Imam ThermalTake H330 kućište, pa želim sa AMD stock kulera da pređem na neko vazdušno hlađenje. Razmišljao sam o Noctua NH U12S kuleru ali jedini problem mi pravi to što ne znam da li će stati u kućište. Znam saml da H330 prima do 150mm.
Hvala, koliko vidim kuler je 158mm a kuciste prima do 150mm e sad meni nije jasno kako je Streberima stalohladjenje u kuciste?Pa imaš dimenzije za svaki kuler, evo ti za taj Noctua -
Pogledajte prilog 345239
![]()
NH-U12S
The NH-U12S is the latest 12cm model of Noctua’s classic U-series single tower CPU coolers, which have received more than 400 awards and recommendations from the international press. The S-version’s 45mm slim shape guarantees 100% compatibility with tall RAM modules and at the same time, its...noctua.at
Primetio sam da nema stranice, al opet mi je bilo cudo. Ima li neka preporuka za kuler ili vodeno hladjenje koje ce ohladiti R5 3600 a da stane u kuciste?Nisu stavili stranicu? Zavisi to od soketa i procesora. Nemoj ti gledati štrebere već izmeri!
Biće dovoljno da ohlado Ryzen 5 3600?@tnikolaj
LC-CC-120-ARGB-PRO za 3799 din i malo navise u domacim firmama (145mm je visok)
eventualno SILENTIUMPC Spartan 5 MAX / MAX RGB za 2800/3000 din preko Madjara + cena slanja (146mm je visok)
Da, nema toliko razlike na 3600 izmedju vazdusnih kulera, sve dodje na slicno 70-80c zavisno da li je stock/pbo/4.3GHz OC, itd, kako podesis.Biće dovoljno da ohlado Ryzen 5 3600?
Ne znam, ne bih kupivao jeftinije kulere koji ce mi biti biti slicni kao i stock. Planirao sam da izdvojim do 10-15 hiljadaDa, nema toliko razlike na 3600 izmedju vazdusnih kulera, sve dodje na slicno 70-80c zavisno da li je stock/pbo/4.3GHz OC, itd, kako podesis.
Stock se menja zbog buke najvisejeftinije kulere koji ce mi biti biti slicni kao i stock.
To je validno za drugi neki procesor u buducnosti koji kupis. Za 3600 ne toliko. Sa ove strane puta svile jedino sto je <150mm, vazdusno i top high-end je Noctua NH-D12L. Vrebaj kad stigne u domacu prodavnicu sto se bavi Noctua proizvodima.Planirao sam da izdvojim do 10-15 hiljada
trazio sam neke Noctua kulere, sta mislite o Noctua NH-U9S ? Posto vidim da ima ad se kupi sa jednim ventilatorom, da li mozda znate gde moze da se kupi ventilator?Stock se menja zbog buke najvise
To je validno za drugi neki procesor u buducnosti koji kupis. Za 3600 ne toliko. Sa ove strane puta svile jedino sto je <150mm, vazdusno i top high-end je Noctua NH-D12L. Vrebaj kad stigne u domacu prodavnicu sto se bavi Noctua proizvodima.
Sa one strane puta svile ima jos Silver Soul 135 preko kineza (aliexpress, taobao/JD preko spediterska agencije superbuy). S tim sto je Thermalright Silver Soul 135 odlican fenomenalan heatsink, al ventilator ne bas toliko, pa ne bi bilo lose i njega da zamenis sa nekim boljim. Ironicno pun pogodak bi bio NF-A12x25R sto dolazi uz Noctu-u 🤣
dok kod Noctua NH-D12L to je drugi najbolji ventilator na svetu trenutno i kuler dizajniran da dodavanje ventilatora ima jos manje efekta nego obicno, i ako uzmes Noctu-u to je top vec u startu.
Nasao sam Noctua NF-A9trazio sam neke Noctua kulere, sta mislite o Noctua NH-U9S ? Posto vidim da ima ad se kupi sa jednim ventilatorom, da li mozda znate gde moze da se kupi ventilator?
Niste me razumeli ja Thermaltake H330 kuciste vec imam, ne treba da ga kupim. Odvojio sam 15-tak hiljada samo za hladjenje.Da, za 15000 može da uzme šire (i bolje) kućište i Arctic, recimo...
Mada, nema potrebe...što reče čovek, LC staje u to, jeftin je i za R3600 je sasvim dovoljan.
Na osnovu čega ste to zaključili?Zato što čoveka "svrbe" pare...![]()
corsair icue h100i pro recimo (120eur) 240mm aioNiste me razumeli ja Thermaltake H330 kuciste vec imam, ne treba da ga kupim. Odvojio sam 15-tak hiljada samo za hladjenje.
Neki preglog za vodeno hladjenje?
Hoćemo da kažemo da su 15000 i vodeno hlađenje overkill za Ryzen 3600 jer je gorepomenuti LC Power dovoljan, jeftin i staje u to kućište.Na osnovu čega ste to zaključili?
Hoćemo da kažemo da su 15000 i vodeno hlađenje overkill za Ryzen 3600 jer je gorepomenuti LC Power dovoljan, jeftin i staje u to kućište.
...
Amin...3. Promeniš kućište i uzmeš neki kuler (tu mnogo zavisi od kućišta i tržišta)
...
Valjda sam ti pojasnio...
Kakvo napajanje 1500 dinara? Imam Corsair RM650XAmin...
Kućište 4k, napajanje 1,5k, ali zato hlađenje 15k-tak...
Mora se i može to bolje izbalansirati...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari