko sam do sada uspio da "pohvatam" po raznim testovima na netu amd jednostavno ima dosta manji min fps u odnosu na intel i to ni jedna graficka ne moze da nadomjesti.

Za 130€ kod madjara imaš novu Asus z170 A. Takodje na sajtu Bencha imas upordni test Asus ploča gde je hvale. Ako se dobro sećam ima oko 80% što i Delux varijanta.

Ipak me svrbi dzep..Znam da Zen izlazi na kraju godine ali pitanje dal ce izaci tad/dal ce parirati Intelu itd itd .U svakom slucaju bi morao da menjam mb i ram a 50-60 eur za nesto bolje mi i nije neki problem.
Takodje vidim da novi Intel izlazi krajem godine ali 10% bolje performanse a moram da celam 3-4 meseca da mu cena dodje na normalu...
Tako da bi radije nesto sad da kupim.

E sad ja generalno cpu menjam na 4-5 godina..Sluzi mi 90% za igre,normalno koriscenje racunara i po nekad rendering itd kad bas imam viska vremena.

Ovako hteo bi da uzmem

Cpu : I5 6600k
Mb : Asus z170 A (osim ako nema bolje do 130 eur)
Ram : e to ne znam koju da uzmem?

Takodje citam da ce dx12 koristiti sva jezgra i da ce znaciti 8 jezgra ili i7
Tako da razmisljam da li se isplati uzimati i7 kao neki ulog u buducnost ili...

Realno, nista pametno neces dobiti, a doplatices 150-200e, pogotovo sto imas fx na 4,7 Ghz
Bolje taj novac usmeri na grafiku, 1060 bi bila moj izbor, i taman hladne glave sacekas Zen

E ako si rešio uzimaj. Znam ja to kao otvorim temu a već sam u glavi kupio. Uzmi nov cpu i mb odličan je to setup. Samo posle cpu i mb ide GPU nećeš valjda da na 6600K furaš 280X ne ide bre :p
P.S.
Izašle su Rx 470 i 9% sporije od Rx 480 Tako da imaš još lakši izbor za gpu.
Ja da sam na tvom mestu bi uzeo nov GPU i iskulirao do Zen a vidim zen valja ne valja i uzeo tada nešto. Ustvari ja sam to i uradio čekam ZEN LOL:wave:

Ipak cu sacekati da vidim sta ce biti do nove godine.
Posto vidim da ce i dx12 mnogo bolje koristiti sva jezgra mozda i uzmem tad i7.

Nego jedno pitanje da li se isplati da zamenim moju 280x uz doplatu za 290x.
Tj gde se 290x nalazi u poredjenju sa 480 ili 1060 ???

Pozdrav nova dilema.

Imam dve kombinacije:

1.I5 6600k
Asus Z170 A
16gb ddr4
Asus 390X
Oko 77000 RSD

2.I7 6700k
Asus z170 A
16gb ddr4

I7 6700k bih uzeo samo zbog dx12 posto vidim da ce bolje moci da upregne sva jezgra cpu

Realno ni jednu uzeo bi i5 6400 za 160eu i tipa Asrock Z170 Pro4 za 100 tinak eur. i Overklokovao bi taj 6400 na 4.5ghz i sa ostatkom para bi dokupio jacu grafu i uzivao bi sledecih par godina.

Vrh Dno