Šta je novo?

Hardver CPU kuler i napajanje

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

slavkomance

Zapažen
Učlanjen(a)
21.08.2021
Poena
21
Procesor AMD Ryzen 7 5700G, matična ploča Gigabyte B550 AORUS PRO AS Rev.1.1 ( alternativa MSI MAG B550 Tomaxawk ), kućište DeepColl R-CK500-BKNNE2-G-1
Odlučio sam se za kuler BE KUET, ali sam u dilemi koji bi mi više odgovarao: Be Quiet DARK ROSK PRO TR4 ili DARK ROCK TF-2.
Takođe sam u dilemi za koje bi mi napajanje najbolje odgovaralo.

Oba BeQuiet kulera koja si naveo ce biti vise nego dovoljna, cak i Dark Rock 4 moze da izadje na kraj sa 5700G (od dva ponudjena TR4 je malo bolji ali je definitivno overkill).
U vezi napajanja, koji je budzet i planiras li da koristis neintegrisanu graficku karticu?

Sviđa mi se Antec HCG650 Gold 650W, ali ne znam da li bi mi odgovarao. Inače, cena mu je negde oko 16.000,00 rsd. koja je verovatno previsoka, ali sviđa mi se...
Svakako da ima i jeftinijih dobrih napajanja ali ne znam za koje da se opredelim...

Za iste pare imaš Asus Strix od 750W...no to je definitivno overkill za sistem bez grafičke.
Imaš i za oko 12000 Corsair RM650 sa 10 godina garancije...

Na tvom mestu bih pre gadjao r5 7600 i b650, cene su im vec dosta spale, a moci ces da kombinujes sa tom plocom narednih 5 godina minimum

Imaj na umu da je BeQuiet DARK ROCK PRO TR4 namenjen za hlađenje TredRiper procesora i nije kompatibilan sa AM4/5 pločama.

Nazad
Vrh Dno