Šta je novo?

CPU ili GPU ili vent napajanja?

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Nije tema bas za ovaj deo foruma, ali nemam pojma gde da je stavim. Naime, jedan od ova tri venta (ja tipujem na onaj sa grafe) pravi uzasno iritirajucu buku - nije on glasan, ali u pravilnim razmacima se utisa, pa se pojaca - kad bi radio i glasnije u kontinuitetu ne bi mi smetalo. Ima li neko ideju sta moze da bude, trenutno sam odvrnuo sve ostale fanove na max samo da zamaskiram ovo, poludecu!!!

pa idi uvetom po kucitsu da vidis koji to pravi buku pa cemo onda da trazimo resenje

ja imam slican problem. samo kod mene su u pitanju hardovi. 4 harda se okrecu ali neravnopravno sto stvara takav zvuk, koji je tih ali nocu se cuje i iritira jer ga prenose na kuciste i onda ono u tom ritmu vibrira. probao sam da stavim gumice na one nosace za hardove ali ne pomaze. tako da cu probati sa onim pertla resenjem :)
mozda je i kod tebe to problem. ako imas vise hardova probaj da ostavis samo jedan pa vidi da li se i dalje cuje taj zvuk.

Prstom usporish vent na grafici i lagano cesh doci do reshenja, iako ja tipujem da je upravo taj vent otishao...

Zaustzavi prstom ili četkicom (za napajanje) pa vidi koji bruji.

ja imam slican problem. samo kod mene su u pitanju hardovi. 4 harda se okrecu ali neravnopravno sto stvara takav zvuk, koji je tih ali nocu se cuje i iritira jer ga prenose na kuciste i onda ono u tom ritmu vibrira. probao sam da stavim gumice na one nosace za hardove ali ne pomaze. tako da cu probati sa onim pertla resenjem :)
mozda je i kod tebe to problem. ako imas vise hardova probaj da ostavis samo jedan pa vidi da li se i dalje cuje taj zvuk.

pertla resenje rulaaaa :D :D :banana:

pertla resenje rulaaaa :D :D :banana:
je?
nisam jos cuo za takvo resenje,
moze li neko objasnjenje?

@Ocoolaja
kakvi su ti ostaliventovi u kucistu kada se zalman cuje?
mozda je vrisnuo, moj zalman je bio extra tih na 7/12v, dok ga ja nisam zeznuo,
pa sam stavio ove Xilence koji se zaista ne cuju,
ali to su uradili na pokvaren nacin jer se max vrte na 1500 RPM
a ne kao ostale osmice od 2000-3000 RPM.

@ KIBLA`s:

Prilozi

• no-vibe-3.jpg
    no-vibe-3.jpg
    69 KB · Pregleda: 196
:)
da sam danas umro....
nego kako su ih uvrnuli onako,
ne kontam?

Imam ja jedan WD koji je počeo da bruji (Fala Ji! :) ) i svidela mi se ideja.

Video sam ovaj pertla fazon kod ortaka i umro sam od smeha, al zato mu se komp ne cuje dok ne krene da renderuje nesto zahtevno ni na 30cm od kucista ... (trx javi se) :D

Buka dolazi od napajanja i to tek posle duzeg rada. Everest pokazuje da se vrti oko 900rpm, ali se ipak cuje. Moguce je da se zaprljao vent, jer nikad do sad nisam otvarao enera da ga ocistim, predjem jednom usisivacem i to je to. Ako je ipak vrisnuo ventilator, kako da ga zamenim? Mogu li da uzmem bilo koju 12-icu?

Buka dolazi od napajanja i to tek posle duzeg rada. Everest pokazuje da se vrti oko 900rpm, ali se ipak cuje. Moguce je da se zaprljao vent, jer nikad do sad nisam otvarao enera da ga ocistim, predjem jednom usisivacem i to je to. Ako je ipak vrisnuo ventilator, kako da ga zamenim? Mogu li da uzmem bilo koju 12-icu?

da ;)
Samo je bitno da zice spojish lepo i nema "zime". Cooler Master ima one ultra silent 12ice, okrecu se na malom broju obrtaja, ne hlade spektakularno ali rade korektno posao i naravno extrmno su tihe ;)

treba ti krstasti srafciger, lemilica i izolir traka... naravno moze i bez lemilice, blankiras zice, spojis ih, i prevezes izolir trakom radi izolacije... nista spektakularno....

znaci ovo perla resenje je potpuno nov pojam za mene :) jel to stvarno pomaze? da se ne bakcem bezveze... :D

Nazad
Vrh Dno